تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى يابد، رقّت قلب پيدا مى كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836898037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نلسون ماندلا... مبارزي براي هميشه


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: "نلسون ماندلا... مبارزي براي هميشه"
"جهان در روزهاي اخير شاهد درگذشت مبارز راه آزادي بود؛ فردي كه پس از تحمل سال‌ها سختي‌ و مشقت هرگز حاضر نشد در بستر بميرد و همواره تلاش كرد جامعه‌اي را بسازد كه شبيه آرزوهايش بود و جهاني را خلق كند كه سرشار از فداكاري و احساسات انسان دوستانه بود. نلسون ماندلا، مردي كه تحولات زيادي را با ويژگي‌هاي شخصيتي خود در جهان ايجاد كرد و در كشورش دموكراسي را براي مردمي كه سال‌ها از آن محروم بودند به ارمغان آورد."
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه الاخبار لبنان به مناسبت مراسم بزرگداشت نلسون ماندلا، رهبر مبارز آفريقاي جنوبي كه با حضور بيش از 100 تن از رهبران برجسته جهان برگزار شد، در تحليلي تحت عنوان "نلسون ماندلا... آزاده‌اي براي هميشه" مي‌نويسد:
توصيف شخصيت مردي چون نلسون ماندلا كه تمام نيكي‌ها و صفات پسنديده‌اي كه مستحق يك انسان است در وي ديده مي‌شود دشوار است؛ مردي كه مي‌توان به وي لقب "پدر ملت" را داد. نلسون ماندلا كسي بود كه در طول زندگي‌اش شاهد تحولات ريشه‌اي فراواني بود، تحولاتي كه ماندلا به واسطه آن‌ها از مبارزي شجاع كه به قدرت سلاح براي آزادي مردم كشورش ايمان داشت به انساني رئوف كه زندگي آرام در كنار همسرش را براي برقراري صلح و آزادي در كشورش كنار گذاشت تبديل كرد.
شايد تولد و رشد رويليهلا هلا ماندلا (نام اصلي ماندلا بود و بعدها نام انگليسي نلسون توسط معلمش براي وي در مدرسه برگزيده شد) در كشوري كه نظام نژادپرستي در آن حاكم بود، يكي از عوامل اصلي بود كه باعث شد ماندلا حيات سياسي خود را براي متحد كردن گروه‌هاي سياه‌پوستي كه سال‌ها زير يوغ و سلطه حاكمان سفيدپوست بودند آغاز كند.
ماندلايي كه در 22 سالگي و هنگام ورود به ژوهانسبورگ (بزرگترين شهر آفريقاي جنوبي) در سال 1320آرزوي ريختن استعمارگران سفيدپوست به دريا را در سر مي‌پروراند، بعدها رئيس جمهوري براي آفريقاي جنوبي شد كه همگان را به همزيستي مسالمت‌آميز و اتحاد بين سياه و سفيد فرامي‌خواند.

شايد سه نقطه عطف اصلي‌ كه در زندگي نلسون ماندلا مي‌توان به ‌آن اشاره كرد تولد و رشد وي در فضايي بود كه نظام نژادپرستي (آپارتايد) در آن حاكم بود كه باعث شد ماندلا مبارزه‌اي مسالمت‌آميز را كه بعدها به مبارزه مسلحانه كشيده شد آغاز كند.
ماندلا همواره به ادغام تمامي مخالفان نژادپرستي از تمامي قوميت‌ها و گروه‌ها در يك جبهه واحد و براي آغاز مبارزاتي مسالمت‌آميز دعوت مي‌كرد و در نهايت ثمره اين تلاش‌ها در توافق حزب كنگره ملي با ديگر مخالفان از تمامي اقشار مشخص شد.
فعاليت‌هاي ماندلا تنها به مبارزه با نژادپرستي محدود نمي‌شود بلكه ماندلا براي علم و فرهنگ نيز مبارزه كرد و اولين موسسه قانوني براي سياهپوستان را در شهر ژوهانسبورگ در سال 1331 با مشاركت اوليور تامبو، يكي از دوستانش تاسيس كرد.
اما مبارزات مسلحانه ماندلا تنها به اين دليل بود كه تلاش‌هاي مسالمت‌آميزش براي احقاق حقوق سياه‌پوستان با شكست روبه‌رو شد و كنگره ملي در سال 1339 ممنوع الفعاليت شد.
ماندلا، رهبر مبارزي بود كه معتقد بود مبارزه مسلحانه مي‌تواند آمال و آرزوي‌هاي ملتش را در آزادي از بردگي محقق كند. ماندلا در سال 1340 رهبر عالي‌ترين جناح مسلح سري در كنگره ملي ‌آفريقا شد و سال بعد از آن آموزش‌هاي نظامي در الجزاير و اتيوپي ديد. پس از گذشت يك سال از اقدام محرمانه اين گروه ماندلا بازداشت شد و در سال 1343 به حبس ابد محكوم شد.

