واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: سرپرست كميته امداد امام خميني(ره): كارگزاران فرهنگي كميته امداد بايدبه الگوي رفتاري و فكري تبديل شوند
سرپرست كميته امداد امام خميني(ره) گفت:كارگزاران فرهنگي بايدبه الگوي رفتاري و فكري تبديل شوند.
به گزارش سرويس اجتماعي برنا به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني كميته امداد امام خميني(ره)، حسين انواري در همايش كشوري كارگزاران شبكه امداد فرهنگي كه با شعار "پيوست فرهنگي در تمامي فعاليتهاي امداد" و با حضور رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي و پيوست نگاري فرهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش و معاون سازمان نهضت سواد آموزي در سالن همايشهاي غدير اين نهاد برگزار شد، ضمن گراميداشت ياد و خاطره پدر معنوي امداد، مرحوم حاج حبيب ا... عسگراولادي،گفت: مرحوم حاج حبيب ا... عسگراولادي قبل از آنكه عنصر سياسي، اجتماعي و اقتصادي باشد، يك عنصر فرهنگي بود كه ويژگيهاي شخصيتي آن مرحوم از جمله استواري در دين،مقاومت در برابر سختيها، شاكربودن، انس با قرآن و نگاه به آينده و دور انديشي ميتواند در مجموعه كاري بويژه الگو گيري از آن در حوزه فرهنگي اين نهاد راهگشا باشد.
وي در ادامه سخنان خود، حماسه عاشورا را نيز به عنوان يك حماسه فرهنگي عنوان كرد و افزود:پيامهاي انسان ساز در اين حماسه بزرگ عمدتا پيام فرهنگي و تحولي است كه شعار لا اله الا ا... و فريضه امر به معروف و نهي از منكر دو پيام اصلي عاشورا است كه براي كار فرهنگي امداد مي تواند الگو باشد تا در لواي اين شعار و پيام، بستر فرهنگي را گسترده و پيوستهاي آن را تعريف كنيم.
انواري با اشاره به سه رويكرد "گسترش حضور و مشاركت عمومي"،"توانمندي و سلامت خانواده "و" اصلاح سبك زندگي " براي حركت در سال " حماسه سياسي،حماسه اقتصادي" در كميته امداد امام (ره)،يادآورشد:براي تحقق اين امر تلاش شده است تا استعدادهاي نهفته در داخل خانواده هاي نيازمند شكوفا و زمينه سلامت همه جانبه آنان در تمامي ابعاد ايجاد شود و تمامي رفتارها در زندگي شخصي و اجتماعي نيز منطبق بر اصول و ارزشهاي ديني باشد.
سرپرست كميته امداد امام خميني(ره) در ادامه با اشاره به ويژگيهاي مخاطبان اين نهاد و چگونگي بهره مندي از ابزار فرهنگي در جهت تغيير سبك زندگي افراد مورد حمايت،اظهار كرد:مخاطبان اين نهاد به علت فقدان امكانات اوليه زندگي در رنج به سر مي برند كه اين امر، احساس ناتواني و ذلت و تهي بودن را به آنها منتقل مي كند؛ اين افراد در عملياتي كردن توانمنديهايشان ناكارآمد و داراي آشفتگي ذهني هستند و عواطف آنان رها شده از قوه تعقل است و عمدتا اين افراد با تحقير اجتماعي مواجه هستند و آگاهي نسبت به توانمنديهايشان ندارند.
وي در ادامه با بيان اينكه با توجه به ويژگيهايي كه مخاطبان اين نهاد با آن مواجه هستند،نياز است با بهره مندي از هدايتهاي قرآن و ويژگيهاي حيات طيبه زمينه رشد و تعالي اين افراد فراهم شود، بر بازگرداندن عزت و كرامت، مصونيت از آسيبها و آلودگيها،كاهش آلام و اضطراب خانوادهها، افزايش رضايتمندي از زندگي، شكوفايي استعدادهاي اين خانواده ها تاكيد كرد.
انواري بر سرمايه گذاري در خانواده ها و توجه به افراد در كنار خانواده شان تاكيد و اظهار كرد:بر اساس هدايت قرآن سه عنصر آرامش، رحمت و مودت براي قوام خانوادهها نياز است؛ چرا كه زندگي انسان زندگي چالشي است و محيط خانواده بايد محلي براي رفع ناملايمات و تجديد قوا و همبستگيهاي درون خانواده باشد و اكنون در جامعه مخاطب اين نهاد با آشفتگي در اين فضا مواجه هستيم كه بر اين اساس بايد سرمايه گذاري براي ايجاد امنيت اين نقطه امن صورت گيرد تا جريان سازندگي جاري و سلامت افراد در گروه آرامش خانواده ايجاد شود.
عضو شوراي مركزي كميته امداد امام خميني(ره)،با بيان اينكه بيشترين مخاطبان اين نهاد را زنان سرپرست خانوار تشكيل مي دهند،يادآور شد:حضور اجتماعي زنان بايد در جهت رشد و تعالي آنها باشد و اين امر در صورتي است كه فعاليت اجتماعي زنان با حفظ حريمها و عفاف در مقابل مردان باشد و انتخاب شغل براي زنان متناسب با شرايط روحي و جسمي و زندگي آنها باشد كه حوزه فرهنگي بايد در اين سمت حركت كند.
وي ضمن اشاره به وظايف زنان در خانواده و تاكيد بر حفظ عزت و كرامت آنان در محيط خانواده،گفت: منشاء مهر و محبت و الفت و همبستگي، وجود زنان در محيط خانه است و اين موارد بايد مورد توجه حوزه فرهنگي قرار گيرد تا به تنظيم باورها، ارزشها و اعتقادات و آداب و رسوم و ايجاد الگوهاي رفتاري مخاطبان بپردازد.
وي با بيان اينكه كار فرهنگي بدون عنصر محبت و خدمت امكانپذير نيست و هنر كارگزاران فرهنگي نفوذ در دلهاي مخاطبان است، افزود: هر خدمتي كه در اين نهاد جاري است بايد توسط كارگزاران فرهنگي رصد شود و آثار سوء و آثار مثبت آن نيز بررسي شود.
وي ايجاد تغيير در انديشه و تفكر مخاطبان در جهت اصلاح سبك زندگي و ظهور و بروز آن در رفتار و افزايش استقامت در برابر ناملايمات را از وظايف كارگزاران حوزه فرهنگي عنوان كرد و افزود: كارگزاران فرهنگي بايد با محاسبه رفتار و كردارشان تلاش كنند تا ضمن خود كنترلي، نسبت به مباني و ارزشها آگاهي داشته باشند و با اخلاص در عمل و صداقت در تحول ديگران اثر گذار باشند.
وي شادابي در محيط كار،گشاده رويي، حسن ظن، رازداري، توسعه توانايي علمي، حفظ آراستگي، سعه صدر را از ويژگيهاي كارگزاران فرهنگي عنوان كرد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]