واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون استاندار خراسان رضوي خواستار شدالزام نصب سلولهاي خورشيدي در پروانه جديد ساختمانها
معاون هماهنگي امور عمراني استان خراسان رضوي گفت: در استان نصب و استفاده از سلولهاي خورشيدي در نقشههاي ساختماني را اجباري خواهيم كرد و در غير اينصورت پايانكار داده نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد محمدحسن واحدي ظهر امروز در نشست اعضاي كميسيون انرژي استان كه در شركت برق منطقهاي خراسان در مشهد برگزار شد؛ اظهار كرد: ايران با اينكه كشور پرمصرفي است اما در استفاده از انرژيهاي نو به صورت جدي وارد نشده است.
وي افزود: آموزههاي ديني در همه ابعاد زندگي صرفهجويي را مطرح ميكند.
وي تصريح كرد: اگر فردي حقيقي يا حقوقي صرفهجويي را ملاك كارهايش قرار ندهد مورد محبت خداوند نيست.
وي در ادامه گفت: در استان خراسان رضوي با پيگيريهاي كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي و شركت برق منطقهاي خراسان تفاهمنامهاي امضا شده و در خروجي اين تفاهمنامه برنامه عملياتي شدن نصب كانالهاي خورشيدي طبق ماده 69 قانون مورد توجه قرارگرفته است.
واحدي افزود: در نظر داريم در راستاي عملياتي شدن نصب كانالهاي خورشيدي رسما به دستگاههاي اجرايي استان نهادهاي عمومي، نهادهاي غيردولتي، بخش خصوصي و خانگي با اولويت ادارات اين طرح را ابلاغ كنيم.
وي با اشاره به اينكه اين موضوع بايد فرهنگسازي شود وگرنه دچار مشكل خواهيم شد، گفت: از طريق رسانهها اين فرهنگسازي بايد براي مردم ايجاد شود.
معاون استاندار در ادامه افزود: مصوبه مجلس و دولت و تفاهمنامهاي كه در استان انجام شد بايد تكرار شود تا به عادت تبديل و عادت نيز به فرهنگ مبدل شود.
وي تصريح كرد: ما با مملكتي كه با روند رشد جمعيت مواجه است و محدوديت منابعي كه داريم بايد حداكثر استفاده را از دادههاي خداوندي داشته باشيم.
واحدي با اشاره به اينكه اين طرح بايد در كميته 4 نفره نظام مهندسي در دستور كار قرار گيرد، افزود: براي ساختمانها در قالب برجها و ساختمانهاي مسكوني و لحاظ آن در پروانه ساخت اين امر بايد اجباري شود.
وي بيان كرد: در سطح استان خراسان رضوي نصب و استفاده از سلولهاي خورشيدي در نقشههاي ساختماني بايد اجباري شده و در غير اين صورت پايان كار داده نخواهد شد.
معاون استاندار با بيان اينكه كميسيون انرژي استان زيرمجموعه كارگروه امور زيربنايي استان است، گفت: مسئوليت و دبيري اين كميسيون با استانداري بوده اما از اين پس دبيري اين كميسيون به عهده شركت برق منطقهاي خراسان خواهد بود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر 5 هزار مگاوات توليد انرژي داريم كه يك هزار مگاوات آن صادر ميشود؛ افزود: ما در حال حاضر افزايش تعرفهها را نيز در دستور كار داريم و طبعا افزايش هزينهها را نيز خواهيم داشت.
وي ادامه داد: بهرهگيري از اين سيستم و سامانهها ميتواند مشكل اعتبارات را براي ما آسان كند.
واحدي تصريح كرد: در نظر داريم برنامه عملياتي ماده 69 را در قالب برنامههاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت اجرايي كنيم.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار خراسان رضوي افزود: در اين برنامه بايد مجريان صاحب صلاحيت مشخص باشند و شركتهاي صاحب صلاحيت نيز در قالب اين برنامه حضور داشته باشند.
وي در ادامه گفت: براي عملياتي كردن اين پكيج در شركت برق و در سايت آن بايد ثبت نام اوليه صورت گيرد.
معاون استاندار با تاكيد بر اينكه شركت برق منطقهاي خراسان بايد كارگزار متخصص اين پكيج را در اختيار بگيرد گفت: نكته كليدي در اين برنامه نياز به كارگزار متخصص است.
واحدي افزود: اين برنامه براي روستاها نيز بايد عملياتي شود و شهر مقدس مشهد در اولويت اين طرح بوده به دليل اينكه بيشترين انرژي در استان در شهر مشهد مصرف ميشود.
وي در خاتمه تصريح كرد: اگر اين 10 ميليارد تومان جذب شود ما ميتوانيم اعتبارات تكميلي را در راستاي ادامه اين طرح نيز دريافت كنيم.
انتهاي پيام/ 2202
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]