اين مبارز آفريقايي در يادداشت‌هاي خود نوشت: "در طول 50 سال كنگره ملي آفريقا معتقد بود كه عدم خشونت اصل اساسي براي اين كنگره است اما از حالا به بعد كنگره ملي سازماني با ويژگي‌هاي متفاوت خواهد بود و ما راهي جديد و بسيار خطرناك را آغاز خواهيم كرد؛ راهي كه مسيرخشونت سازمان‌يافته است و اعلام مي‌كنم كه من آماده مرگ در اين راه هستم."
اين تحول زماني به وجود آمد كه آلبرت لوتولي، رئيس كنگره ملي توانست جايزه صلح نوبل را به خاطر مبارزات مسالمت‌آميزش عليه نظام نژادپرستي به دست آورد.چنانكه ماندلا نيز وقتي از مبارزات مسلحانه دست كشيد اين جايزه را برد.
شكي نيست كه ماندلا به تنهايي بخشي از هزينه‌هاي جنگ سرد را پرداخت، آن زمان كه نامش توسط آمريكا در فهرست تروريستي براي سال‌هاي طولاني ثبت شد و پس از آن كه مبارزاتش در پرتوريا، يكي از پايگاه‌هاي غرب در رويارويي با گسترش نفوذ شوروي به عنوان "خط قرمز" غرب، آغاز شد.
اما نقطه عطف ديگر در زندگي ماندلا بازداشت وي در سال 1341 بود و در آن زمان پناه بردن به گزينه نظامي را توجيه كرد و گفت كه اقداماتش تنها پاسخي به خشونت‌هاي نظام آپارتايد است.
آزاده‌اي در زندان

ماندلا در زندان انساني آزاده بود و در طول 27 سال زندگي پشت ميله‌هاي زندان كتاب‌هاي زيادي را به زبان آفريقاي جنوبي مطالعه كرد و مطالعاتش در رشته حقوق را ادامه داد و مهمترين كاري كه در زندگي انجام داد انجام مذاكرات محرمانه با زندانبانان بود. ماندلا 18 سال در زنداني در جزيره "روبن آيلند" پيش از انتقالش در سال 1361 به زندان بلزمور به سر برد و سپس از آنجا به زنداني ديگر منتقل شد. در سال 1364 به ماندلا پيشنهاد شد كه در مقابل متوقف كردن مبارزات مسلحانه ‌آزاد مي‌شود اما ماندلا اين پيشنهاد را رد كرد و تا بهمن 1368 در زندان ماند و پس از سقوط ديوار برلين و خروج ماندلا از زندان تمامي چارچوب‌هاي فكري و ايدئولوژيكي كه ماندلا به آن ايمان داشت فرو ريخت تا زمينه‌اي فراهم شود كه اين فكر را بقبولاند سياه و سفيد برابرند. ماندلا در سال 1373 توانست رياست جمهوري آفريقاي جنوبي را به دست آورد.
زنداني كه رئيس‌جمهور شد
با افزايش تحريم‌ها و مجازات‌هاي بين‌المللي بر آفريقاي جنوبي به خاطر حاكميت نظام نژادپرستانه فردريك ويليام دكلرك رئيس‌جمهور تقريبا ميانه‌روي آفريقاي جنوبي جايگزين رئيس‌جمهور تندروي اين كشور در سال 1358 شد كه نتيجه اين تغيير آزادي ماندلا بود. فردريك ويليام دكلرك دستور داد ممنوعيتي كه بر شوراي آفريقا تحميل شده بود برداشته شود و ماندلا توانست به جايگزين نوبل صلح در سال 1373 دست يابد.
شايد زيباترين جمله‌اي كه زمان خروج ماندلا از زندان گفته شد توسط اسقف آنگولايي و برنده جايزه صلح نوبل گفته شد.
وي در خصوص آزادي ماندلا گفت: شخصيتي از زندان آزاد مي‌شود كه از لحاظ اخلاقي بسيار بالاتر از كسي است كه 27 سال پيش وارد زندان شد؛ كسي كه سرشار از رحمت نسبت به ظالمانش است و مي‌داند كه چگونه بخشنده‌ترين انسان‌ها نسبت به ديگران باشد.

