محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830589492
نخستینهای ماه +عکس
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نخستینهای ماه +عکس
نخستین ماهنورد چین پس از یک سفر پنج روزه در حال حاضر در مدار ماه قرار گرفته و خود را آماده فرود میکند؛ به این بهانه مروری بر تاریخچه اکتشافات فضاپیماهای بدون سرنشین و مأموریتهای سرنشیندار به ماه خواهیم داشت.
ایسنا: در زمان جنگ سرد (1991-1947 میلادی) رقابت شدیدی در حوزه فضا بین اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا وجود داشت، اما شوروی موفق شد با انجام مأموریت بدون سرنشین به ماه از رقیب خود پیشی بگیرد.
اتحاد جماهیر شوروی / روسیه
شوروی در قالب برنامه لونا (Luna Program) اکتشافات در قمر زمین را آغاز کرد؛ در پی سه مأموریت بدون نام و ناموفق در سال 1958 میلادی، این کشور با انجام سه مأموریت موفق در سال 1959 میلادی به عنوان پیشتاز اکتشافات در ماه شناخته شد.
نخستین فضاپیمایی که موفق به فرار از گرانش زمین و پرواز در اطراف ماه شد لونا-1 نام دارد؛ لونا-2 نیز نخستین کاوشگری بود که بر سطح ماه فرود آمد و نخستین تصاویر از بخش دور ماه نیز در مأموریت لونا-3 تهیه شدند.
نخستین فضاپیمایی که فرود نرم و کنترل شدهای را بر سطح ماه تجربه کرد، لونا-9 و نخستین کاوشگر بدون سرنشین که در مدار ماه به چرخش درآمد، لونا-10 بودند که هر دو مأموریت در سال 1966 انجام شدند.
جمع آوری نمونههای سنگ و خاک و بازگرداندن به زمین نیز طی سه مأموریت لونا-16 در سال 1970 میلادی، لونا-20 در سال 1972 میلادی و لونا-24 در سال 1976 میلادی انجام شدند که در مجموع 0.3 کیلوگرم نمونه جمعآوری و به زمین منتقل شد.
دو ماهنورد رباتیک پیشگام نیز در قالب برنامه لونوخود (Lunokhod Program) بر سطح ماه فرود آمدند.
ماهنورد Lunokhod1 نخستین سطحنورد فضایی جهان محسوب میشود که در سال 1970 میلادی بر سطح ماه فرود آمد و Lunokhod2 که مدل پیشرفتهتری محسوب میشد، در سال 1973 راهی ماه شد؛ همچنین ماهنورد Lunokhod3 در سال 1977 طراحی شد، اما بدلیل کمبود بودجه هرگز به فضا پرتاب نشد.
پس از جدا شدن روسیه از اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1991 میلادی، برنامه فضایی این کشور تحت نظارت آژانس فضایی فدرال روسیه «روسکاسموس» پیگیری شد.
برنامه اکتشافی روسیه در ماه با مأموریت Luna-Glob ادامه پیدا کرد؛ این مأموریت بر اساس طرحی مربوط به سال 1997 میلادی برنامهریزی شد که شامل پرتاب یک مدارگرد به ماه تا سال 2012 میلادی بود؛ این مأموریت ابتدا به سال 2014 و سپس 2015 موکول شد و در نهایت بازه زمانی 2016 میلادی برای انجام این مأموریت در نظر گرفته شد.
روسیه قصد دارد پس از انجام مأموریت Luna-Glob، ساخت پایگاه رباتیک دائم بر سطح ماه را آغاز کند.
ایالات متحده آمریکا
آمریکا که در حوزه اکتشافات در ماه حدود هفت سال از رقیب خود عقب مانده بود، در قالب برنامه سرویر (Surveyor Program) آزمایشگاه پیشرانه جت، نخستین کاوشگر بدون سرنشین خود را چهار ماه پس از مأموریت لونا-9 شوروی در سال 1966 میلادی راهی ماه کرد.
برای جبران عقبماندگی در این بخش، بطور همزمان برنامه آپولو (Apollo Program) برای سفر سرنشیندار به ماه با جدیت پیگیری میشد؛ این برنامه از سال 1961 آغاز و تا 1972 میلادی ادامه داشت.
برجستهترین دستاورد در برنامه آپولو، گام نهادن نخستین انسان بر سطح ماه بود؛ «نیل آرمسترانگ» به همراه «باز آلدرین» و «مایکل کالینز» در 20 جولای 1969 میلادی در قالب مأموریت آپولو 11 راهی ماه شدند و «آرمسترانگ» بعنوان نخستین انسان بر ماه قدم گذاشت.
بجز مأموریت آپولو 11، پنج مأموریت دیگر در قالب برنامه آپولو انجام شد؛ در مجموع طی شش مأموریت سرنشیندار به ماه تا دسامبر 1972 میلادی، 12 فضانورد بر ماه قدم نهادند.
در سال 1994 میلادی ناسا با همکاری وزارت دفاع، فضاپیمای Clementine را به مدار ماه ارسال کرد؛ در این مأموریت نخستین نقشه توپوگرافی از قمر زمین و نخستین تصاویر چند طیفی از سطح ماه تهیه شدند.
اکتشافات در ماه با مأموریت Lunar Prospector ناسا در سال 1998 ادامه پیدا کرد؛ همچنین دو فضاپیمای GRAIL در دسامبر 2011 و ژانویه 2012 به مدار ماه پرتاب شدند که پس از اتمام مأموریت در دسامبر 2012 به سطح ماه برخورد کردند.
در حال حاضر برخلاف تمایل روسیه و چین به انجام سفر سرنشیندار به ماه، ناسا تمایلی به تکرار این مأموریت نداشته و تمرکز اصلی برنامه بلند مدت فضایی خود را بر روی مأموریت سرنشیندار به مقاصد دورتر از جمله سفر به یک سیارک یا مریخ قرار داده است؛ این کشور همچنین برنامهای برای ساخت پایگاه فضایی بر سطح ماه تا سال 2024 میلادی دارد.
ژاپن
در سال 1990 میلادی محققان ژاپنی با پرتاب فضاپیمای Hiten، نام خود را بعنوان سومین کشور که موفق به ارسال کاوشگر به مدار ماه شد، ثبت کردند.
این فضاپیما در مدار ماه، مدارگرد کوچکتری به نام Hagoromo را رها کرد، اما فرستنده مدارگرد دچار نقص عملکرد شد که این مسئله مانع از انجام مطالعات علمی در ادامه مأموریت شد.
مأموریت SELENE با نام مستعار Kaguya دومین فضاپیمای مدارگرد ژاپن محسوب میشود؛ این مدارگرد مجهز به یک دوربین ویدئویی با کیفیت بالا و دو ماهواره کوچک فرستنده رادیویی بود.
آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) طی سال 2007 تا 2009 میلادی در این مأموریت، داده های ژئوفیزیک را از ماه جمع آوری و نخستین فیلم های ویدئویی با کیفیت بسیار بالای خارج از مدار زمین را تهیه کرد.
آژانس فضایی اروپا
فضاپیمای SMART-1 در سال 2004 میلادی توسط محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) به فضا پرتاب شد و در مدار ماه قرار گرفت؛ در این مأموریت نخستین بررسی دقیق از عناصر شیمیایی در سطح ماه انجام شد.
هند
نخستین مأموریت اکتشافی هند در ماه Chandrayaan-1 بود که شامل یک مدارگرد و یک برخورد کننده بود که در سال 2008 میلادی به فضا پرتاب شدند؛ در این مأموریت نقشه زمینشناسی، کانیشناسی و شیمیایی با وضوح بسیار بالا از سطح ماه تهیه شد و وجود مولکول های آب در خاک ماه را تأیید کرد.
مأموریت Chandrayaan-2 نیز شامل یک مدارگرد و ماهنورد است که سال 2017 میلادی به ماه پرتاب خواهد شد؛ محققان این کشور امیدوارند تا سال 2020 میلادی بتوانند فضانوردی را به ماه ارسال کنند.
