تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830542528




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فيلم‌ساز و خبرنگار آمريكايي:ماندلا مي‌گفت جز بوش و بلر همه را مي‌‌توان اصلاح كرد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فيلم‌ساز و خبرنگار آمريكايي:ماندلا مي‌گفت جز بوش و بلر همه را مي‌‌توان اصلاح كرد
دني شكتر گفت: ماندلا اعتقاد داشت همه كس را مي‌توان آموزش داد و اصلاح كرد، شايد به جز جورج بوش و توني بلر.


به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس،‌ سايت مشرق نوشت: «دني شكتر» فيلم‌ساز، نويسنده و خبرنگار آمريكايي سال‌هاي طولاني همراه نلسون ماندلا بوده و تا كنون شش مستند درباره زندگي ماندلا ساخته و چندين كتاب نيز نوشته است. وي اخير نگارش كتابي را به پايان رسانده است كه شامل مصاحبه‌هايش با بيش از 150 نفر درباره ابعاد پيچيده شخصيت نلسون ماندلا است.

درگذشت نلسون ماندلا رهبر جنبش ضد آپارتايد و نژادپرستي آفريقاي جنوبي بهانه‌اي شد تا با آقاي دني شكتر (Danny Schechter) نويسنده و مستندساز آمريكايي درباره برخي از ابعاد زندگي پر فراز و نشيب ماندلا از زندان و مبارزات انقلابي تا رسيدن به رياست جمهوري آفريقاي جنوبي، گفت‌وگو كنيم.

* آقاي شكتر، نلسون ماندلا چند روز قبل در سن 95 سالگي درگذشت و تمامي رهبران ومقامات بلندپايه كشورهاي جهان نيز در مراسم يادبود وي در آفريقاي جنوبي شركت كردند. با توجه به سال‌هاي طولاني همراهي شما با نلسون ماندلا، مقدمه‌اي درباره اين شخصيت ضد استعماري بفرماييد.

نلسون ماندلا توانسته بود در كشوري كه به شدت دچار تفرقه بود، وحدت ايجاد كند و به جنبش‌هاي آفريقاي جنوبي يكپارچگي ببخشد. به سازش و صلح بسيار اعتقاد داشت؛ زبان اقليت سفيدپوست را آموخته بود تا بتواند با آن‌ها حرف بزند و احترام آن‌ها را هم جلب كند. به همين شكل توانست حمايت اقشار مختلف جامعه را با خود همراه كند. زماني كه در زندان روبن آيلند آفريقاي جنوبي بود حتي درباره اسلام هم مطالعه كرد، زيرا مي‌خواست با ديدگاه مسلمانان آشنا شود.

* بعد از مرگ نلسون ماندلا مي‌بينيم كه دولت‌هاي آمريكا و انگليس بر خلاف سياست‌هايشان در زمان حياتش، به او احترام زيادي مي‌گذارند. درحالي كه خود اين دو كشور منشأ استعمار در آفريقا و بسياري از نقاط جهان بوده و هستند، به نظر شما علت احترام به ماندلا كه اسطوره مبارزه با استعمار بود، چيست؟

دني اوباما اولين بار زماني كه دانشجو بود در جنبش ضد آپارتايد فعاليت خود را آغاز كرد، زيرا اين جنبش از سراسر دنيا حمايت بسياري را جلب كرده بود و با دولت وقت آمريكا يعني دولت رونالد ريگان مخالف بود. اما مشكل اين‌جا بود كه افرادي كه از مبارزات سياسي ماندلا دفاع مي‌كردند، از مبارزات او براي رسيدن به حقوق اقتصادي حمايت نمي‌كردند؛ چون حقوق اقتصادي به معناي كنترل بر منابع طبيعي و معادن طلاي كشور بود و كشورهاي ديگر اين را خط قرمز مي‌دانستند. بنابراين حتي وقتي ماندلا در اولين انتخابات دموكراتيك و چندنژادي كشور به عنوان رئيس‌جمهور انتخاب شد، همان قدرت‌هايي كه بر اقتصاد آفريقاي جنوبي مسلط بودند، همچنان روي كار باقي ماندند. به همين عليت ماندلا از نظر سياسي موفق‌تر بود تا از نظر اقتصادي.

