تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843293315




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظر مطهري درباره رفع فيلتر فيس‌بوك


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: نظر مطهري درباره رفع فيلتر فيس‌بوك
علي مطهري گفت: در مورد فيس‌بوك فعلا نظري ندارم و در حال تحقيق هستم ولي معلوم نيست رفع فيلتر به نفع كشور باشد چون فيس‌بوك تيغ دو دم است و ممكن است جنبه‌هاي منفي آن بيش از جنبه​هاي مثبتش باشد.
فارس: علي مطهري نماينده مردم تهران در گفت‌وگو با روزنامه خبر به مسائل سياسي روز پاسخ داد.

وي در بخشهايي از مصاحبه به حقوق شهروندي و تفاوت هاي خاتمي و روحاني پرداخت.

قسمتي از اين گفتگو را در ادامه مي خوانيد:

* توجه به حقوق شهروندي مردم از جمله شعارهاي آقاي روحاني در ايام انتخابات بود كه در قالب تدوين منشور حقوق شهروندي سعي كردند به آن جامه عمل بپوشانند. الان كه گزارش​هاي مختلفي از عملكرد 100 روزه دولت منتشر شده است، به نظرتان دولت آقاي روحاني چقدر در زمينه اين شعار خاص موفق بوده​اند؟ اساسا مقوله حقوق شهروندي چقدر در حوزه اختيارات دولت است كه بخواهد در آن مانور بدهد؟ ممكن است اين مساله صرفا يك شعار براي ايام انتخابات باشد؟

قطعا تحقق حقوق شهروندي به طور كامل دست دولت نيست. ما اصل تفكيك قوا را داريم و قواي سه گانه نمي​توانند در كار يكديگر دخالت كنند. ولي دولت بويژه شخص رئيس جمهور پشتوانه راي مردم را دارد و با نيروي افكار عمومي خيلي كارها مي​تواند بكند. كما اينكه طبق اصل 113 قانون اساسي رئيس جمهور مسئول اجراي قانون اساسي است. البته نه با برداشت آقاي احمدي​نژاد! ايشان مي گفت من مسئول اجراي قانون اساسي هستم، لذا اگر خودم تشخيص بدهم كه قانوني منطبق بر قانون اساسي نيست، اجرا نمي​كنم! اين، برداشت غلطي بود چرا كه مرجع تشخيص انطباق قوانين عادي بر قانون اساسي، شوراي نگهبان است و قانوني كه به تاييد شوراي نگهبان رسيد رئيس جمهور چه آن را قبول داشته باشد و چه قبول نداشته باشد بايد اجرا كند.

مسئوليت رئيس جمهور در اجراي قانون اساسي به اين معني است كه اگر تخلفي در اين زمينه ديد، مي​تواند تذكر بدهد. مثلا مي تواند به مجلس تذكر بدهد كه فلان قانوني كه تصويب كرده برخلاف قانون اساسي است، يا به قوه قضاييه تذكر بدهد كه فلان رفتارش خلاف قانون اساسي بوده است. دولت با اين نوع تذكرها مي​تواند در راستاي حقوق شهروندي اقدام كند ولي بيش از اين نمي​تواند كاري بكند.

در مورد عملكرد دولت در اين 100 روز هم بگويم كه قطعا دولت اولويت​ بندي​هايي در كارهايش دارد. مثل اولويت دادن به اقتصاد و ديپلماسي كه با يكديگر مرتبط هستند. به نظرم بايد دولت مقداري جايگاهش را در اين دو حوزه محكم كند و بعد وارد مقوله سياست داخلي و حقوق شهروندي شود.

* مي​توان گفت بر اساس سخنان شما احقاق حقوق شهروندي نيازمند اجماع قوا است، همين طور است؟

ولي ممكن است به چنين اجماعي نرسند.

* پس چطور مي​توانند حقوق شهروندي را اجرا كنند؟

فشار افكار عمومي كار خودش را مي​كند. حتي اگر ساير قوا و نهادها راضي به احقاق حقوق شهروندي نباشندگاهي فشار افكار عمومي دستگاه​ها را وادار به انجام كاري مي​كند كه تمايلي به آن ندارند.

به نظرم روش آقاي روحاني با آقاي خاتمي متفاوت است. در دوره آقاي خاتمي تندروي​هايي شد و برخي تندروها ايشان را احاطه كرده بودند كه خود آقاي خاتمي هم از آنها گلايه داشت. اما آقاي روحاني بيشتر بر گفت و گو و جلب نظر و جذب طرف مقابل اصرار دارد.

(آقاي خاتمي هم مي​گفتند كه بايد با گفت و گو معاند را به مخالف و مخالف را به منتقد تبديل كرد؟) بله ايشان مي گفت اما روش بسياري از هوادارانشان اين نبود. كما اينكه در مطبوعات تندروي​هايي شد و عواطف مذهبي مردم تحريك شد. اما آقاي روحاني روش متفاوتي دارد و به قشر متدين توجه كافي دارد و در اين مدت هم از دولت، گذشته از چند مورد جزئي، رفتاري نديديم كه عواطف اين قشر را جريحه دار كند. مي​بينيد كه ايشان به ديدار جانبازان مي​رود و همچنين مي​گويد كه قانون عفاف و حجاب را اجرا مي​كند. اين نشان مي دهد كه او روش متفاوتي دارد و سعي مي​كند كه نهادهاي خودسر در درون حكومت را با گفت و گو و استدلال قانع كند. فكر مي​كنم آقاي روحاني با رابطه خوبي كه با رهبري دارد بتواند تا حد قابل قبولي در اين زمينه موفق شود. ولي اگر دائم از شعارهايش عقب نشيني كند، قطعا به سرنوشت آقاي خاتمي مبتلا مي​شود.

* شما هم نگراني­ هايي در حوزه فرهنگ داريد، آيا مي­توان گفت كه شما هم منتقد رويكرد فرهنگي دولت هستيد؟

من در مباحثي همچون آزادي بيان و آزادي مطبوعات در اظهارنظر و نقد، رويكرد وزارت ارشاد را قبول دارم. به طور كلي در خيلي جاها با دولت در عرصه فرهنگ، هم نظرم. ولي مثلا در مورد حد و مرز نظارت دولت بر مسئله پوشش اسلامي شايد اختلاف نظر دارم. اخيرا وزير كشور اعلام كرد كه «گشت ارشاد به فضاي بيمارستان ها، فضاهاي فرهنگي، دانشگاه ها، فرودگاه ها و فروشگاههاي بزرگ نبايد ورود پيدا كند.» اين يعني محدود كردن حوزه آن بخش از امر به معروف و نهي از منكر كه وظيفه دولت اسلامي است و البته خلاف قانون است، مگر اين كه براي اين اماكن متولي و ضابط خاص تعيين كرده باشند. يا در مورد فيس بوك البته فعلا نظري ندارم و در حال تحقيق هستم ولي معلوم نيست كه رفع فيلتر به نفع كشور باشد. چون فيس بوك تيغ دو دم است و ممكن است جنبه​هاي منفي آن بيش از جنبه​هاي مثبتش باشد، لااقل تا زماني كه فرهنگ استفاده از فيس بوك در ميان ما پيدا شود و قانون هم تكليف اعمال مجرمانه در اين حوزه را مشخص كند.

* ولي راه دورزدن فيلتر بسيار زياد است. با توجه به اين كه مردم با استفاده از فيلترشكن مي توانند وارد فيس بوك بشوند، آيا فيلتر بودن آن باعث كاهش آسيب​ها مي​شود؟

من در اين زمينه در حال تحقيق هستم و با اهل فن صحبت​هايي دارم. ولي هنوز به نظر قطعي نرسيده ام. البته اگر استفاده از ابزاري، جنبه مجرمانه​اش بيشتر باشد، حكومت مي تواند دسترسي به آن را مشكل كند، گرچه نتواند استفاده از آن را غيرممكن سازد.

* اما آقاي دكتر، هم برخي وزراي دولت در اين شبكه اجتماعي عضوند و هم فرزند خود شما!

