تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804074314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک واقعیت جالب درباره ماهی ها! +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
یک واقعیت جالب درباره ماهی ها! +عکس




دانشمندان به شواهد بسیاری از خاصیت فلوئورسانسی زیستی دست پیدا کرده‌اند. بیش از 180 گونه از 50 خانواده ماهی‌ها می‌توانند نور را جذب کرده و با رنگ متفاوتی منتشر کنند.





خبرآنلاین: دانشمندان می‌گویند که اولین مدرک خود را دال بر اینکه تابش فلئورسانس گسترده در حیوانات وجود دارد، یافته‌اند و ماهی‌هایی که به چشم انسان، معمولی و کسل کننده دیده می‌شوند، شاید همدیگر را پوشیده از رنگ‌های درخشان سبز، قرمز یا نارنجی نظاره کنند.

بر اساس این تحقیق که نتایج آن در ژورنال پلاس وان منتشر شده، بیش از 180 گونه از دست کم 50 خانواده ماهی‌ها می‌توانند نور را جذب کرده و با رنگ متفاوتی منتشر کنند. ماهی‌هایی همچون ماهی سرپهن که در نواحی گرمسیری اقیانوس آرام یافت می‌شود، در عکس‌هایی که با قرار دادن فیلتر زرد در مقابل دوربین گرفته شده، تبدیل به ستارگان نمایش رنگ و نور شده‌اند.






جان اسپارکس، کارشناس بخش ماهی شناسی موزه تاریخ طبیعی نیویورک که در این تحقیق هم شرکت داشته، می‌گوید: «به نظر می‌رسد که آنها یک نمایش خصوصی کوچک از نور و رنگ برای خود ترتیب می‌دهند. شگفتی اصلی ما اما این بود که این ویژگی را در تعداد زیادی از گونه‌های آنها یافتیم».

پژوهشگران (که گروهی عکاس و فیلم بردار هم با آنها همکاری می‌کردند) برای انجام این تحقیق، از آب‌های اطراف باهاما و جزایر سلیمان (دو منطقه سرشار از گونه‌های مختلف جانوری) نمونه برداری کردند. اعضای گروه علاوه بر آب‌های شیرین ماداگاسکار و آمازون و دریاچه‌های بزرگ امریکا، فروشگاه‌های ماهی‌های تزئینی و آکواریوم‌های مکان‌های عمومی را نیز بررسی کردند.

این پژوهشگران، تابش فلوئورسانسی زیستی را هم در گروه ماهی‌های غضروفی همانند کوسه‌ها و هم در ماهی‌های استخوانی همچون مارماهی و ماهی‌های سرپهن مشاهده کردند. این پدیده به گفته اسپارکس، در گروه‌هایی که بیشتر از 400 میلیون سال از تکامل واگرایی جدا مانده اند، ظهور کرده که نشان از این دارد که این تکامل به طور مستقل از هم، در زمان‌های گوناگون و در گونه‌های مختلف رخ داده است. پدیده فلئورسانسی زیستی (که با تابش لومینانس زیستی، یعنی تولید نور در جانداران از طریق واکنش‌های شیمیایی تفاوت دارد) همچنین در برخی از مرجان‌ها، جانوران مفصل دار و طوطی‌ها هم دیده می شود.





به نظر می‌رسد که ، فلئورسانس‌تابی زیستی بیش از همه بین گونه‌های دریایی متداول باشد. دلیل آن به نظر اسپارکس این است که اقیانوس، اقلیم نسبتا پایداری است که تحت نفوذ نور آبی روشن است. با افزایش عمق آب، بخش عمده طیف نور مرئی جذب می‌شود و تنها طول موج‌های آبی پر انرژی حفظ می شود. گونه‌های ماهی‌های تابنده فلئورسانس ساکن آب شیرین و آب‌های عمیق‌تر نیز وجود دارند ولی تعداد آنها اندک است. در عوض بخش عمده این ماهی‌ها، تمایل به استتار در صخره‌های مرجانی دارند

بسیاری از این ماهی‌ها فیلترهای زرد در چشم‌هایشان دارند که می‌توانند الگوهای فلئورسانسی زیستی را به عنوان نوعی علامت مخفی بین همنوعانشان شناسایی کنند. برای مثال برخی از ماهی‌های دریایی همزمان با هم و زیر نور ماه کامل تخم ریزی می‌کنند، و تابش نور فلئورسانس در زیر نور ماه می‌تواند به ماهی‌ها در تشخیص یکدیگر کمک کند.

یک زیست شناس دریایی به نام دیمیتری دیهین در مرکز اقیانوس شناسی اسکریپس در لاجولای کالیفرنیا که در این تحقیق نقشی نداشته، می‌گوید که این یافته‌ها راه را برای تحقیق بیشتر در مورد نقش زیست شناسی فلئورسانی زیستی هموار کرده‌اند.

این تحقیقات همچنین گنجینه بالقوه‌ای از پروتئین‌های فلئورسانسی زیستی را در اختیار زیست‌شناسان قرار خواهند داد.

پروتئین‌های فلئورسانسی همانند جی‌اف‌پی (پروتئین فلئورسانی سبز) که اولین بار در عروس دریایی در دهه 1960/1340 یافت شد، پژوهش‌های ژن شناسی، بیماری‌هایی همچون ایدز و یا آناتومی مغز را دگرگون کردند.






تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن