واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: وزير بهداشت :بيمارستانهاي دولتي ورشكستهاند
وزير بهداشت گفت: تعارف نداريم و به مردم دروغ نميگوييم؛ بيمارستانهاي دولتي ورشكسته هستند. اوضاع وزارت بهداشت به هم ريخته و سردرگم است. سلامت در هيچ يك از دولتهاي قبلي اولويت نبوده و من حاضر نيستم هيچ بيمارستاني را قبل از تأمين منابع افتتاح كنم.
حسن قاضي زاده هاشمي در گفتگو با فارس به تشريح وضعيت وزارت بهداشت، آنچه تحويل گرفته و آنچه براي اجرا در نظر دارد، پرداخت و گفت: نميخواهم وارد جزئيات بشوم، مردم خودشان متوجه مسائل هستند و ميدانند چه كساني براي سلامتشان كار كردهاند و چه كساني كار نكردهاند و فقط حرف زدهاند و اگر از تقويتNGO ها حرف ميزنيم بنا داريم آنها را در جاي اصلي خودشان قرار دهيم. تا آنها مدافع حقوق صنف باشند و البته به مردم نيز پاسخگو باشند و ما هم سراغ حل دردها و گرفتاري هاي مردم برويم.
هاشمي اضافه كرد: وزارت بهداشت را در شرايطي تحويل گرفتيم كه حداقل 5500 ميليارد تومان كسري داشت،از اعتبار 10هزار ميليارد توماني هدفمندي يارانه ها هم ريالي ندادندواز اعتبار 2 هزار ميليارد توماني پزشك خانواده هم كه فقط
2 درصد محقق شد،كمتر از 15درصد اعتبارات عمراني وزارت بهداشت وصول شد. اينها همه روي كاغذ آمده ،اما دولت جديد هم پولي ندارد كه بتواند كمك كند همين الان براي پرداخت يارانه ماهانه مردم كسري جدي داريم. البته در دولت هم شخص رئيس جمهوري و هم وزرا متوجه اهميت سلامت مردم هستند و آمادهاند كه فداكاري كنند تا سهم سلامت در بودجه كشور ديده شود .
هاشمي درباره مشكل ساختار وزارت بهداشت گفت:تعداد كاركنان وزارت بهداشت كه در سال 84 حدود 230 هزار نفر بوده است الان به 400 هزار نفر افزايش پيدا كرده و تقريباً دو برابر شده است، هنوز هم 140 هزار نيز كم داريم و فشار زيادي روي پرستارها و كمك پرستارها وجود دارد كه اينجا هم متأسفانه تعريف درستي نشده است. در حالي كه در تمامي اين سال ها شعار كوچك شدن دولت را سر ميداديم.
بيمارستان هاي زيادي در همين سال ها افتتاح شدهاند بدون اينكه نيروي آنها تأمين شده باشد،حتي تجهيزات بيمارستاني را از جاي ديگر ميآوردند و بيمارستان را افتتاح مي كردند بعد 3 روز بعد در آن قفل مي زدند.
هاشمي بااعلام اين كه ما يك طرح اساسي و تعريف جديد براي اصلاح ساختاري نظام سلامت داريم كه با كمك اقتصاددانان برجسته مثل دكتر دانش جعفري آماده شد ه و بر اساس همين طرح هم كارگروهي با حضور تعدادي از وزرا در دولت تشكيل شده است ،افزود: فكر ميكنيم اين طرح ظرف 3 ماه آينده تا آخر سال به جمع بندي نهايي برسد. شايد بشود در اين دولت يك كار ساختاري اساسي از نظر تأمين پايدار مالي انجام داد.
اين را هم بگويم برخي فرافكني ميكنند و ميگويند،منابع كافي است اما مديريت ضعيف است و شما نميتوانيد درست استفاده كنيد. اين چه حرفي است،مگر وزرايي كه قبلاً بودند، دلسوز و با تجربه نبودهاند. من ساختار وزارت بهداشت را به اعضا و جوارح انسان تشبيه مي كنم و منابع را به خون اين بدن، تا خون در كالبد اين جوارح نباشد،اين جوارح هم فرمان نميبرند.
رئيس يك دانشگاه علوم پزشكي، رئيس يك مركز بهداشتي و حتي وزير وقتي پول ندارد،حقوق بدهد، شما انتظار داريد، ساختار تغيير پيدا كند. ،نبايد شعار بدهيم،بايد عميق فكر كنيم. مشكلات را گردن اين و آن نيندازيم، حاشيه سازي هم نكنيم
وگرنه اين 4 سال هم ميگذرد مثل دوره هاي قبل، ما قبليها را محكوم كنيم، آنها هم ما را محكوم كنند و اين وسط چيزي گير مردم نميآيد .
وزير بهداشت درباره انتظار ش از تحقق در بودجه سال آينده چيست ، گفت:اولين درخواست من اين است كه در بودجه سال آينده حداقل همان 13 هزار ميليارد تومان اعتبار امسال را به اضافه 5500 ميليارد تومان كسري امسال و اعتبار 1100 ميليارد توماني محقق نشده حق جذب كه الان نداريم و مجبوريم از پول بهداشت بزنيم و به حقوق پرسنل اختصاص بدهيم، به ما بدهند.
البته با لحاظ حداقل15درصد افزايش تورم. تا فقط بتوانيم وضعيت موجود را پايدار كنيم و اگر انتظار تحول در نظام سلامت داريم، آن بحثش جداست. ما رقم هاي لازم براي تحول در نظام سلامت را هم حساب كردهايم و در اختيار دولت قرار دادهايم كه اگر قرار باشد، حامل هاي انرژي آن طور كه مجلس تكليف كرده، گران شوند، از آن چقدر اختصاص بدهند،نيازي هم نيست كه تغيير و تحول در يك سال اتفاق بيفتد، بايد در چند سال انجام شود اما هر سال بايد منابع آن ديده شود، اين محاسبات انجام شده است و البته بايد عميق تر شود و همه اين موارد در همان كارگروه دولت در حال بررسي است.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]