واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: وزارت بهداشت ۸هزار ميليارد تومان بدهي دارد
بودجهاي هم كه براي بخش سلامت در سال 93پيشبيني شده، 35هزار ميليارد تومان است. آيا با اين ميزان بودجه و بدهي، دكتر سيدحسن قاضيزاده هاشمي ميتواند به گفته خودش، در سيستم بهداشت و درمان كشور تغيير ايجاد كند؟وزير بهداشت از ابتداي ورودش به وزارتخانه بارها از كمبود بودجه سخن به ميان آورده و گفته: وزارتخانهام بيمار است چند روز قبل هم در نشست مشتركي كه وزير با اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي داشت، گفت:
بودجهاي كه براي سالجاري پيشبيني شده است، هيچ برنامه توسعهاي را پوشش نميدهد و در جاي ديگر هم اظهار داشت: با اين ميزان بودجه نميتوان كار چندان فاخري انجام داد. هم وزير در گفتوگو با فارس به قول خودش بدون تعارف با مردم سخن گفت و اظهار داشت: تعارف نداريم و به مردم دروغ نميگوييم؛ بيمارستانهاي دولتي ورشكسته هستند. اوضاع وزارت بهداشت به هم ريخته و سردرگم است. سلامت در هيچيك از دولتهاي قبلي اولويت نبوده و من حاضر نيستم هيچ بيمارستاني را قبل از تأمين منابع افتتاح كنم. سلامت هيچ وقت در اولويت دولتها نبوده است. مشكلات اساسي ساختاري هم داريم به همين علت وزارت بهداشت از يك نوع به هم ريختگي و سرگرداني جدي رنج ميبرد.
او گفت: وزارت بهداشت را در شرايطي تحويل گرفتيم كه حداقل 5500ميليارد تومان كسري داشت. از آن اعتبار 10هزار ميليارد توماني كه ريالي ندادند، از اعتبار 2هزار ميليارد توماني پزشك خانواده هم كه فقط 2درصد محقق شد، كمتر از 15درصد اعتبارات عمراني وزارت بهداشت وصول شد. اينها همه روي كاغذ آمده اما دولت جديد هم پولي ندارد كه بتواند كمك كند. راهحل ما همان است كه در اصلاحيه بودجه هم آورديم كه يارانه 3دهك پر درآمد را به سلامت مردم اختصاص دهند، البته در مجلس مخالفت كردند و گفتند نميشود ولي من همچنان معتقدم كه ميشود.
اظهارات بدون تعارف وزير و گلايههاي او در شرايطي كه لايحه بودجه 93در حال بررسي است، حكايت از دردهاي بسياري دارد كه بردوش مردم و مسئولان در نظام سلامت سنگيني ميكند. دكتر حسينعلي شهرياري، رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با همشهري، بودجه پيشنهادي حوزه بهداشت و درمان را ناكافي دانست و اظهار داشت: اين ميزان بودجه مشكلات را حل نخواهد كرد و قطعا سال آينده وضعيت بدتري خواهيم داشت.
او گفت: بيمارستانهاي دانشگاهي و دولتي مشكل جدي دارند، تجهيزات و دستگاههاي پزشكي بيمارستانها فرسوده است. بيمارستانهاي جديد هم توان تجهيز ندارند. آمبولانسهاي وزارت بهداشت ديگر كارايي لازم را ندارند. اينها و مشكلات ديگر همه سبب شده كه مردم ناراضي باشند. قرار بود 10درصد هدفمندي يارانهها به حوزه سلامت اختصاص يابد كه در مرحله اول هدفمندي اين اتفاق نيفتاد. اين بودجه ناكافي است و بهنظر ميرسد كه دولت و مجلس بايد بهدنبال راهكار جدي باشند.
اظهارات اخير دكتر ايرج حريرچي، معاون توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت هم در نوع خود قابل تامل است. او اظهار داشته: كل پرداختي حوزه سلامت در سال 93بالاي 62هزار ميليارد تومان خواهد بود. اگر فرض بگيريم سهم مردم از هزينههاي سلامت طبق قانون به كمتر از 30درصد برسد، دولت بايد بيش از 42هزار ميليارد تومان پرداخت داشته باشد اما در بهترين شرايط، اين سهم در مجموع به 25هزار ميليارد تومان ميرسد. براي هر يك درصدي كه بخواهيم از هزينههاي جيب مردم كاهش دهيم بايد 500ميليارد تومان بودجه در اختيار داشته باشيم
به گزارش ايرنا، دكتر اميدوار رضايي هم ميزان بودجه را ناكافي دانست و گفت: بايد بهدنبال اين هدف باشيم تا مردم در حوزه سلامت كمترين پرداختي را داشته باشند و اين امر تنها با هزينه كردن بيشتر در حوزه سلامت امكان پذير خواهد بود.
رسول خضري عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز گفت: در بحث و بررسي لايحه بودجه سال 93در حوزه سلامت معتقدم كه با اين افزايش تنها بخش كوچكي از مشكلات را ميتوان مرتفع كرد.
درهرحال موج بيماريهاي غيرواگير در ايران از يكسو، افزايش هزينههاي سرسامآور درمان از سوي ديگر، مردم بهويژه قشر آسيبپذير جامعه را با دشواريهاي زيادي روبهرو كرده است تا جايي كه به گفته كارشناسان، سهم بيماران از پرداخت هزينههاي درمان آنقدر بالاست كه سالانه 5/3ميليون نفر تنها بهدليل هزينههاي بهداشت و درمان زيرخط فقر ميروند. بدهي بيمهها به بيمارستانها هم آن سوي ديگر ماجراست بهگونهاي كه هر گاه از كيفيت نامطلوب بيمارستانهاي دولتي سخن به ميان ميآيد، روساي بيمارستانها از عملكرد نامطلوب سازمانهاي بيمهگر ميگويند. به اين مشكلات، نبود، كمبود و گراني دارو و كمبود تختهاي بيمارستاني را اگر اضافه كنيم ديگر معمايي ميشود كه معلوم نيست چهكسي توان حل آن را دارد؟
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]