واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك پژوهشگر:پژوهش تنها گزينه دستيابي به توسعه پايدار است
يك پژوهشگر و استاد دانشگاه گفت: پژوهش تنها گزينه دستيابي اصولي و هدفمند به توسعه موزون و پايدار است كه بايد بيش از پيش مورد توجه مسئولان در سطوح مختلف جامعه قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از آبيك، محمد فلاحصفري ظهر امروز در همايش تجليل از پژوهشگران برتر شهرستان آبيك كه در سالن آمفي تئاتر شهيد آويني مجتمع فرهنگي و هنري باران شهر آبيك برگزار شد، با اشاره به جايگاه پژوهش در قرآن كريم اظهار داشت: جستوجوي حقيقت، پژوهشگري و پرسشگري در فطرت و ذات انسان و نيز به عنوان قوه عقل و انديشه در ذهن انسان نهاده شده است.
وي نوع و سطح فعاليتهاي پژوهشي را يكي از شاخصهاي اصلي توسعه و پيشرفت ذكر كرد و افزود: پژوهش، شاهراه ورود به توسعه، استقلال و خودكفايي و نيز از محورهاي مهمي است كه ضامن پيشرفت و توسعه پايدار در كشور است.
اين پژوهشگر پژوهش را ضرورت تغييرناپذير در حوزه زندگي دانست و ادامه داد: اگر در جامعه پژوهش نشود، دانش بشري افزايش نمييابد.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: يك پژوهشگر بايد خود را متعهد بداند كه كاري را كه انجام ميدهد خود و جامعه هدف از نتايج حاصل از پژوهش او بهره ميبرند بنابر اين مسئوليت بسيار خطيري را بر عهده دارد.
فلاحصفري با بيان اينكه به طور قطع پژوهش زيربناي توسعه در جامعه است، خاطرنشان كرد: دانشي كه امروز در اختيار داريم مرهون تلاشها و زحمات افرادي است كه درست فكر كردند و از ثمره تفكر آنان ما بهره بردهايم.
وي جلوگيري از بسياري از دوبارهكاريها و توقف اتلاف وقت، بودجه و نيروي انساني را از آثار پژوهش برشمرد و بيان كرد: براي رسيدن به خوشبختي و سعادت ناگزير هستيم در همه عرصهها تحقيق و پژوهش كنيم چراكه تحقيقات و پژوهشها در اوج گرفتاريها به داد انسان ميرسد.
اين پژوهشگر با اشاره به سوره مباركه العصر افزود: با توجه به اينكه انسان همواره در خطا و زيان است، هر لحظه در رفتارهايش به بازنگري و تشخيص سره از ناسره و درست از نادرست نياز دارد.
فلاحصفري عوامل سختافزاري، نرمافزاري و نيروي انساني را از عوامل توسعه پژوهش در كشور بيان كرد و گفت: گسترش رويكرد پژوهشمدار در آموزش كشور از سطح آموزش ابتدايي تا پايان تحصيلات دانشگاهي ضروري است چراكه در مديريت هدفمند فرآيند پژوهش زياد توان عمل نكردهايم.
وي استقرار نظام پيشدانشگاهي، آزمون استخدام ادواري و معافيت فرزندان طلاق را از نمونه اقدامات انجام شده بدون تحقيق در سطح كلان كشور عنوان كرد و گفت: نبايد مشكل را به گردن اين و آن بيندازيم بلكه بايد در پي يافتن راهي براي برونرفت از مشكلات باشيم كه حداقل اين است كه كاري نكنيم كه آيندگان ما را به دلايلي از اين قبيل سرزنش كنند بلكه بايد با افتخار خدمت كنيم تا با افتخار در اذهان جاودانه بمانيم.
اين مسئول با تأكيد بر احصا و شناسايي مشكلات و تنگناهاي موجود در جامعه و شناخت علل ايجادكننده آنها گفت: اعتقاد، باور و ايمان به پژوهش بايد در مديران و دستاندركاران نهادينه شود چراكه تا باور نكنيم كه راه موجود پژوهش، انسان را به خير و صلاح و خوشبختي ميرساند، پا در اين عرصه نميگذاريم.
اين استاد دانشگاه نقش پژوهش در توانمندسازي دولتها را مؤثر خواند و افزود: براي اينكه در زندگي فردي، اجتماعي و در همه عرصهها بتوانيم موفق عمل كنيم بايد با پژوهش راهي براي برونرفت از آنچه كه پيش روي ما قرار دارد پيدا كنيم كه اين امر مستلزم آگاهي و شناخت است.
فلاحصفري يادآور شد: فعاليت در عرصه پژوهش كار بسيار سخت و طاقتفرسايي است كه علاقه اصل مهم براي گام نهادن در اين مقوله است گرچه نتايج و ثمرات شيريني به همراه دارد.
انتهاي پيام/77006/ي30
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]