بله مي​دانم! عرض كردم، به اين نقطه نرسيده­ام كه فيس بوك بايد فيلتر باشد يا نباشد. كساني كه استفاده مي كنند لابد آثار مثبت و محاسن آن را بيش از آثار مخرب و معايب آن مي­دانند. استفاده از فيس بوك تا قبل از حوادث سال 88 آزاد بود و مشكلي نداشت. ممنوعيت آن هم از ناحيه قانون مجلس نيست، از سوي شوراي عالي امنيت ملي است. شايد بيشترين نگراني از اين شبكه​هاي اجتماعي از بعد سياسي باشد و دغدغه​هاي اخلاقي و اجتماعي در درجه دوم باشد. اگر مخالفت با اين شبكه​ها صرفا ناشي از نگراني سياسي باشد، من ان را قبول ندارم كه چون منتقدين نبايد با هم مرتبط شوند، چنين شبكه​هايي را فيلتر كنند. ولي اگر مخالفت با اين شبكه­ها به دليل مسائل اخلاقي باشد كه كسي وارد زندگي خصوصي ديگران نشود، كار درستي است، گرچه كسي كه صفحه­اي در فيس بوك دارد مي­تواند فقط به افراد خاصي امكان ورود به صفحه خود را بدهد. به هرحال كساني مي­توانند از اين طريق كاسبي­هاي غيراخلاقي ايجاد كنند. اينجاست كه حكومت بايد دخالت كند. براي رفع فيلتر فيس بوك تكليف اين امور بايد مشخص شود. البته همان طور كه گفتم اطلاعات من در اين زمينه كامل نيست و در حال تحقيق هستم.

نظام اسلامي نسبت به مسائل فرهنگي و اخلاقي بايد حساس باشد و برخلاف دولت​هاي لائيك و سكولار وظيفه دارد كه به اين حوزه​ها ورود كند. اما بايد ببينيم كه فيلتر كردن شبكه​هاي اجتماعي ما را به اين مقصود مي­رساند يا نه؟ آيا آزاد گذاشتن مردم در اين شبكه​ها آنها را به اين مسئوليت مي​رساند كه با اراده خودشان وارد حيطه​هاي غير اخلاقي نشوند يا نه؟ به دليل اهميت اين مسئله به كميسيون فرهنگي مجلس پيشنهاد دادم كه اين مسئله را بررسي كند و به نتيجه برساند.

* به نظر شما اينكه با گذشت بيش از سه دهه از عمر نظام اسلامي نگران از ورود به اين شبكه​ها اعم از فيس بوك و توئيتر هستيم و نگراني​هايي نسبت به حجاب و ماهواره و ... وجود دارد، ناشي از چيست؟ اشكال كار كجاست؟

اين نگراني­ها هميشه وجود دارد و بايد وجود داشته باشد و به معني ضعف نظام اسلامي نيست. عرض كردم، اگر نگراني­ها صرفا سياسي باشد موجه نيست اما اگر نگراني از آسيب هاي اجتماعي باشد بجاست. شما هر مقدار هم كار فرهنگي بكنيد، باز در جامعه اقشاري خواهند بود كه دچار آسيب​هاي اجتماعي و فرهنگي هستند و ممكن است به خاطر گرايش به فرهنگ غربي يا از روي هوا و هوس با كارهايشان انحطاط اجتماعي و اخلاقي ايجاد كنند. زمان پيامبر هم اين گونه افراد بودند، منتها امروز به خاطر توسعه ارتباطات اين آسيب جدي­تر است.

اساسا مسائل اخلاقي و جاذبه​هاي جنسي به گونه اي است كه نمي توان صرفا با آموزش و تربيت و افزايش تقوا كاري كرد كه ديگر، افراد ميلي به آن نداشته باشند. دين اسلام هم به اين جاذبه شديد توجه داشته و حجاب و عدم اختلاط زن و مرد را به همين جهت مقرر كرده است. اين بدان معني است كه خدا هم كه خالق انسانهاست در اين موضوع به بشر اعتماد ندارد و مي​داند كه اگر بشر در اين وادي بيفتد، ديگر نمي​تواند جلوي خودش را بگيرد و از حدود تعيين شده مي­گذرد، لذا با احكام خود مي­خواهد زمينه اين اتفاق را از بين ببرد. دولت اسلامي هم بايد زمينه­ها را از بين ببرد.

