واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 90 درصد از اتباع خارجي شهر سمنان در مناطق قديمي زندگي مي كنند/ ضرورت ساماندهي اتباع خارجي
سمنان - خبرگزاري مهر: مدير كل امور اتباع مهاجرين خارجي استانداري سمنان از تقسيم بندي اتباع خارجي در اين استان به سه گروه مختلف خبر داد و گفت: 90 درصد از اتباع خارجي شهر سمنان در مناطق قديمي زندگي مي كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، سيد امير علوي ظهر يكشنبه در نشست كميسيون اجتماعي شهرستان سمنان كه در محل فرمانداري اين شهرستان برگزار شد افزود: در استان سمنان گروهي از اتباع داراي كارت شناسايي حضور دارن و براي سكونت با هيچ گونه مشكلي مواجه نيستند، گروهي داراي هيچگونه مدرك شناسايي و يا اقامتي مجاز نيستند و گروهي نيز داري تابعيت مشكوك هستند و اكثر آنها از استانهاي ديگر و داراي هويت مشخصي نيستند.
وي از وجود 90 درصد از اتباع خارجي در مناطق قديمي شهرستان سمنان خبر داد و اظهار داشت: بيشتر اتباع خارجي در بافت جنوب شهر، جهاديه و محلات در حال زندگي هستند.
مدير كل امور اتباع مهاجرين خارجي استانداري سمنان با اشاره به اين مطلب كه پائين بودن قيمت مسكن و رفتن ساكنان بومي از اين مناطق عمده ترين عوامل براي سكونت اتباع خاجي در اين محله ها است عنوان كرد: بايد از اين فرصت استفاده شود تا اتباع خارجي ساماندهي شوند.
علوي از آمادگي امور اتباع و مهاجرين خارجي استان سمنان براي رسيدگي به مسائل همزمان با شناسايي مالكان و ساكنان خانه هاي بافت قديمي خبر داد.
ضرورت تعامل بيشتر دستگاه هاي اجرايي و خدماتي براي رفع مضلات بافت هاي قديم شهر سمنان
فرماندار شهرستان سمنان نيز در اين نشست از دستگاه هاي اجرايي و خدماتي خواستار تعامل بيشتر در خصوص رسيدگي به مسائل و معضلات بافت قديم اين شهر در زمينه هاي مختلف شد و اظهار داشت: متاسفانه بافت فرسوده شهرستان نمي تواند در برابر زلزله مقاومت كند.
حسن سعدالدين با اشاره به اينكه 450 هكتار بافت فرسوده در شهر سمنان وجود دارد، اظهار داشت: 43.5 هكتار از اين بافت شامل 18.5 هكتار بافت اطراف امامزاده يحيي (ع) و بيش از 20 هكتار محله هاي كهنه دژ، ناسار و عباسيه و ... است.
وي خواستار ايجاد كميته اي براي شناخت مالكان خانه هاي واقع در بافت فرسوده شد و افزود: خالي كردن بافت قديمي از ساكنان، موجب مرگ اين بافت مي شود.
ضرورت حفظ زيبايي هاي بازار سمنان براي انتقال به نسل آينده
مقام عالي دولت در شهرستان سمنان با بيان اينكه بايد تدبيري براي ساكنان بومي در اين مناطق انديشيده شود اظهار داشت: افراد هويت خود را در همان منطقه مشاهده مي كنند.
سعدالدين از در نظر گرفتن حفظ ميراث بافت فرهنگي در طرح جامع خبر داد و عنوان كرد: توجه به اين امر بسيار مهم و ضروري است.
وي وجود پلاكهاي بدون مالك، پيچيدگي مالكيتي، وجود برخي آثار و ميراث فرهنگي در بافت فرسوده را از جمله مشكلات ساماندهي اين بافت ها دانست و گفت: طرح جامع ساماندهي بازار طي دو ماه آماده مي شود و نهايي شدن با همكاري بازاريان، اصناف و دستگاه هاي اجرايي مرتبط انجام مي شود.
سعدالدين با اشاره به بحث حفظ زيبايي هاي ساختاري بازار سمنان گفت: براي نگهداري اين ميراث جهت انتقال به نسل آينده بايد همه اهالي، ساكنان و بازاريان همكاري كنند.
ساماندهي بافت قديمي ضروري است
فرمانده انتظامي سمنان نيز در اين نشست بر ساماندهي بافت قديمي سمنان تاكيد كرد و گفت: بايد براي جلوگيري از سكونت اوباش و معتادان در اين منطق تدابيري انديشيده شود.
سرهنگ سيد موسي حسيني از اجراي چند طرح براي پاكسازي و جمع آوري افراد آلوده از سوي نيروي انتظامي در مناطق بافت فرسوده خبر داد و اظهار داشت: بيش از 60 درصد وقوع جرايم سمنان، در مناطق قديمي و جنوب شهر رخ مي دهد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد خدمات بهتر شهري به مردمي كه در منطقه قديمي مشغول زندگي هستند ارائه شود عنوان كرد: بازاريان از وجود افراد غير بومي ساكن در بافت قديمي اطراف باز ناراحت هستند.
حسيني كم شدن ارائه خدمات شهري و وجود معضلات اجتماعي و فرهنگي را از مهمترين علل براي مهاجرت افراد بومي از اين مناطق برشمرد.
وجود ملموس معضلات اجتماعي در بافت هاي فرسوده
شهردار سمنان نيز آسيب شناسي در بافت هاي فرسوده را ضروري دانست و گفت: متاسفانه در اين بافت ها آسيب هاي اجتماعي، فرهنگي و ساختاري ملموسي وجود دارد.
محمد كاظم شربتدار با بيان اينكه احيا و بازسازي از مهمترين اهداف براي ساماندهي بافت قديم شهر است اظهار داشت: بايد در ساماندهي اين بافت ها كار اجتماعي و فعاليت عمراني را در نظر داشت.
وي با تاكيد بر اينكه بايد با همكاري كارشناسان اجتماعي و روانشناسي، راهكارهايي را براي مسائل و مشكلات مردم در اين مناطق انديشيد عنوان كرد: ترك كردن ساكنان بومي اين مناطق را دچار آسيب مي كند.
شهردار سمنان با اشاره به اينكه بافت فرسوده تنها شامل بخش هاي قديمي شهر نمي شود، گفت: منطقه جانبازان در شمال سمنان، به دليل نوع ساخت خانه ها، در حال حاضر جزو بافت شهر محسوب مي شود.
شربتدار در خاتمه با تاكيد بر اينكه براي ساماندهي مردم در مناطق قديم به تامين زير ساخت ها احتياج داريم عنوان كرد: وجود آسيبهاي بصري، تفكيك نشدن وظايف دستگاه هاي مختلف در بافت و نياز به تدوين برنامه تركيبي با مشاركت بخش هاي مختلف از مسايل مهم بافت قديم جنوب سمنان است.
كد خبر: 2196225
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۹:۱۹
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]