محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830542528
فيلمساز و خبرنگار آمريكايي:ماندلا ميگفت جز بوش و بلر همه را ميتوان اصلاح كرد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فيلمساز و خبرنگار آمريكايي:ماندلا ميگفت جز بوش و بلر همه را ميتوان اصلاح كرد
دني شكتر گفت: ماندلا اعتقاد داشت همه كس را ميتوان آموزش داد و اصلاح كرد، شايد به جز جورج بوش و توني بلر.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت مشرق نوشت: «دني شكتر» فيلمساز، نويسنده و خبرنگار آمريكايي سالهاي طولاني همراه نلسون ماندلا بوده و تا كنون شش مستند درباره زندگي ماندلا ساخته و چندين كتاب نيز نوشته است. وي اخير نگارش كتابي را به پايان رسانده است كه شامل مصاحبههايش با بيش از 150 نفر درباره ابعاد پيچيده شخصيت نلسون ماندلا است.
درگذشت نلسون ماندلا رهبر جنبش ضد آپارتايد و نژادپرستي آفريقاي جنوبي بهانهاي شد تا با آقاي دني شكتر (Danny Schechter) نويسنده و مستندساز آمريكايي درباره برخي از ابعاد زندگي پر فراز و نشيب ماندلا از زندان و مبارزات انقلابي تا رسيدن به رياست جمهوري آفريقاي جنوبي، گفتوگو كنيم.
* آقاي شكتر، نلسون ماندلا چند روز قبل در سن 95 سالگي درگذشت و تمامي رهبران ومقامات بلندپايه كشورهاي جهان نيز در مراسم يادبود وي در آفريقاي جنوبي شركت كردند. با توجه به سالهاي طولاني همراهي شما با نلسون ماندلا، مقدمهاي درباره اين شخصيت ضد استعماري بفرماييد.
نلسون ماندلا توانسته بود در كشوري كه به شدت دچار تفرقه بود، وحدت ايجاد كند و به جنبشهاي آفريقاي جنوبي يكپارچگي ببخشد. به سازش و صلح بسيار اعتقاد داشت؛ زبان اقليت سفيدپوست را آموخته بود تا بتواند با آنها حرف بزند و احترام آنها را هم جلب كند. به همين شكل توانست حمايت اقشار مختلف جامعه را با خود همراه كند. زماني كه در زندان روبن آيلند آفريقاي جنوبي بود حتي درباره اسلام هم مطالعه كرد، زيرا ميخواست با ديدگاه مسلمانان آشنا شود.
* بعد از مرگ نلسون ماندلا ميبينيم كه دولتهاي آمريكا و انگليس بر خلاف سياستهايشان در زمان حياتش، به او احترام زيادي ميگذارند. درحالي كه خود اين دو كشور منشأ استعمار در آفريقا و بسياري از نقاط جهان بوده و هستند، به نظر شما علت احترام به ماندلا كه اسطوره مبارزه با استعمار بود، چيست؟
دني اوباما اولين بار زماني كه دانشجو بود در جنبش ضد آپارتايد فعاليت خود را آغاز كرد، زيرا اين جنبش از سراسر دنيا حمايت بسياري را جلب كرده بود و با دولت وقت آمريكا يعني دولت رونالد ريگان مخالف بود. اما مشكل اينجا بود كه افرادي كه از مبارزات سياسي ماندلا دفاع ميكردند، از مبارزات او براي رسيدن به حقوق اقتصادي حمايت نميكردند؛ چون حقوق اقتصادي به معناي كنترل بر منابع طبيعي و معادن طلاي كشور بود و كشورهاي ديگر اين را خط قرمز ميدانستند. بنابراين حتي وقتي ماندلا در اولين انتخابات دموكراتيك و چندنژادي كشور به عنوان رئيسجمهور انتخاب شد، همان قدرتهايي كه بر اقتصاد آفريقاي جنوبي مسلط بودند، همچنان روي كار باقي ماندند. به همين عليت ماندلا از نظر سياسي موفقتر بود تا از نظر اقتصادي.
* شما شخصا با ماندلا ديدار داشتهايد. درباره شخصيت ماندلا براي ما توضيح دهيد. كدام ويژگي شخصيتي او بيشتر براي شما جالب و قابل توجه بود؟
دني ماندلا تنها يك سياست مدار نبود؛ يك وكيل هم بود. دائماً از همه چيز يادداشت برميداشت و بسيار دقيق و هوشيار بود. نكته ديگر درباره او كه من را شگفتزده ميكرد، شوخطبعي و تواضع او بود. هميشه ميگفت من عضوي از يك رهبري دستهجمعي هستم، با يك جنبش همكاري ميكنم، براي خودم كار نميكنم. البته رسانهها هميشه ميخواستند او را به عنوان ستاره جمع معرفي كنند و حتي برخي از زيردستانش هم دوست داشتند او را يك ابرقهرمان بدانند. ماندلا يك نوع هاله در اطرافش داشت كه همه را به خود جذب ميكرد. من در برخي گردهماييها با او بودم. گاهي چيزي را ميگفت كه كاملاً عادي بود و قبلاً هم گفته بود؛ اما جمعيت يكباره به وجد ميآمد. فقط حرفهايي نبود كه ميزد، بلكه شيوه بيان آنها و حتي طرز ايستادن او هم جمعيت را به طرف او جذب ميكرد.
ماندلا عليرغم آنكه حمايت آمريكا و انگليس را هم جلب كرد، اما به نمايندگي از مردم فلسطين سخن ميگفت، درباره جنگ عراق عليه توني بلر و جورج بوش صحبت ميكرد. از معدود رئيسجمهورهاي تحت حمايت غرب بود كه عقايد خود را به صراحت بيان ميكرد. همين باعث شد روابط آمريكا با او پيچيده شود؛ طرفداران اسرائيل نميخواستند با او ديدار و يا صحبت كنند.
يكي ديگر از دلايلي كه مردم به او احترام مي گذاشتند ارزش قائل شدن او براي همه مردم بود. قبل از يكي از سخنرانيهايش و در حالي كه همه مردم منتظر بودند، به آشپزخانه محل مراسم رفت و با همه آشپزها و مأمورين نظافت آنجا دست داد. تنها سياست او نبود، بلكه خصوصيات شخصي او هم در محبوبيتش بسيار نقش داشت. يكي از اولين رهبران آفريقاي جنوبي بود كه گفت تنها يك دوره رئيسجمهور خواهد بود. هيچ وقت نميخواست بالاتر از ديگران باشد. وقتي رئيسجمهور شد، همه انتظار داشتند هر روز كت و شلوار بپوشد و كراوات ببندد؛ اما نه، از نوعي پيراهن اندونزيايي خوشش ميآمد و همان را هم به آفريقاي جنوبي آورده بود، كه به نام «پيراهنهاي مديبا» (نام قبيلهاي نلسون ماندلا) مشهور شدند.
* بهرغم همه تلاشهايي كه ماندلا انجام داد، برخي معتقدند در سالهاي آخر عمرش با دوران جواني خود فاصله زيادي داشت؛ مثلاً، دريافت جايزه از ملكه انگليس و يا حمايت از اسرائيل. نظر شما در اين مورد چيست؟
دني اولاً، ماندلا هميشه طرفدار حقوق فلسطينان بود، اما ميخواست بتواند با اسرائيل هم گفتگو كند، تا بتواند اين رژيم را متقاعد كند. ميخواست نقش ميانجي را بازي كند و مردم را به هم نزديك كند. البته هر كسي با گذر زمان تغيير ميكند، ماندلا هم در طول زمان پختهتر شد. ضمناً وقتي همه از شما تعريف كنند، ممكن است خودتان هم تسليم شويد. اگر چه همه او را ستايش ميكردند؛ اما خودش ميگفت من متعلق به مردم هستم.
از طرف ديگر توانست برخي افراد بزرگ مثل مارگارت تاچر را كاملاً متحول كند. تاچر اول او را تروريست ميدانست، اما بعدها در پشت صحنه از ماندلا حمايت ميكرد و حتي مبالغي را به او داده بود. توضيح خود ماندلا اين بود كه مارگارت تاچر مبارزه ما را نميفهميد، به همين دليل مجبور شدم او را آموزش دهم. اعتقاد داشت همه كس را ميتوان آموزش داد و اصلاح كرد، شايد به جز جورج بوش و توني بلر.
* لطفاً يكي از خاطرات خود با نلسون ماندلا را كه هميشه در ذهنتان هست برايمان تعريف كنيد.
دني با هم به نيويورك آمديم و من هم گروه تلويزيوني خود را آورده بودم. مأموران مخفي و پليس ما را به يك گوشه بردند و مشغول تأمين تدابير امنيتي بودند و... ماندلا وارد مهماني صبحانهاي ميشود كه ميزبان آن «ديويد راكفلر» رئيس بانك «چيس» منهتن و يكي از ثروتمندترين افراد آمريكا است. ماندلا وارد اتاق ميشود و به سمت من ميآيد؛ همه ميگويند چرا به سمت جلوي اتاق نميرود. ماندلا پيش من ميآيد و ميگويد: «من را يادت ميآيد؟» ميگويم: «البته كه يادم ميآيد.» بسيار آدم شوخطبعي بود و كارهايي ميكرد كه هيچكس نميتوانست آنها را پيشبيني كند.
بعضي وقتها كه با محافظانش جايي ميرفت، از آنها فرار ميكرد، تاكسي ميگرفت و به وسط شهر ميرفت. با مردم حرف ميزد. معتقد بود وقتي رئيسجمهور ميشويد مثل اين است كه زنداني شده باشيد، هميشه در محاصره محافظان خود هستيد، به شما ميگويند برنامه چيست و بايد چه كار كنيد.
* اولين بار و آخرين باري كه با ماندلا ملاقات كرديد چه زماني بود و در مجموع چندسال همراه ماندلا بوديد؟
دني اولين بار سال 1990 بود كه از زندان آزاد شد. مشغول يك مجموعه تلويزيوني به نام «آفريقا اكنون» بوديم و با ماندلا مصاحبه كرديم. در آن زمان به من اجازه برگشتن به آفريقاي جنوبي را نميدادند چون دولت قبل با مجموعه تلويزيوني ما مخالف بود و نميخواست تحت هيچ شرايطي با ما همكاري كند. خبردار شدم كه قرار است به زامبيا برود، چون دفتر جنبش او هم به دليل تبعيد در اين كشور مستقر شده بود. آنجا با او مصاحبه كردم. سپس همراه او به نقاط ديگر آفريقا رفتم، به سوئد و انگليس سفر كرديم. آخرين بار هم بين سالهاي 2000 تا 2003 بود كه در آفريقاي جنوبي با او ملاقات كردم.
* واكنش شما به خبر مرگ نلسون ماندلا چه بود؟
دني يك دقيقه به آغاز برنامه راديويي من مانده بود كه خبر را به من دادند. بايد بلافاصله ميرفتم و يك ساعت برنامه راديويي فيالبداهه درباره او اجرا ميكردم. بلافاصله بعد از آن هم به دو برنامه تلويزيوني دعوت شدم. بنابراين وقت آن را پيدا نكردم كه اين خبر را «حس كنم» بلكه مجبور بودم درباره آن نقش بازي كنم. ميدانستم كه چهقدر مريض است، و اينكه فاصله چنداني با مرگ ندارد. با اين حال، هيچ وقت براي چنين حادثهاي آماده نيستيد. من در واقع غصه ميخورم، اما در خلوت. واكنش مردم آفريقاي جنوبي را ميبينيد، غمگين نيستند، گريه نميكنند، بلكه دارند دستآوردهاي ماندلا را جشن ميگيرند. من هم ميخواهم همين واكنش را داشته باشم؛ البته اگر بتوانم.
* گفتوگو از مصطفي افضلزاده
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
هفت نقطه حادثه خيز در استان بوشهر نيازمند اصلاح است/ 22 نقطه اصلاح شد
هفت نقطه حادثه خيز در استان بوشهر نيازمند اصلاح است 22 نقطه اصلاح شد بوشهر - خبرگزاري مهر مديركل راه و شهرسازي استان بوشهر با اشاره به اصلاح 22 نقطه حادثهخيز استان بوشهر طي هشت ماه گذشته گفت هفت نقطه حادثه خيز در استان بوشهر نيازمند اصلاح است به گزارش خبرنگار مهر عليرضا صفراز بزرگ مدل معروف آمریکایی همه را شوکه کرد...
راز بزرگ مدل معروف آمریکایی همه را شوکه کرد این مدل سیاهپوست میگوید روزها برای این کمپانی خوشنام در صنعت مد فعالیت میکرده و شب ها نیز به برنامه نویسی مشغول بوده است یک مدل معروف امریکایی در زمان بازنشستگی اش از حرفه مدلینگ پرده از یک راز بزرگ برداشت لیندسی اسکات 29 ساله کههفت نقطه حادثه خيز در استان بوشهر نيازمند اصلاح است
هفت نقطه حادثه خيز در استان بوشهر نيازمند اصلاح است مديركل راه و شهرسازي استان بوشهر با اشاره به اصلاح 22 نقطه حادثهخيز استان بوشهر در هشت ماه گذشته گفت هفت نقطه حادثه خيز در استان بوشهر نيازمند اصلاح است به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي اداره كل رهمه چیز درباره بیمه خبرنگاران
همه چیز درباره بیمه خبرنگاران معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی گفت در صورتی که کارفرما فهرست حق بیمه خبرنگاران را عادی رد کند در کمیته مورد بررسی قرار میگیرد و خبرنگار میتواند نسبت به بازنشستگی خود با 20 سال اقدام کند محمدحسن زدا درباره بیمه مشاغل سخت و زیان آور خبرنگابرگزاري نخستين همايش «ولايتمداري و نقش آن در بصيرت همهجانبه» در بوشهر
برگزاري نخستين همايش ولايتمداري و نقش آن در بصيرت همهجانبه در بوشهر گروه خبرنگاران افتخاري حامد فكوري نخستين همايش ولايتمداري و نقش آن در بصيرت همهجانبه به همت دفتر پژوهشهاي مؤسسه امام خميني ره قم با حضور سخنرانان برجسته كشوري روز پنجم ديماه در مجتمع فرهنگي هنري 9«دختر ماندلا» مقابل دوربين فيلمساز ايراني
دختر ماندلا مقابل دوربين فيلمساز ايراني دختر ماندلا مقابل دوربين يك مستندساز ايراني رفت به گزارش ايسنا ميثم شاه بابايي كه اين روزها در آفريقا مشغول تصويربرداري فيلم مستندش دربارهي وداع مردم آفريقا با نلسون ماندلاست خبر داد كه دختر اين مبارز آفريقايي جلوي دوربينش رفته استعلي جنتي در جمع خبرنگاران:مشكلات صنعت چاپ با اصلاح قوانين توسط دولت قابل رفع است
علي جنتي در جمع خبرنگاران مشكلات صنعت چاپ با اصلاح قوانين توسط دولت قابل رفع است وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي حضور دستگاههاي دولتي در صنعت چاپ را موجب تخريب بازارهاي بخش خصوصي دانست و گفت برخي از مشكلات صنعت چاپ با اصلاح قوانين و مقررات توسط دولت قابل حل است به گزارش خبرنگار كتاهمه مشکلات کشور از تحریم نیست/ نیازمند اصلاح ریشه ای سبک زندگی هستیم
نماینده ولی فقیه در سپاه صاحب الزمان مطرح کرد همه مشکلات کشور از تحریم نیست نیازمند اصلاح ریشه ای سبک زندگی هستیم خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در سپاه صاحب الزمان استان اصفهان گفت برخی فکر می کنند تمام مشکلات کشور به علت تحریم ها است و قصد دارند با لبخند زدن و نرمش در برابرجورجبوش: اصلاحطلبان خطمقدم آمريكا هستند
جورجبوش اصلاحطلبان خطمقدم آمريكا هستند جورج بوش رييسجمهور سابق آمريكا كه براي افتتاح بنياد بوش به دانشگاه دالاس در ايالت تگزاس رفته بود اصلاحطلبان ايران را خطمقدم آمريكا خواند و گفت آنها با چالشهاي فراواني روبرو هستند و چشم اميدشان به ماست به گزارش گروه وبگردي باشگامقامات آمریکایی به جای صحبت از همه گزینه ها، از عقل خود استفاده کنند
لاریجانی مقامات آمریکایی به جای صحبت از همه گزینه ها از عقل خود استفاده کنند خبرگزاری رسا ـ رییس مجلس با بیان اینکه ملت ایران با روحیه مجاهدت هیچ زورگویی را نمی پذیرد گفت مقامات آمریکایی به جای صحبت از همه گزینه ها از عقل خود استفاده کنند به گزارش خبرگزاری رسا دکتر علی لاالغنوشي به خبرنگار بي بي سي گفت: نتوانسته ايم به همه انتظارات مردم پاسخ دهيم
الغنوشي به خبرنگار بي بي سي گفت نتوانسته ايم به همه انتظارات مردم پاسخ دهيم تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 26 00 47 37 24 رهبر جنبش النهضه تونس در خصوص تحولات سياسي اين كشور با گذشت سه سال از انقلاب گفت مردم انتظارات بيشتري داشته اند و ما هنوز به همه انتظارات پاسخ ندادهخبرنگارالعالم: ارتش سوريه كنترل همه وروديها وخروجيهاي عدرا را به دست گرفت
خبرنگارالعالم ارتش سوريه كنترل همه وروديها وخروجيهاي عدرا را به دست گرفت تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 28 00 37 09 11 خبرنگار شبكه العالم در گزارشي از سوريه اعلام كرد ارتش سوريه به تمام وروديها و خروجي هاي شهر صنعتي عدرا در ريف دمشق كه تروريست ها به تازگي وارد آن شده ومنتظري ميخواهد برود بايد زودتر ميگفت جباري: با اين همه مصدوم نميشود زيبا بازي كرد
منتظري ميخواهد برود بايد زودتر ميگفت جباري با اين همه مصدوم نميشود زيبا بازي كرد علي جباري پيشكسوت باشگاه استقلال نيز دليل بازيهاي نه چندان تماشاگر پسند استقلال را بيان كرد اين حرف درستي است كه استقلال زيبا بازي نميكند من فكر ميكنم شرايط بد مالي استقلال مشكلاتي را ايجا-
گوناگون
پربازدیدترینها