واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دكترنهاونديان :امكان پيشبيني پذيري درفضاي زندگي و كسب و كار بايد وجود داشته باشد
رئيس دفتر رئيسجمهوري تاكيد كرد: قرار نيست كه در اين دولت چك بيمحل صادر كنيم. دستگاههاي اجرايي حق ندارند قولهاي بيهوده به مردم بدهند.
به گزارش ايسنا، محمد نهاونديان در نخستين اجلاس شوراي هماهنگي امور حقوقي دستگاههاي اجرايي كشور در دولت يازدهم، گفت: از جهتگيريهاي دولت اين است كه فضاي زندگي، كسب و كار، مناسبات ميان دولت و مردم فضايي باشد كه در آن امكان پيشبيني پذيري وجود داشته باشد و بناي اين دولت اين نيست كه مردم را با سورپرايزهاي مكرر روبرو كند.
وي با بيان اينكه كشورداري و اداره كشور بر اين پايه نيست كه هر روز اتفاق جديدي در كشور بيفتد تا مردم شگفتزده شوند و واقعيتها در كشور دچار لغزش شود، گفت: در واقع ما حكمراني عادلانه و منصفانه را در اين ميبينيم كه مردم مطمئن باشند كه اگر دولت تصميمي ميگيرد مبتني بر قوانين و مقررات است.
رئيس دفتر رئيس جمهوري با بيان اينكه معاونت حقوقياي مطلوب است كه راه دسترسي به اهداف را با رعايت قوانين و مقررات نشان دهد، با انتقاد از اجرانشدن سند چشمانداز 20 ساله، گفت: اين افتخار نيست كه چندين سال از قانون چشمانداز 20 ساله گذشته باشد و ما در اين موقعيت باشيم. طبق اين سند ما بايد در منطقه در حوزههاي مختلفي اول باشيم ولي ببينيد ما چه رشدي كرديم و ديگران چگونه رشد كردند و جلو رفتند.
نهاونديان همچنين با انتقاد از اجرانشدن قانونهاي برنامه در كشور و عقب ماندن از اهداف آن گفت: مثلا ما هدف مشخص ميكنيم كه رشدمان از هشت درصد بگذرد ولي در حد 3.5 درصد عمل ميكنيم بايد در برابر چنين كارنامهاي سرمان را پايين بيندازيم.
وي با بيان اينكه در قانون بودجه، تعهد دولت نسبت به مردم و فعالان اقتصادي تعهد جدي است، به بودجه عمراني لايحه بودجه سال 93 اشاره كرد و افزود: همانطور كه ميدانيد سال، سال پردرآمدي نيست و لذا بودجه عمراني گنجانده شده در لايحه بودجه كمتر از آن چيزي است كه دولت مايل بود و در اين ارتباط منطقي را اتخاذ كرد مبني بر اينكه ميان هزاران طرح عمراني كه تعهد داده شده اولويت قائل شويم و طرحهايي را در اولويت قرار دهيم و به آنها بودجه دهيم كه با بهرهبرداري از آنها آثارشان در اقتصاد كشور ديده شود و در واقع به طرحهايي كه اولويت بيشتري داشتند بودجه اختصاص داده شد و اين به اين معناست كه ما نسبت به تعهداتمان به مردم صادق و صريح باشيم.
رئيس دفتر رئيس جمهوري با بيان اينكه متأسفانه در طول اين سالها پروژههايي را از نظر بودجهاي زخمي كردهايم و عملا نتوانستهايم براي آنها كاري كنيم در اين ارتباط توضيح داد: گاهي ديدهايم كه يك پروژه 20 سال طول كشيده كه به بهرهبرداري برسد و حاصل اين موضوع جز بدبيني مردم نبوده است.
وي خطاب به دست اندر كاران معاونت هاي امور حقوقي دستگاههاي اجرايي كشور اظهار داشت: نسبت به وعدههايي كه در دستگاههايتان به مردم داده ميشود حساس باشيد و دقت كنيد فلان وعدهاي كه از سوي مسئولان دستگاههايتان داده ميشود عملياتي و اجرايي هست يا نه، آيا پول و بودجه آن وجود دارد يا خير. رئيس دفتر رئيس جمهوري گفت: اگر مردم در اين ارتباط صداقت ديدند با صداقت برخورد ميكنند.
نهاونديان در بخش ديگري از صحبتهاي خود با بيان اين كه اگر گاهي اختلافي ميان قوه مجريه و ساير دستگاهها ايجاد ميشود، اين اختلاف نبايد منجر به كشمكش شود، گفت: ما موظفيم هرجا كه هستيم، ملي فكر كنيم؛ چراكه يك خانوادهايم.
نهاونديان با تاكيد بر اين كه مسائل و اختلافاتي را كه ميان دستگاهها وجود دارد، بايد احصا كرده و زماني براي حل و فصل آنها مشخص كنيم ، افزود: من اطلاع دارم كه مسائلي ميان برخي دستگاهها هست كه 15 يا حتي 30 سال است كه مانده و حل نشده است. آيا ما واقعاً نميتوانيم اين مسائل را حل كنيم؟ آيا مثلاً بايد دادگاه لاهه اين مسائل را حل كند؟ ما بايد بنشينيم و اين مسائل را حل كنيم.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود، به برگزاري دورههاي مختلف انتخابات رياست جمهوري در كشور به صورت هر چهار سال يكبار اشاره كرد و گفت: مردم هر چهار سال يكبار با رأي مستقيم خود رئيس قوه مجريه را انتخاب ميكنند و اين فرصت مغتنمي براي بازنگري و بازيابي حقوق مردم در ماشين بروكراسي دولت است.
نهاونديان با بيان اين كه جنس و طبع ماشين بروكراسي اين است كه در طول زمان براي خود حقوقي قائل ميشود و ميل به تداوم روابط سازماني و تقدم قائل شدن بر خود در مقابل حقوق مردم دارد، افزود: اين يك آسيب اساسي در بروكراسي است؛ بنابراين در اوايل هر دوره رياست جمهوري بايد از نسيم جديدي كه براي بازنگري و بازيابي حقوق مردم در برابر ماشين بروكراسي دولت دميدن ميگيرد استفاده كرد و آن را مغتنم شمرد.
رئيس دفتر رئيسجمهوري همچنين به تاكيد رئيسجمهوري بر اهميت حقوق مردم در مناسبات آنها با مجموعه دولت اشاره كرد و گفت: آقاي روحاني در همين چارچوب بر تدوين حقوق شهروندي تاكيد داشتند.
نهاونديان ادامه داد: داستان برخي از بدهكاران معوقههاي بانكي اينگونه است كه آنها چون نتوانستند طلبهاي خود را از دولت بگيرند، در نتيجه نتوانستهاند بدهي خود را هم به بانك بدهند و اين موجب ايجاد مشكلاتي شده است و تعطيلي برخي از واحدهاي توليدي هم نتيجه اين موضوع است. به همين دليل است كه ما در دولت تاكيد ميكنيم مسئولان حقوقي در دستگاههاي اجرايي غير از اين كه حقوق دولت را رعايت ميكنند، حقوق مردم را هم بايد رعايت كنند.
رئيس دفتر رئيسجمهوري با اشاره به ديدارش با وزير ارشاد، گفت: ايشان از برخي از كارهاي انجام شده گزارشي ارائه دادند و مواردي از نوع برخورد با مؤلفان را كه در برخي از مواقع در كشور انجام شده است، بيان كردند، از جمله مؤلفهايي كه كتابهاي آنها چندين سال در وزارت كشور براي كسب مجوز مانده بوده است. آيا اين وسط حقي پايمال نشده است كه كتاب يك نويسنده مثلاً دو سال در وزارت ارشاد براي مجوز معطل مانده است.
نهاونديان در پايان، با بيان اين كه گاهي فقدان تصميمگيريها و اين معطل گذاشتنها موجب ميشود كه حقوق افراد ضايع شود، گفت: ما بايد نسبت به حقوق افراد حساس باشيم و همانطور كه گفتم، جهتگيري در اين دولت اين است كه فضاي زندگي، كسب و كار و فضاي مناسبات دولت با مردم، فضايي باشد كه در آن امكان پيشبينيپذيري وجود داشته باشد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]