به همين دليل است كه مي­گويم هرچقدر هم مدرسه و دانشگاه و صداوسيما و ديگر مربيان جامعه مثل روحانيت، خوب كار كنند باز هم افرادي هستند كه به خاطر هوا و هوس دست به كارهاي خلاف اخلاق مي­زنند و اينجا نياز به قانون و اقدام عملي دولت اسلامي است. البته اكثريت جامعه اينچنين نيستند و حدود را رعايت مي كنند.

* در كامنت​هاي اخبار ما مي​آيد كه كاربران براي انتخابات مجلس بعد انگيزه بسياري دارند و از اين نظر مي­توان حدس زد كه ميزان مشاركت مردم در انتخابات بعد بيشتر از انتخابات مجلس نهم باشد. در اين صورت تركيب مجلس دهم را چطور پيش بيني مي كنيد؟

اين موضوع مقدار زيادي به عملكرد دولت بستگي دارد كه در اين فاصله تقريبا دو ساله تا انتخابات مجلس بعد، چگونه رفتار كند. ممكن است مردم احساس كنند كه بايد به دولت كمك كنند و با حضور در عرصه، به كانديداهاي نزديك به گفتمان دولت راي بدهند. البته اين موضوع به رفتار شوراي نگهبان هم بستگي دارد. اگر شوراي نگهبان افراد خوش فكر و مستقل و آزاده را رد صلاحيت كند، مشاركت پايين مي آيد و اتفاق جديدي نمي افتد.

البته فشار افكار عمومي بر نوع رفتار شوراي نگهبان موثر است. فضاي دوم خرداد بود كه سبب شد شوراي نگهبان بسياري از افراد را براي مجلس ششم تاييد صلاحيت كند. شايد آن وقت هم مجبور شوند كه افراد معتدل را تاييد صلاحيت كنند. البته قطعا شوراي نگهبان اجازه نمي دهد كه اكثريت مجلس بعد در اختيار غير اصولگرايان باشد، مگر اين كه فشار افكار عمومي و انعكاس جهاني آن شديد باشد. به هرحال هر نوع پيش بيني و اظهارنظر در اين موضوع بايد نزديك انتخابات مجلس صورت بگيرد و اكنون براي اظهارنظر زود است.

* در حال حاضر چند نماينده حامي دولت يازدهم در مجلس داريم كه دولت اطمينان داشته باشد به لوايحش در مجلس راي خواهند داد؟

به نظرم هنوز بسياري از نمايندگان جايگاهشان را در مقابل دولت جديد نيافته​اند. از اين رو تقسيم نمايندگان به دو دسته منتقد يا حامي دولت، فعلا امكان­پذير نيست. البته اكثر نمايندگان تابع دليل هستند و حمايت يا انتقاد آنها از دولت از روي تعصب نيست، گروه كوچكي هستند كه با دولت عناد دارند.

* شايد چون هنوز تركيب مديران استاني تكميل نشده و نمايندگان منتظرند كه ببينند فرمانداران و ديگر مديران استان از چه جناحي انتخاب مي​شوند!

اگر حمايت يا انتقاد نمايندگان از دولت به خاطر اين چيزها باشد كه ارزشي ندارد. منكر نمي​شوم كه اين مسائل دخيل است اما نبايد آن را عنصر اساسي در نظر گرفت. البته وزير كشور هم اشتباه كرد كه گفت استاندارها را با نظر نمايندگان مجلس انتخاب مي​كنم. چون با اين حرفش هم به دولت آسيب زد و هم توقع نمايندگان را بالا برد. در نهايت، عدم توجه به نظرات گوناگون نمايندگان درباره استاندار اصلح موجبات گلايه​مندي آنها را فراهم كرد. اما در مجموع معتقدم كه هرچه به پيش مي​رويم تعداد نمايندگان متمايل به گفتمان دولت بيشتر مي​شود.

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن