واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: روند تغيير نرخ ارز در جهت تقويت پول ملي است
روند تغيير نرخ ارز از تير تاكنون چه به لحاظ اسمي و چه از نظر واقعي كاهشي بوده و تقويت ارزش پول ملي رخ داده است، در عين حال كه بانك مركزي از كاهش يا افزايش نرخ ارز انتفاع نميبرد و به دنبال كاهش سفتهبازي و عمليات غيرمولد در بازار ارز است.
به گزارش ايسنا، پيمان قرباني مدير اداره سياستها و بررسيهاي اقتصادي بانك مركزي با بيان اينكه نبود تعادل انباشته نقدينگي در گذشته و تحريمهاي ناعادلانه بينالمللي باعث شد در سالهاي 90 و 91 شوكهاي نرخ ارز را تجربه كنيم،گفت: برخي از اين شوكها منشا انتظاراتي داشته و براساس انتظارات بدبينانه شكل گرفته است، تصريح كرد: مساله كاهش ارزش پول ملي يك مكانيزم خوداجراست و زماني كه فعالان بازار و مردم چنين چيزي را احساس كنند اقدام به تبديل داراييهاي خود به ارزهاي خارجي ميكنند.
همچنين انتظارات خوشبينانه هم بر نرخ ارز موثر هستند، بهطوري كه از تير با شكل گيري انتظارات مثبت روند معكوس شد و شاهد كاهش نرخ ارز بوديم.
وي با اشاره به اين كه در پي نوسانات نرخ ارز بسياري از افراد تمايل پيدا كردند كه ارز را به سبد داراييهاي خود اضافه كنند، گفت: در اين تصميمگيري افراد غيرحرفهاي و كساني كه از رفتارهاي گروهي تبعيت ميكنند، تلاطمات را افزايش ميدهند و در مورد كاهش هم همين اتفاق رخ ميدهد.
مدير اداره سياستها و بررسيهاي اقتصادي بانك مركزي با بيان اينكه بانك مركزي وظيفه قانوني حفظ ارزش پول ملي را به عهده دارد، گفت: نرخ ارز بايد براساس سيگنال و يا علامتهاي بنيادين تغيير كند. تجربه گذشته نشان داده كه افتهاي هيجاني اثرات ناپايدار دارند و بانك مركزي طبق وظيفه خود در راستاي ثباتبخشي به بازار ارز از اعتبارات رياست بانك مركزي بهره گرفت تا ثبات را ايجاد كند .
وي با بيان اينكه از تير تاكنون روند تغيير نرخ ارز از نظر اسمي و واقعي كاهشي بوده و تقويت ارزش پول ملي رخ داده است، خاطر نشان كرد: هيجانات ماهيت زودگذر دارند و نوسان نرخ ارز چه به سمت افزايش و چه به سمت كاهش زودگذر است.در عين حال نرخ ارز در كوتاهمدت، ميانمدت و بلندمدت از موارد مختلفي تاثير ميپذيرد.
نامبرده با طرح اين سوال كه آيا بانك مركزي اساسا از افزايش يا كاهش نرخ ارز انتفاع ميبرد، گفت: بانك مركزي از افزايش يا كاهش نرخ ارز انتفاع نميبرد ودر اين زمينه به دنبال كاهش سفتهبازي و عمليات غيرمولد در بازار ارز هستيم.
به طوري كه طي ماههاي اخير سفتهبازي به شدت كمرنگ شده و نگهداري پول خارجي گزينه مناسبي براي حفظ ارزش پول نيست و افراد به سمت بازار سرمايه و بورس گرايش پيدا كردهاند.
وي با تاكيد بر اينكه نوسان بازار ارز به شدت محدود شده و به دنبال آن هستيم كه اين روند در آينده هم ادامه يابد، اظهار كرد: ميخواهيم نرخ ارز را در مسيري كنترل كنيم كه با مباني اقتصاد كلان سازوكار باشد و هرچه پهنه اقتصاد پويا باشد بانك مركزي متناسب با آن مواضع خود را تعيين ميكند.
قرباني با اشاره به اينكه با روند رو به بهبود ارزش پول ملي روبهرو هستيم، سياست بانك مركزي را در جهت حركت به سمت يكسانسازي نرخ ارز عنوان كرد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]