چین
کشور چین برنامه اکتشافات در ماه را در قالب برنامه چانگه (Chang"e Program) و با پرتاب کاوشگری با نام Chang"e-1 در سال 2007 میلادی آغاز کرد؛ این کاوشگر پس از اتمام مأموریت با هدایت تیم کنترلکننده زمینی به سطح ماه برخورد کرد.
کاوشگر Chang"e-2 نیز سه سال بعد (سال 2010) پرتاب شد و پس از چرخش در مدار ماه، راهی مأموریت در عمق فضا برای بررسی یک سیارک شد؛ پیشبینی میشود که این کاوشگر تاکنون بیش از 300 میلیون کیلومتر از زمین فاصله گرفته باشد که طولانیترین سفر یک فضاپیمای چین محسوب میشود.
چین در دور جدید توسعه برنامه فضایی خود و در قالب مأموریت Chang"e-3، نخستین ماهنورد این کشور را برای انجام تحقیقات بر سطح ماه به فضا پرتاب کرده است.
ماهنورد «Jadde Rabbit» یا «یوتو» روز یکشنبه اول نوامبر 2013 میلادی (10 آذر 92) توسط موشک لانگ مارچ-3B به فضا پرتاب شد که در حال حاضر در مدار ماه قرار داشته و تا اواسط دسامبر بر سطح قمر زمین فرود خواهد آمد.
چین در کنار توسعه برنامه چانگه امیدوار است که بین سالهای 2025 و 2030 میلادی موفق به فرستادن فضانورد به ماه شود.
ماهنورد Lunokhod1 اتحاد جماهیر شوروی سابق
ماهنورد Lunokhod2 اتحاد جماهیر شوروی سابق
ماهنورد Lunokhod3 اتحاد جماهیر شوروی سابق
مأموریت آپولو 11 آمریکا و سفر سرنشین دار به ماه
کاوشگر ماه Hiten ژاپن
مدارگرد ماه Chandrayaan-1 هند
ماهنورد Jadde Rabbit چین
طرح ساخت پایگاه فضایی سه بعدی بر روی ماه
طرح ساخت پایگاه فضایی سه بعدی بر روی ماه
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
مدرنترین هواپیمای بدون سرنشین کشور/پهپادی با قابلیت ارتباط ماهوارهای و پرتاب ریز پهپاد در آسمان +عکس
مدرنترین هواپیمای بدون سرنشین کشور پهپادی با قابلیت ارتباط ماهوارهای و پرتاب ریز پهپاد در آسمان عکس این پهپاد راهبردی با شعاع عملیاتی تا 2000 کیلومتر سقف پرواز 25000پا حدود 7620متر و قابلیت 16 تا 30 ساعت پرواز مداوم قادر است علاوه بر مأموریتهای شناسایی و مراقبت با مسلح شدنرابينهودنماهاي فيوجي به دام افتادند+عكس
رابينهودنماهاي فيوجي به دام افتادند عكس دو جوان سارقي كه به بهانه كار خير و كمك به خيرين با زنان و دختران آشنا و جواهرات آنها را به سرقت ميبردند به دام افتادند به گزارش خبرنگار انتظامي خبرگزاري فارس روز بيست و سوم آذرماه خانم 57 سالهاي با مراجعه به گشت كلانتري 102 پاسداراننخستین روبات چینی در ماه +عکس
نخستین روبات چینی در ماه عکس روز گذشته نخستین روبات کاوشگر چینی به نام یوتو ساعاتی پس از پرتاب راکت فضایی چین در سطح کره ماه فرود آمد عصرایران روز گذشته نخستین روبات کاوشگر چینی به نام یوتو ساعاتی پس از پرتاب راکت فضایی چین در سطح کره ماه فرود آمد تصویر زیر از صفحه نمایش پخودرويي كه از بهمن ماه به توليد انبوه مي رسد +عكس
خودرويي كه از بهمن ماه به توليد انبوه مي رسد عكس امدير پروژه طراحي و توليد خودرو تيبا 2 از آغاز توليد اين محصول در بهمن ماه سال جاري خبر داد و گفت با توجه به برنامهريزيها براي توليد اين خودرو و استقبال گسترده مشتريان در مرحله پيش فروش آن تيبا 2 به سرعت جايگاه مناسبي در بازاراین ماهی ها شاهکار خلقت هستند +عکس
