واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
همکاری ترانهسرای مسألهدار با صداوسیما !
این ترانه سرا علیرغم اینکه به صورت رسمی طی چند سال اخیر ممنوع الفعالیت است ولی حضور پررنگی در فضاهای رسمی و غیررسمی موسیقی پاپ دارد.
به گزارش جام نیوز ، خبرگزاری فارس نوشت: طی چند سال اخیر برخی از اهالی موسیقی پاپ به دلیل بروز تخلف های گوناگون، دچار ممنوعیت کاری می شوند و اصولا نباید در طی مدت زمانی مشخص به فعالیت های رسمی بپردازند.
اکثرا این افراد به جز خواننده ها اگر چه به صورت رسمی ممنوع الفعالیت هستند ولی با نام های نزدیکان خود و یا استفاده از اسامی مستعار و بعضا بدون درج نام در طی دوران ممنوعیت نیز فعالیت های خود را ادامه می دهند.
اگر به برخی از بروشورهای آلبوم های مجاز موسیقی پاپ منتشر شده در طی این سال ها نگاهی انداخته شود این مورد کاملا مشخص خواهد شد.
اما نکته عجیب و پرسش برانگیز این است که این افراد ظاهرا ممنوع الکار حتی با سازمان صدا و سیما نیز به همکاری می پردازند و با ترفندهایی در این بخش نیز حضور دارند.
در این راستا، سریال تلویزیونی «آوای باران» در حالی از شنبه شانزدهم آذرماه به روی آنتن شبکه سه سیما رفته است که دارای تیتراژ با کلام پایانی با صدای احسان خواجه امیری است.
درعنوان بندی پایانی این سریال، اثری از نام سراینده ترانه تیتراژ نیست و این در حالی است که طبق معمول پس از پخش این اثر، قطعه مذکور به صورت گسترده در وب سایت های مختلف از جمله وب سایت های موسیقی مجوزدار منتشر شده است و نام ترانه سرای آن نیز ذکر شده است.
گویا ترانه سرای این قطعه ممنوعالکار است و به همین دلیل هم نامش در عنوان بندی این سریال درج نشده است.
این ترانه سرا علیرغم اینکه به صورت رسمی طی چند سال اخیر ممنوع الفعالیت است ولی حضور پررنگی در فضاهای رسمی و غیررسمی موسیقی پاپ دارد.
او طی سالیان اخیر جزو سه ترانه سرای پرکار در تیتراژهای تلویزیونی بوده است. به طور مثال ، از ابتدای سال جاری تا کنون این ترانه سرا در چندین پروژه سیما به عنوان ترانه سرا حضور داشته است که فهرست آن بدین شرح است:
تیتراژ پایانی سریال دودکش، تیتراژ پایانی سریال مادرانه، تیتراژ اول برنامه ماه عسل، تیتراژ پایانی برنامه ماه عسل، تیتراژ شب های قدر برنامه ماه عسل، تیتراژ برنامه آب و آتش، تیتراژ میانی و پایانی سریال ماتادور و اکنون هم تیتراژ پایانی سریال آوای باران.
معمولا با توجه به ممنوع الکار بودن این ترانه سرا، نام وی در عنوان بندی سریال ها و برنامه ها درج نمی شود. البته استثنائا امسال نام او در تیتراژ سریال ماتادور درج گردید که پس از پخش دو قسمت نام وی از این بخش حذف شد.
این ترانه سرا همکاری های گسترده ای با خواننده های لس آنجلسی دارد و همچنین در کارنامه اش سرودن ترانه ای در حمایت از فتنه 88 که با صدای داریوش اقبالی، خواننده لس آنجلسی ضد انقلاب اجرا شده است، نیز مشاهده می شود.
این ترانه سرا و برخی دیگر از اهالی موسیقی پاپ به دلیل روابط نزدیک با برخی رسانه های موسیقی به محض انتشار آثارشان در صدا و سیما و یا از طریق آلبوم های موسیقی بلافاصله اثر با نام واقعی شان در این گونه وب سایت ها بازتاب داده می شود و از این طریق ممنوع الفعالیت بودن های آنها به حالتی صوری و ظاهری تبدیل شده است.
اما نکته مهم اینجاست که چگونه این ترانه سرا علیرغم ممنوع الفعالیت بودنش در سیما حضور پرنگی دارد؟ اگر هم وی دچار ممنوعیت کاری نیست چرا نامش در عنوان بندی سریال ها و برنامه ها و همچنین بروشور آلبوم های مجاز موسیقی به صورت واقعی و کامل مانند سایر هنرمندان موسیقی درج نمیشود؟
مسولان واحد شعر و موسیقی سازمان صدا و سیما چرا و چگونه به ترانه های سروده شده توسط ترانه سرا هایی از این دست مجوز نشر اعطا می کنند؟ آیا این ترانه ها با نام اشخاص دیگری مجوز دریافت می کنند و یا با نام واقعی ترانه سرای اصلی ؟
چگونه فردی مساله دار مانند این ترانه سرا می تواند به صورت پررنگ با سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی همکاری نماید و در عین حال با خواننده های ضد نظام نیز همکاری مستمر داشته باشد؟
چرا مسولان سازمان صدا و سیما در قبال این گونه همکاری ها سکوت اختیار کرده اند و خود را ملزم به شفاف سازی نمی دانند؟ آیا در این میان،حق ترانه سرایانی که به صورت قانونی و در چارچوب های مشخص به فعالیت می پردازند ، تضییع نخواهد شد؟
آیا با این رویه، ممنوع الفعالیت بودن در عرصه موسیقی پاپ به عنوان ژستی جهت فعالیت های بیشتر محسوب نخواهد شد؟
۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]