واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اولين قرباني گزارش تحقيق و تفحص از تامين اجتماعي
مديرعامل شركتي كه طبق گزارش تحقيق و تفحص مجلس از تامين اجتماعي، داراي بيشترين موارد تخلف بود، از كار بركنار شد.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ،،بر اساس گزارش تكاندهنده هيئت تحقيق و تفحص مجلس از سازمان تامين اجتماعي، در ميان شركتها و دستگاههاي تابعه تامين اجتماعي، شركت نفت پاسارگاد داراي بيشترين موارد تخلف بود و بركناري مديرعامل اين شركت نشان ميدهد پيامدهاي اين گزارش ادامهدار خواهد بود.
بدين ترتيب با انتصاب محسن دلاويز به عنوان مديرعامل شركت نفت پارسارگاد كه بزرگترين شركت توليد قير كشور است، ميتوان اميدوار بود كه جلوي تخلفات گسترده اين شركت گرفته شود.
برخي تحلفات شركت نفت پاسارگارد بر طبق گزارش هيئت تحقيق و تفحص مجلس :
1.پرداخت كارانه 46 ميليون توماني به 25 تن از مديران قسمت هاي مختلف شركت علاوه بر حقوق و مزاياي ماهانه
2.تحميل زيان 23 ميليارد توماني به سهامداران بابت تاخير در بازپرداخت وامهاي ارزي دريافتي از بانك توسعه صادرات از طريق خريد ارز آزاد
3.عدم پيگيري مطالبات 3 ميليارد توماني چكهاي برگشتي
4.عدم استيفاي حقوق شركت بابت فروش قير به شركت مومياي دليجان
5.عدم استفاده از فرصت سپردهگذاري وجوه نقد بالاي شركت در بانكها كه موجب عدمالنفع روزانه 2 ميليون توماني و كاهش شديد درآمد غيرعملياتي شركت شده است.
6.محكوميت 4/1 ميليارد توماني شركت از سوي اداره تعزيرات حكومتي استان تهران كه ناشي از ضعف كنترلهاي داخلي شركت بوده است.
7.سوءاستفاده پيمانكاران طرف قرارداد شركت نفت پاسارگاد از سربرگ و مهر اين شركت در اثر غفلت و بيتوجهي مسئولان آن
8.انعقاد 2 قرارداد چهارماهه 3/1 ميليارد توماني با شركت اسپادانا شيمي تجارت بابت ساخت بشكه قير به صورت ترك تشريفات مناقصه و بدون انجام مناقصه و استعلام بهاي كتبي. ضمنا با توجه به اينكه شركت اسپادانا در قراردادهاي قبلي تخلفات متعددي را از جمله قاچاق سوخت در بشكه هاي قير انجام داده است و مسئولين شركت از اين موضوعات اطلاع داشته و درگير آن بوده اند انعقاد مجدد قرارداد با شركت مذكور جاي سوال دارد. همچنين مسؤولين شركت اقدام قانوني در رابطه با قيرهاي فاقد كيفت مظروفشده شده توسط شركت اسپادانا انجام نداده و دستور حمل آن به مقصد نامشخصي را صادر نموده اند.
9.عدم رعايت آيين نامه معاملات در خصوص قراردادهاي حمل و نقل در شركت نفت پاسارگاد به طوري كه شركت پيمانكاري حملونقل به نام «رهآورد حمل پاسارگاد» متعلق به آقاي ماسيس بوداغيان، همواره برنده شده به طوري كه حمل و نقل محصولات شركت نفت پاسارگاد به طور انحصاري در اختيار اين شركت بوده است. اين در حالي است كه به دليل تخلفات قبلي، اين شركت قبلا لغو مجوز شده و در ليست سياه شركت نفت قرار گرفته بود.
10. استخدام افرادي در شركت نفت پاسارگاد كه خود داراي شركتهاي تجاري ميباشند كه احتمال سوءاستفاده را ايجاد كرده است
11.انجام تعداد زيادي از عملياتهاي حمل و نقل محصولات شركت نفت پاسارگاد بدون انعقاد قرارداد
12.واگذاري تمامي امور اجرايي پروژههاي شركت از سال 1390 به طور انحصاري به فردي به عنوان زارعي كه باعث بروز تخلفاتي شده است؛ به طوري كه شماري از فاكتورهاي پروژهها مربوط به پيمانكاراني است كه وجود خارجي ندارند.
13.فروش غيرنقدي بيش از 70 ميليارد تومان قير توليدي شركت نفت پاسارگاد در سال 1389 به شركتي به نام نفت بليج كه به آقاي علي توكليان (مدير صادرات شركت نفت پاسارگاد)، همسر و فرزندان وي تعلق دارد. نكته آن است كه شركت نفت بليج از بازپرداخت بدهي خود خودداري كرده به طوري كه در 8 ماهه اول سال 1389 جريمه ديركرد اين شركت به 3 ميليارد تومان رسيده كه اين مبلغ نيز به شركت نفت پاسارگاد پرداخت نشده است.
14.پس از افشاي ارتباط شركت بليج با آقاي توكليان، وي شركت جديدي به نام «بينا بايا» تاسيس كرده و نسبت به انجام معاملات جديد با شركت نفت پاسارگاد اقدام كرده تا جايي كه در سال 1390 شركت بيناس بايا به بزرگترين مشتري شركت نفت پاسارگاد تبديل ميشود. نكته مهم آن است كه فروشها به شركت متعلق به آقاي توكليان به صورت خاص و ويژه بوده است: 30 درصد نقد يا ضمانتنامه بانكي و 70 درصد چك و سفته! اين در حالي است كه براي ساير شركتها شرايط پرداخت به صورت 70 درصد نقد و 30 درصد اعتباري بوده است.
15.اعطاي تخفيفات خارج عرف به شركت متعلق به آقاي توكليان در محاسبه نرخ تسعير ارز كه در سال 1391 به 7/1 ميليون دلار رسيد.
16.بروز تخلف در انعقاد قرارداد همزمان با شركتهاي مظروفسازي پنج قاره و اسپادانا كه شامل تخلفات ديگري از جمله مخلوط كردن خاك با قير دريافتي بوده است.
17.انعقاد قرارداد با فردي به نام سيد مجتبي موسوي قريشي به عنوان مشاور حقوقي شركت با حقوق ماهانه 5 ميليون توماني در حالي كه شركت داراي دفتر حقوقي با دو كارمند و وكيل مستقل ميباشد.
18.انعقاد قرارداد ساخت پروژه ساختماني نفت پاسارگاد با شركت سوله ايران بدون برگزاري مناقصه.
19.استخدام و اخراج كاركنان شركت نفت پاسارگاد به طور كاملا سليقهاي و بدون وجود هرگونه آييننامه جذب و نگهداشت نيروي انساني
و............
انتصاب دلاويز به عنوان مديرعامل شركت نفت پاسارگاد، پنجمين تغيير متوالي مديريت اين شركت در يك سال اخير محسوب ميشود.
در يك سال اخير اين شركت چهار مدير به نامهاي مسعود جبرييلي، عليرضا ابهجي، اميرحسين بحريني و فريد صباحي به خود ديده بود.
محسن دلاويز در سازمان انرژي اتمي و تامين اجتماعي، سابقه مديريتي دارد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 768]