این ماهی ها شاهکار خلقت هستند عکس یک عکاس حرفه ای تایلندی با دیدن ماهیانی جالب تصمیم می گیرد از آنها عکاسی کند و نتیجه کار او می شود مجموعه ای از پرتره های فوق العاده از ماهیانی چشم آبی و لاغر که به سیامی شناخته می شوند روزگارنو این رنگ های بازیگوش در آب نتیجه دو ایده استیک واقعیت جالب درباره ماهی ها! +عکس
یک واقعیت جالب درباره ماهی ها عکس دانشمندان به شواهد بسیاری از خاصیت فلوئورسانسی زیستی دست پیدا کردهاند بیش از 180 گونه از 50 خانواده ماهیها میتوانند نور را جذب کرده و با رنگ متفاوتی منتشر کنند خبرآنلاین دانشمندان میگویند که اولین مدرک خود را دال بر اینکه تابش فلئورسانسمناسب ترين ماهي تابه براي آشپزخانه +عكس
مناسب ترين ماهي تابه براي آشپزخانه عكس لي وي جون يك طراح اهل آشپزي است كه براي راحت تر شدن اين كار يك ماهي تابه جالب ساخته است اين ماهي تابه مي تواند به تخته خردكن نيز تبديل شود به گزارش گروه خواندني هاي باشگاه خبرنگاران ماهي تابه معمولا براي سرخ كردن يا تفت دادن مواد غذاييراهنمای سفر به تالاب بوجاق گیلان در دیماه +عکس
راهنمای سفر به تالاب بوجاق گیلان در دیماه عکس تالاب بوجاق دریا رودخانه بزرگترین مصب جنوب دریای خزر مصب سفیدرود ساحل گِلی ساحل شنی علفزار تودههای گیاهی درختزار و بوتهزار و تالاب عمیق و کمعمق همه و همه را با هم دارد به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران اییخ زدگی ماهی ها در دریا (+عکس)
یخ زدگی ماهی ها در دریا عکس در نروژ پدیده ای جالب در اثر برودت هوا و کاهش کم سابقه دمای هوا اتفاق افتاده است در منطقه نورد لند نروژ به دلیل افت دما به زیر 10 درجه زیر صفر قسمتی از ساحل دریا منجمد شده و ماهی ها در آب ها یخ زده اند تاریخ انتشار ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۱ ۵۲ماهان بغدادی؛ دورگه تیم ملی امید +عکس
ماهان بغدادی دورگه تیم ملی امید عکس بازیکن تیم فوتبال جوانان ایران که در لیگ سوئد بازی میکند و در تورنمنت روسیه برای نخستین مرتبه فرصت حضور در یکی از تیمهای ملی ایران را بدست آورد کار کردن با دوستیمهر و مهدویکیا را افتخار بزرگی دانست وی همچنین گفت ایرانیام و به بازی درخلاقیت جالب با کله ماهی! +عکس
خلاقیت جالب با کله ماهی عکس هنرمند فرانسوی به نام Anne-Catherine Becker-Echivard سرهای واقعی ماهی ها را روی بدن های عروسک های کوچک قرار داده و از آنها بر روی صحنه های مینیاتوری عکس انداخته است برترین ها هنرمند فرانسوی به نام Anne-Catherine Bمسابقه عجیب ماهيگيري در يخ! +عکس
مسابقه عجیب ماهيگيري در يخ عکس مسابقه عجیب ماهيگيري در يخ باشگاه خبرنگاران تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۵فیدل کاسترو پس از ۹ ماه در انظار عمومی ظاهر شد+عکس
فیدل کاسترو پس از ۹ ماه در انظار عمومی ظاهر شد عکس فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا پس از ۹ ماه در انظار عمومی ظاهر شد فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا پس از غیبتی 9 ماهه در انظار عمومی ظاهر شد طبق گزارش رویترز این رئیس جمهور اسبق کوبا در مراسم افتتاح یک مرکز فرهتگی در هاوانا شرکت کرد-
گوناگون
پربازدیدترینها