در سال 1372 ماندلا دور اول رياست جمهوري آفريقاي جنوبي را بر عهده گرفت و از سال 1370 تا1376 رئيس شوراي آفريقا بود.
ملت رنگين كمان
ماندلاي زنداني حامل طرح صلح ملي براي ‌آفريقاي جنوبي بود و اين را در روز اداي سوگند رياست جمهوري‌اش چنين بيان كرد:" ما وارد دوره‌اي مي‌شويم كه در آن جامعه‌اي خواهيم ساخت با حضور شهروندان سياه و سفيد كه همه با هم در آفريقاي جنوبي برابرند؛ شهرونداني كه مي‌توانند سرشان را بالا گرفته و بدون هيچ ترسي قدم بردارند و اطمينان داشته باشند كه حقشان در برخورداري از كرامت انساني محفوظ است. ملت رنگين كماني كه در كنار يكديگر زندگي و با جهان زندگي مسالمت‌آميزي خواهند داشت.
ماندلا پس از كناره‌گيري از دنياي سياست در سال 1378 تمام وقتش را به ماموريت ميانجي‌گري در درگيري‌هاي مختلف به ويژه در جنگ بوروندي صرف كرد و اين به رغم اوضاع نامطلوب جسماني وي بود و با وجودي بود كه ماندلا از بيماري سخت سرطان پروستات كه بعدها با عمل جراحي برطرف شد، رنج مي‌برد.
با وجودي كه ماندلا در سال 1378 از سياست بازنشسته شد همچنان به فعاليت خود در جمعيت‌ها و جنبش‌هاي حامي حقوق بشر در سراسر جهان ادامه داد و تعداد زيادي مدال و تقديرنامه از رهبران سراسر جهان از جمله جواهر لعل نهرو و معمر قذافي دريافت كرد.
اما از بارزترين مواضع ماندلا مي‌توان به مخالفت وي در سال 1371 با دريافت جايزه صلح مصطفي كمال آتاتورك در تركيه اشاره كرد كه وي در اعتراض به اقدامات ناقض حقوق بشر در آن دوره در تركيه از پذيرفتن اين جايزه خودداري كرد و بعدها در سال 1378 اين جايزه را پذيرفت.
آرشيو زندگي ماندلا پر است از مواضع سياسي و جنجال‌برانگيز اين رهبر آفريقاي جنوبي در غرب كه از جمله آن مي‌توان به افكار و مواضع ماندلا در حمايت از مساله فلسطين و مخالفت با سياست‌هاي خارجه جورج دبليو بوش، رئيس‌جمهوري اسبق ‌آمريكا اشاره كرد. اما يك مساله كه مي‌توان به آن اشاره كرد اين است كه جورج دبليو بوش كسي بود كه تصميم گرفت نام ماندلا را از فهرست تروريستي آمريكا در سال 1387 در تولد 90 سالگي ماندلا حذف كند.
آخرين حضور ماندلا در عرصه بين‌المللي تلاش وي براي دستيابي آفريقاي جنوبي به حق ميزباني جام جهاني فوتبال در سال 1389بود كه براي اولين بار در قاره آفريقا اتفاق افتاد و شمار زيادي از حاضران در مسابقات نهايي زماني كه ماندلا ناگهان در يك ماشين گلف حاضر شد به وجد آمدند.
در خانواده ماندلا نيز در سال 1377 تحولي جديد در زندگي ماندلا به وجود ‌آمد، ماندلاي 80 ساله پس از جدايي از همسر سابق ماديكيزيلا با گراكا ميشل، بيوه رئيس‌جمهور موزامبي ازدواج كرد و در مه 1383 اعلام كرد كه فعاليت‌هاي خود را براي بهره‌مندي زندگي آرام‌تر در كنار خانواده و دوستانش كم كرده است.
از جمله مهمترين و برجسته‌ترين مراحل زندگي اين مبارز راه آزادي مي‌توان به اين مساله اشاره كرد كه سازمان ملل روز تولد ماندلا را روز جهاني اعلام كرد و ماندلا را به عنوان سفير حسن نيت در سال 1384 برگزيد.
از مهمترين لحظه‌هايي كه ماندلا را در تاريخ ماندگار خواهد كرد زماني است كه اين رهبر مبارزي كه دوستدارانش از او به نام ماديبا ياد مي‌كردند با بيوه كسي كه نظام نژادپرستي را پايه‌گذاري كرده بود چاي نوشيد اما در كل زندگي ماندلا كتابي سرشار از تحولات و نقاط عطف مهم است.
وداع آفريقاي جنوبي با رئيس‌جمهور هميشگي‌اش
رهبر مبارز ضدآپارتايد در سن 95 سالگي نلسون ماندلايي كه دوستدارانش از او به عنوان ماديبا (نام قبيله ماندلا) ياد مي‌كردند ديگر ميان مردمش نيست و با حضور بيش از 100 تن از رهبران سراسر جهان مراسم بزرگداشتي براي او برگزار ‌شد.
جاكوب زوما، رئيس آفريقاي جنوبي در سخناني در يك برنامه تلويزيوني زنده اعلام كرد كه نلسون ماندلا در 95 سالگي درگذشت ما امروز ماندلا را از دست داديم و مردم آفريقاي جنوبي كسي را از دست دادند كه بيشترين تحول را ايجاد كرد. ماندلا در صلح درگذشت ولي ما با از دست دادن او ضرور زيادي كرديم.
باراك اوباما، رئيس‌جمهوري آمريكا نيز با توصيف ماندلا به عنوان شخصيتي شجاع و انساني پاك در سخناني كوتاه اعلام كرد، من اراده ماندلا در فداكاري در راه آ‌زادي انسان‌ها را ارج مي‌نهم.
ديويد كامرون، نخست‌وزير انگليس نيز در پايگاه اجتماعي توييتر نوشت: با مرگ ماندلا نوري بزرگ به خاموشي رفت.
در همين حال، محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين نيز اعلام كرد كه فلسطين و ملت آن ماندلايي كه شجاع‌ترين انسان‌هاي جهان در حمايت از مساله فلسطين بود از دست دادند.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن