واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: با اين تيپ شخصيتي بيشتر آشنا شويد
در برخورد اول با اين تيپ شخصيتي اينطور به نظر ميرسد كه آنها بيش از حد به خود متكي هستند و اعتماد به نفس بالايي دارند.
![](http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1392/9/24/1838585_900.jpg)
دكتر فاطمه منفردپويا، روانشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، با بيان اين مطلب كه خودشيفتگي يكي از اختلالات شايع در بين مردم است، گفت: خودشيفتگي به عنوان يك اختلال شخصيتي تعريف ميشود كه در آن فرد با مشكل بهمريختگي سيستم اعصاب روبرو است كه گاهي به صورت ارثي و تربيتي محيطي خودش را نشان ميدهد.
به گفتهٔ وي افراد خودشيفته افرادي خودخواه و مغرور، خود محور با اعتماد به نفس ظاهراً بالا هستند كه همهٔ دنيا را مديون و بدهكار خودشان ميبينند و در مقابل خود را طلبكار همه قلمداد ميكنند، كه به اشتباه از اين افراد به صورت افراطي تعريف و تمجيد ميشود كه اين باور در آنها تقويت ميشود كه همه بايد چنين برخوردي با ايشان داشته باشند.
افراد خودشيفته عقدهٔ خود بزرگبيني در آنها شديد است به گونهاي كه به اين دليل خود را بزرگ معرفي ميكنند و همه را از خود پايينتر ميدانند و تحقير ميكنند و اين باعث رنجيدن اطرافيان از رفتار نادرست آنها ميشود.
وي در ادامه افزود: وقتي با افراد خودشيفته مواجه ميشويم در ظاهر حس ميكنيم اين افراد به خودشان زياد متكي هستند و اعتماد به نفس بالايي دارند كه در واقع در درونشان از اعتماد به نفس پاييني برخوردارند كه اينگونه رفتار ميكنند.
منفردنيا، افسردگي و اضطراب پنهان را در آنها يك امر حتمي دانست كه اغلب موارد بروز ميكند.
وي اذعان كرد: اين اختلال در افراد جامعه بيشتر به صورت تربيتي ديده ميشود كه رفتارهايشان در ارتباط با همنشينان مختلف و خاص تقويت ميشود كه گاهي فرد خودشيفته بر اعمال خودش پافشاري ميكند چهرهٔ حق به جانب به خودش ميگيرد و ديگران را مجاب ميكند كه حق با او بود و ديگران قبول ميكنند حق با اواست و ديگران حقي ندارند.
وي با بيان اين مطلب كه اين شيوهٔ رفتاري در خانمها و آقايان يكسان است، گفت: در خانمها نمودش بيشتر به صورت احساسي است و در آقايان به شكل جبر يا رفتار متكبرانه ديده ميشود كه اگر آقايان سمت بخصوصي مديريت داشته باشند حرفهاي ديگران و نظراتشان در آنها تاثير ندارد و چون خود محورند فكر ميكنند كه بهترين تصميم را خودشان ميگيرند و تصميم ديگران چندان اهميتي ندارد.
وي در ادامه خاطرنشان شد: گاهي پدر و مادر اين اختلال را در خود به شكل ارثي ندارند كه به كودك منتقل شود اما به صورت واكنش وارونه اين ويژگي تحت يك سري شرايط كه در حقشان از سوي ديگران اجحاف شده است در خود ايجاد ميكنند و از فرزندانشان ميخواهند از همه طلبكار باشند به اين ترتيب آنها را وادار به خودشيفتگي ميكنند و گاهي ويژگي خودبزرگنمايي در پدر و مادر هست و اين به كودك منتقل ميشود
به گفتهٔ وي اين اختلال شخصيتي در صورتيكه زمينه ارثي داشته باشد درمان در آن ناممكن است اما اگر به صورت محيطي تربيتي باشد قابل جبران است و ميتوان آن را در رفتار فرد با با مصاحبههاي باليني مداوا كرد.
وي در پايان دارودرماني را براي از بين بردن اضطراب درونيشان در كنار رفتار درماني گروه درماني خانواده درماني مفيد دانست تا با مشاوره رفتارهاي غلطشان به آنها نشان داده شود.
وي بهترين زمان براي تشخيص اين اختلال را افراد خود شيفته را كودكي دانست. در مدارس مهدكودكها با تشخيص درست و سريع از نظر روانشناسي كارهايي رويشان انجام شود تا ويژگيهاي بد رفتاريشان قبل از بزرگسالي تغييركند.
انتهاي پيام /
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]