تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819014431




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

24 آذر ماه، روزي جاودانه در تاريخ كرمان


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 24 آذر ماه، روزي جاودانه در تاريخ كرمان
24 آذرماه سالروز حادثه خونبار مسجد امام خميني‌(ره) كرمان، برگ زريني در دفاع جانانه مردم اين خطه در دوران پيروزي انقلاب اسلامي به شمار مي‌رود‌.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، ۲۴ آذر سال 57‌(‌۱۴ محرم ۱۳۹۹ ) در مسجد امام (ملك سابق) كرمان با حضور حجت‌الاسلام "محمدجواد حجتي كرماني" اجتماع عظيمي برپا شد و پس از آن راهپيمايي مردم با مخالفت و خشونت مأمورين روبرو شد و در اين درگيري "فرامرز دادبين" ، "غلامحسين مهدوي" و سيد "حسين حسيني" به شهادت رسيدند و شماري هم زخمي شدند.

برادر شهيد "فرامرز دادبين" از شهداي واقعه 24 آذر ‌57، در اين باره به ايسنا مي‌گويد: بعد از شهادت "حسن توكلي" ، نخستين شهيد طلبه استان كرمان در پاييز سال 57 مردم براي برگزاري آيين هفتمين روز درگذشت وي در محل مسجد امام خميني‌(ره) كرمان تجمع كردند.

"منصور دادبين" ادامه مي‌دهد: حدود ساعت 10 صبح در محوطه مسجد امام(ره) در اجتماع عظيمي از مردم كرمان مهندس دادبين هم در بين مردم و با شور و جنب وجوش بيشتري حضور داشت، به من گفت امروز به مزدوران رژيم فرمان تيراندازي به مردم داده شده و من به اميد خدا عصر هم در مراسم و تظاهرات شركت مي‌كنم اما احساس خطر مي‌كنم و وصيت نامه نوشته‌ام، گفتم چه نوشته‌اي گفت پسرانم علي و ابوالفضل را قرآني تربيت شوند‌.

وي مي‌گويد: اين وصيت نامه در جيب لباس شهيد دادبين بود و همراه با ساير مدارك موقع شهادت مفقود شده اما اين مطلب مهم كه "پسرانم‌(علي و ابوالفضل) قرآني تربيت شوند"، به عنوان وصيت شهيد ‌به بنياد شهيد تقديم شد.

وي ادامه مي‌دهد: مردم انقلابي و مسلمان كرمان بعد از اين تجمع، راهپيمايي عليه رژيم طاغوت را به سمت مسجد صاحب‌الزمان‌(عج) آغاز كردند كه در چهارراه امام خميني‌(ره) كرمان ماموران جلوي حركت مردم را گرفتند و تعدادي از تظاهركنندگان از جمله حسيني، نامجو، دادبين و مهدوي به شهادت رسيدند و جمع زيادي نيز مجروح شدند.

برادر شهيد دادبين ادامه مي‌دهد: همه مي‌دانستند كه اين گونه مراسم‌ زمينه‌اي براي تظاهرات‌ها و حركت‌هاي بزرگتر است، رﮊيم كه مثل هميشه خطر را احساس كرده بود، با گاز اشك آور به استقبال مردم رفت. درگيري بين مردم و نيروهاي رﮊيم شروع شد، اصرار براي داخل كردن مردم به شبستان‌ها‌ي مسجد بي‌فايده بود. مردم ديگر فريب نمي‌خوردند، آنها يك بار اين كار را انجام داده بودند و نتيجه‌اش را ديده بودند. هركس با هر چه مي‌توانست به نيروهاي ساواك حمله مي‌كرد. در اين درگيري يكي از نيروهاي ساواك با كلت به يكي از مردم كه مشغول سنگ ﭘرتاب كردن بود، حمله برد و او را زخمي كرد. مردم براي كمك به سمت او رفتند. " ناصر دادبين" كه از اعضاي ثابت اين گونه تظاهرات‌ها و مراسم ‌بود، فرد زخمي را سوار ماشين كرد تا به بيمارستان برساند. در همين حين تيري به سمت دادبين شليك شد و قلب او را مورد هدف قرار داد. يكي از دوستان او كه ديگر تحملش را از دست داده بود، فرياد اعتراض آميزي سر داد، اما ﭘاسخ او، گلوله‌اي بود كه به سمتش شليك شد كه در آن حادثه علاوه بر مهندس ناصر دادبين سه نفر ديگر به شهادت رسيدند.