* شما شخصا با ماندلا ديدار داشته‌ايد. درباره شخصيت ماندلا براي ما توضيح دهيد. كدام ويژگي شخصيتي او بيشتر براي شما جالب و قابل توجه بود؟

دني ماندلا تنها يك سياست مدار نبود؛ يك وكيل هم بود. دائماً از همه چيز يادداشت برمي‌داشت و بسيار دقيق و هوشيار بود. نكته ديگر درباره او كه من را شگفت‌زده مي‌كرد، شوخ‌طبعي و تواضع او بود. هميشه مي‌گفت من عضوي از يك رهبري دسته‌جمعي هستم، با يك جنبش همكاري مي‌كنم، براي خودم كار نمي‌كنم. البته رسانه‌ها هميشه مي‌خواستند او را به عنوان ستاره جمع معرفي كنند و حتي برخي از زيردستانش هم دوست داشتند او را يك ابرقهرمان بدانند. ماندلا يك نوع هاله در اطرافش داشت كه همه را به خود جذب مي‌كرد. من در برخي گردهمايي‌ها با او بودم. گاهي چيزي را مي‌گفت كه كاملاً عادي بود و قبلاً هم گفته بود؛ اما جمعيت يك‌باره به وجد مي‌آمد. فقط حرف‌هايي نبود كه مي‌زد، بلكه شيوه بيان آن‌ها و حتي طرز ايستادن او هم جمعيت را به طرف او جذب مي‌كرد.

ماندلا علي‌رغم آن‌كه حمايت آمريكا و انگليس را هم جلب كرد، اما به نمايندگي از مردم فلسطين سخن مي‌گفت، درباره جنگ عراق عليه توني بلر و جورج بوش صحبت مي‌كرد. از معدود رئيس‌جمهورهاي تحت حمايت غرب بود كه عقايد خود را به صراحت بيان مي‌كرد. همين باعث شد روابط آمريكا با او پيچيده شود؛ طرفداران اسرائيل نمي‌خواستند با او ديدار و يا صحبت كنند.

يكي ديگر از دلايلي كه مردم به او احترام مي گذاشتند ارزش قائل شدن او براي همه مردم بود. قبل از يكي از سخنراني‌هايش و در حالي كه همه مردم منتظر بودند، به آشپزخانه محل مراسم رفت و با همه آشپزها و مأمورين نظافت آن‌جا دست داد. تنها سياست او نبود، بلكه خصوصيات شخصي او هم در محبوبيتش بسيار نقش داشت. يكي از اولين رهبران آفريقاي جنوبي بود كه گفت تنها يك دوره رئيس‌جمهور خواهد بود. هيچ وقت نمي‌خواست بالاتر از ديگران باشد. وقتي رئيس‌جمهور شد، همه انتظار داشتند هر روز كت و شلوار بپوشد و كراوات ببندد؛ اما نه، از نوعي پيراهن اندونزيايي خوشش مي‌آمد و همان را هم به آفريقاي جنوبي آورده بود، كه به نام «پيراهن‌هاي مديبا» (نام قبيله‌اي نلسون ماندلا) مشهور شدند.

* به‌رغم همه تلاش‌هايي كه ماندلا انجام داد، برخي معتقدند در سال‌هاي آخر عمرش با دوران جواني خود فاصله زيادي داشت؛ مثلاً، دريافت جايزه از ملكه انگليس و يا حمايت از اسرائيل. نظر شما در اين مورد چيست؟

دني اولاً، ماندلا هميشه طرفدار حقوق فلسطينان بود، اما مي‌خواست بتواند با اسرائيل هم گفتگو كند، تا بتواند اين رژيم را متقاعد كند. مي‌خواست نقش ميانجي را بازي كند و مردم را به هم نزديك كند. البته هر كسي با گذر زمان تغيير مي‌كند، ماندلا هم در طول زمان پخته‌تر شد. ضمناً وقتي همه از شما تعريف كنند، ممكن است خودتان هم تسليم شويد. اگر چه همه او را ستايش مي‌كردند؛ اما خودش مي‌گفت من متعلق به مردم هستم.

از طرف ديگر توانست برخي افراد بزرگ مثل مارگارت تاچر را كاملاً متحول كند. تاچر اول او را تروريست مي‌دانست، اما بعدها در پشت صحنه از ماندلا حمايت مي‌كرد و حتي مبالغي را به او داده بود. توضيح خود ماندلا اين بود كه مارگارت تاچر مبارزه ما را نمي‌فهميد، به همين دليل مجبور شدم او را آموزش دهم. اعتقاد داشت همه كس را مي‌توان آموزش داد و اصلاح كرد، شايد به جز جورج بوش و توني بلر.

* لطفاً يكي از خاطرات خود با نلسون ماندلا را كه هميشه در ذهن‌تان هست براي‌مان تعريف كنيد.

دني با هم به نيويورك آمديم و من هم گروه تلويزيوني خود را آورده بودم. مأموران مخفي و پليس ما را به يك گوشه بردند و مشغول تأمين تدابير امنيتي بودند و... ماندلا وارد مهماني صبحانه‌اي مي‌شود كه ميزبان آن «ديويد راكفلر» رئيس بانك «چيس» منهتن و يكي از ثروتمندترين افراد آمريكا است. ماندلا وارد اتاق مي‌شود و به سمت من مي‌آيد؛ همه مي‌گويند چرا به سمت جلوي اتاق نمي‌رود. ماندلا پيش من مي‌آيد و مي‌گويد: «من را يادت مي‌آيد؟» مي‌گويم: «البته كه يادم مي‌آيد.» بسيار آدم شوخ‌طبعي بود و كارهايي مي‌كرد كه هيچ‌كس نمي‌توانست آن‌ها را پيش‌بيني كند.

بعضي وقت‌ها كه با محافظانش جايي مي‌رفت، از آن‌ها فرار مي‌كرد، تاكسي مي‌گرفت و به وسط شهر مي‌رفت. با مردم حرف مي‌زد. معتقد بود وقتي رئيس‌جمهور مي‌شويد مثل اين است كه زنداني شده باشيد، هميشه در محاصره محافظان خود هستيد، به شما مي‌گويند برنامه چيست و بايد چه كار كنيد.

* اولين بار و آخرين باري كه با ماندلا ملاقات كرديد چه زماني بود و در مجموع چندسال همراه ماندلا بوديد؟

دني اولين بار سال 1990 بود كه از زندان آزاد شد. مشغول يك مجموعه تلويزيوني به نام «آفريقا اكنون» بوديم و با ماندلا مصاحبه كرديم. در آن زمان به من اجازه برگشتن به آفريقاي جنوبي را نمي‌دادند چون دولت قبل با مجموعه تلويزيوني ما مخالف بود و نمي‌خواست تحت هيچ شرايطي با ما همكاري كند. خبردار شدم كه قرار است به زامبيا برود، چون دفتر جنبش او هم به دليل تبعيد در اين كشور مستقر شده بود. آن‌جا با او مصاحبه كردم. سپس همراه او به نقاط ديگر آفريقا رفتم، به سوئد و انگليس سفر كرديم. آخرين بار هم بين سال‌هاي 2000 تا 2003 بود كه در آفريقاي جنوبي با او ملاقات كردم.

* واكنش شما به خبر مرگ نلسون ماندلا چه بود؟

دني يك دقيقه به آغاز برنامه راديويي من مانده بود كه خبر را به من دادند. بايد بلافاصله مي‌رفتم و يك ساعت برنامه راديويي في‌البداهه درباره او اجرا مي‌كردم. بلافاصله بعد از آن هم به دو برنامه تلويزيوني دعوت شدم. بنابراين وقت آن را پيدا نكردم كه اين خبر را «حس كنم» بلكه مجبور بودم درباره آن نقش بازي كنم. مي‌دانستم كه چه‌قدر مريض است، و اين‌كه فاصله چنداني با مرگ ندارد. با اين حال، هيچ وقت براي چنين حادثه‌اي آماده نيستيد. من در واقع غصه مي‌خورم، اما در خلوت. واكنش مردم آفريقاي جنوبي را مي‌بينيد، غمگين نيستند، گريه نمي‌كنند، بلكه دارند دست‌آوردهاي ماندلا را جشن مي‌گيرند. من هم مي‌خواهم همين واكنش را داشته باشم؛ البته اگر بتوانم.

* گفت‌وگو از مصطفي افضل‌زاده

بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي

انتهاي پيام/

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن