واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بسياري از پروژههاي ميلياردي بدون مطالعه انجام ميشود
مديرعامل شركت "مديران صنايع" استان مركزي معتقد است: بسياري از پروژههاي ميلياردي در كشور بدون مطالعه انجام ميشود.
مجيد انجلاسي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مركزي، نبود سرمايهدرگردش مناسب را از جمله موانع پيش روي صنعت دانست و افزود: تنها راه خاتمه بخشيدن به مشكل كمبود سرمايهدر گردش بخش صنعت، استفاده از صندوق توسعه ملي است. براي رسيدن به توسعه راهي جز استفاده از نوآوري و ابتكار در صنعت وجود ندارد.
وي ادامه داد: تنها راه خاتمه بخشيدن به اين مشكل، استفاده از صندوق توسعه ملي است كه راهكار آن نيز مشخص شده است، البته كميتهاي به اين منظور در استان راه اندازي شده و تصميمات مناسبي هم مصوب شده اما، بروكراسي اداري و كندي اجراي مصوبات مانع از تأثيرات آن بر صنعت استان شده است.
مديرعامل شركت مديران صنايع استان مركزي بيان كرد: بيش از 75 درصد اقتصاد كشور دولتي است، يعني بخش عمدهاي از پول كشور در پروژههاي دولتي مصرف ميشود. بر اين اساس، اصلاح قوانين موجود حاكم بر رابطه بين كارفرمايان دولتي و توليدكنندگان بخش خصوصي براي برقراري عدالت اقتصادي ضروري به نظر ميرسد.
انجلاسي ضمن تاكيد بر لزوم احياي قانون منع استفاده از توليدات و محصولات خارجي مشابه محصولات ساخت داخل، عنوان كرد: اين قانون مجددا بايد با دقت و نظارت هر چه بيشتر اجرا شود. اين قانون تاكنون به عناوين مختلف در كشور اجرا نشده و با اجرا نشدن آن حجم زيادي از پول به خارج كشور روانه ميشود در حالي كه صنعتگران بيادعاي ما قابليت توليد بسياري از اين محصولات وارداتي را دارند.
انجلاسي با بيان اينكه قراردادهاي دولتي بايد منصفانه تنظيم شوند و سازمانهاي دولتي طرف قرارداد بايد حقوق صنعتگران را در نظر بگيرند، افزود: اگر دولت و ملت در يك كشتي نشستهاند هيچ كدام بر يكديگر رجحان ندارند و اگر قرار است در اين راستا مبادلهاي انجام شود، اين مبادله بايد كاملا عادلانه باشد.
وي با بيان اين كه طرح خصوصيسازي چندان موفق نبوده است، دليل موفق نبودن اين طرح را نبود ميل باطني در دولت براي محدود شدن حوزه كاري خود دانست و تصريح كرد: دولت تمايل چنداني به واگذار كردن قلمرو خود ندارد. طبق قانون، بسياري از مشاغل بايد به بخش خصوصي واگذار شود اما مديران بخش دولتي در اين راستا سليقهاي عمل ميكنند و دوست ندارند كه اختيارات را واگذار كنند.
مديرعامل شركت مديران صنايع استان مركزي با بيان اينكه آمار محدود شركتهاي خصوصي گواه اين امر است، افزود: براي اينكه رقابتپذيري ايجاد كنيم بايد شركتهاي بزرگ پولساز را به بخش خصوصي واگذار كنيم، نه شركتهاي زيانده كه بر روي دست دولت مانده است.
انجلاسي با بيان اينكه با واگذاري شركتها به صورت شفاف و منصفانه بخش خصوصي راه خود را پيدا خواهد كرد، خاطرنشان كرد: بخش خصوصي چابك، زيرك و باهوش است، بنابراين بهتر از دولت ميتواند خودش را اداره كند اما، بايد امكانات، فرآهم و اجازه كار داده شود.
وي ضمن تأكيد بر لزوم استفاده از مشاورين خبره و شجاع در بخش صنعت، عنوان كرد: تعريف مجدد جايگاه مشاورين در سرمايهگذاريهاي صنعتي براي كاهش هزينههاي ناشي از مطالعه نكردن دقيق در راهاندازي پروژههاي جديد ضروري است.
مديرعامل شركت مديران صنايع استان مركزي گفت: پتانسيل و مزاياي صنايع در استان بايد شناسايي و به علاقمندان به سرمايهگذاريهاي جديد معرفي شوند زيرا هر نوع سرمايهگذاري نيازمند هدايت است و به همين منظور بايد گروهي تشكيل شود كه از سرمايهگذاريها مراقبت كنند تا سرمايه، انرژي، نيروي انساني و استعدادها در اين ميان هدر نرود و سرمايهگذاري با توجه به اولويت جغرافيايي، امكانات و نيروي انساني ماهر و بازار مصرف انجام شود.
انجلاسي با بيان اينكه اراك پتانسيل بالايي در ايجاد صنايع نوين دارد، خاطرنشان كرد: صنايع دارويي و غذايي داراي برند در اين شهر وجود ندارد كه با وجود پتانسيل بالاي استان در زمينه صنعت لازم است صنعتگران و سرمايهگذاران، اين موضوع را نيز دنبال كنند.
انتهاي پيام
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]