وي با بيان اينكه 24 آذر 57 روز به ياد ماندني براي مردم مسلمان كرمان است‌، ادامه مي‌دهد: قرار شد تشييع جنازه شهداي 24 آذر كرمان در هر شرايطي انجام شود و رژيم احساس نكند كه انقلابيون عقب نشيني كرده‌اند و همينطور هم شد و مراسم تشييع ﭘيكراين شهيدان خود تظاهرات ديگري را رقم زد و شور ديگري در مردم آفريد.

برادرشهيد دادبين ادامه مي‌دهد: بعدازظهر روز شنبه(25 آذر 57) اجساد مطهر شهداي 24 آذر (شهيددادبين، مهدوي و حسيني) از بيمارستان تحويل گرفته شد تا براي تشييع آماده گردند، همان شب جلسه اي با حضور حجت‌الاسلام حجتي كرماني و حجت الاسلام ايرانمنش و چند نفر ديگر از برادران انقلابي تشكيل شد تا برنامه تشييع جنازه فردا تنظيم شود، از تصميمات جلسه فوق اين بود كه محل اختفاي جنازه‌هاي شهيدان ‌تغيير يابد، چرا كه شايد ساواك بخواهد ‌براي جلوگيري از مراسم تشييع جنازه، اجساد شهيدان را بربايد.

وي مي‌گويد: از اين رو شب هنگام، پيكر شهدا را به مكاني ديگر انتقال داده شد و بعدها ثابت شد كه واقعاً ماموران در آن شب در پي اقدام چنين كاري(ربودن اجساد شهدا) بودند‌.



برادر شهيد دادبين مي‌افزايد: برنامه تشييع جنازه شهدا از ساعت 2 بامداد روز يكشنبه 26 آذرماه 57 شروع شد، ساواك دست به كار شد و تا قبل از روشن شدن هوا 4 تن از فرهنگيان(حجت‌الاسلام ايرانمنش، برادران مشارزاده و‌ عبدالحسين ساوه) از مبارزين فعال انقلاب در كرمان را دستگير كردند‌، همچنين ماموران ساواك در منازل فرهنگيان فوق بدنبال جنازه‌هاي شهدا مي‌گشتند، اما نكته جالب توجه اينكه هنگامي كه ماموران در خانه حجت الاسلام ايرانمنش مشغول جستجو بودند، نامبرده به نماز ايستاد و در كمال آرامش نماز صبح را بجاي آورد.

برادر شهيد دادبين ادامه مي‎دهد: ۲۵ آذر ۱۳۵۷‌( ۱۵‌محرم ۱۳۹۹‌) تظاهرات در تمام شهرهاي ايران ادامه يافت. كاركنان صنايع نفت ايران طي اعلاميه‌اي همبستگي خود را با اعتصابيون اعلام كردند و فرهنگيان كرمان به علت بازداشت و تبعيد چهارتن از فرهنگيان مبارز به نام‌هاي مهندس علي مشارزاده‌، محمدرضا مشارزاده‌، حجه الاسلام علي ايرانمنش و عبدالحسين ساوه ‌در آموزش و پرورش كرمان تحصن اختيار كردند و‌ مدارس كرمان نيز تعطيل شد‌.

وي مي‌گويد: آيت‌الله صالحي كرماني درمورد عزاي عمومي ۱۷ محرم ‌( ۲۷ آذر‌) و وقايع ۲۴ آذر كرمان اعلاميه‌اي صادر فرمود و‌۲۷ آذر ۱۳۵۷‌( ۱۷ محرم ۱۳۹۹‌)‌ به مناسبت اعلام عزاي عمومي از سوي امام راحل، كشور تعطيل شد.

برادر شهيد دادبين مي‌گويد: 30 آذر ۱۳۵۷‌(20 محرم ۱۳۹۹‌)‌، جامعه روحانيت كرمان پشتيباني خود را از فرهنگيان كرمان اعلام داشت و جامعه پزشكان نيز با صدور اعلاميه‌اي انزجار خود را از واقعه بيمارستان شاه رضاي مشهد اعلام كردند و حميد نامجو يكي از فرهنگيان مبارز كرمان كه مجروح شده بود، به شهادت رسيد.

منصور دادبين برادر مهندس شهيد فرامرز دادبين در خصوص خصوصيات اخلاقي شهيد دادبين مي‌گويد: وي سال 1330 در كرمان به دنيا آمد. چهارمين فرزند و سومين پسر خانواده بود. هوش، درايت و مهرباني، او را در كودكي زبانزد فاميل كرد. از دوران نوجواني به مكانيكي علاقه‌مند بود و ازاين طريق مخارج تحصيل ‌خود را تامين مي‌كرد. پس از گرفتن ديپلم در زادگاه خود، وارد دانشكده‌ي علم وصنعت تهران شد و در رشته‌ي مكانيك به تحصيل پرداخت.

وي ادامه مي‌دهد: شهيد دادبين فعاليت‌هاي سياسي خود را بر ضد رﮊيم از همين زمان آغاز كرد. در دانشگاه به پخش اعلاميه‌ها و متن سخنراني‌هاي امام(ره) پرداخت و در تحريك و آگاه سازي قشردانشجو عليه رﮊيم نقش قابل توجهي را ايفا كرد. از طرف ديگر با رساندن اين اعلاميه‌ها و سخنراني‌ها و اطلاعات مربوط به تظاهرات‌هاي مردمي تهران، در روشن سازي افكار مردم كرمان وهمچنين هدايت حركت‌هاي مردمي در اين استان نقش غير‌قابل انكاري داشت.

منصور دادبين ادامه مي‌دهد: مهندس شهيد دادبين پس از فارغ التحصيلي از دانشگاه‌، به فعاليت‌هاي سياسي خود در كرمان ادامه داد و در تظاهرات‌ها شركت فعالانه داشت. در سال 1357 و در اوج درگيري‌هاي مردمي با رﮊيم پهلوي‌، جلسه‌ي سخنراني در مسجد جامع كرمان ترتيب داده شد.

وي مي‌افزايد: مهندس دادبين با شور انقلابي و تعهدي كه نسبت به انقلاب و اسلام احساس مي‌كرد‌، وارد صحنه‌ي سياست شد. وي شيفته امام(ره) و ﭘيرو راستين ايشان بود. به عبادت و ﭘيروي از خط ولايت تاكيد مي‌ورزيد و سعي در روشن سازي افكار جامعه داشت و با به راه انداختن مباحث مختلف سياسي و مذهبي در مساجد سهم قابل توجهي در روشن كردن افكار مردم نسبت به اوضاع جامعه‌، امام(ره)و انقلاب ايفا كرد.

به گزارش ايسنا‌، اينجا‌ خيابان 24 آذر كرمان است و متاسفانه تني چند از جواناني كه عابر پياده اين خيابان هستند در پاسخ به اين سوال كه دليل نامگذاري اين خيابان چيست‌، اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند‌، از اين رو‌ لازم است به پاسداشت و گراميداشت اين روز هر سال نوشته شود و گفته شود تا ملكه اذهان گردد و 24 آذرماه به عنوان يك روز ملي مذهبي هرگز از خاطر نرود.

گزارش از: فرزانه لشكري، خبرنگار ايسنا، منطقه كوير

انتهاي پيام

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن