واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: روحاني ۲ مهر در مقر سازمان ملل سخنراني ميكند؛ جزئيات سفر به نيويورك
ايسنا نوشت: حجتالاسلام و المسلمين حسن روحاني در سفر به نيويورك علاوه بر ديدارها و برنامههاي جانبي سه سخنراني مهم نيز خواهد داشت.
روحاني در اواخر روز سهشنبه به وقت نيويورك ( بامداد روز چهارشنبه سوم مهر ماه به وقت تهران) در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در جمع سران كشورهاي عضو اين مجمع به ايراد سخنراني خواهد پرداخت.
حسن روحاني همچنين در اجلاس خلع سلاح اتمي كه در روز چهارم مهر ماه برگزار خواهد شد، به عنوان رئيس جنبش غير متعهدها سخنراني ميكند.
طبق آنچه كه اعلام شده وي در جمع وزراي خارجهي عضو جنبش غير متعهدها نيز به ايراد سخنراني خواهد پرداخت.
رئيس جمهور در جر يان اين سفر به ديپلماسي رسانهيي نيز توجه داشته و چندين مصاحبه با رسانههاي معتبر بينالمللي و آمريكايي خواهد داشت.
ديدار با ايرانيان مقيم آمريكا نيز از جمله برنامههاي مهم رئيسجمهور در جريان اين سفر است.
رئيس جمهور روز چهارشنبه در مصاحبه با شبكه ي ان بي سي آمريكا در مورد سفر خود به نيويورك و شركت در مجمع عمومي سازمان ملل متحد، گفت: ما ميخواهيم مواضعمان را در مجمع عمومي سازمان ملل متحد راجع به سياستهاي خارجي، مسائل بينالمللي ازجمله مسائل هستهيي و مسائل منطقهيي به صراحت بيان كنيم و انتظار ما اين است كه دنيا صداي ما را به خوبي بشنود.
رئيس جمهور همچنين در اين مصاحبه با تاكيد بر اين كه ايران هرگز به دنبال ساخت بمب اتمي نيست، گفت: از اختيار تام براي حل پرونده ي هستهيي ايران برخوردار است.
رئيسجمهور در اين گفت و گو در مورد رد و بدل شدن نامه بين او و رئيسجمهور آمريكا نيز توضيحاتي ارائه كرد و يادآورشد: از نقطه نظر من لحن نامهي اوباما مثبت و سازنده بود.
روحاني همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر ديدار احتمالي او با باراك اوباما در نيويورك، گفت: ديدار با اوباما در دستور كار من نيست، اما هر چيزي در دنياي سياست امكانپذير است البته بسته به شرايطي كه به وجود ميآيد.
رئيس جمهور در ادامه ديپلماسي رسانهيي خود پيش از سفر به نيويورك طي يادداشتي در روزنامهي واشنگتن پست اعلام كرد: كه ايران همكاري سازنده با جامعهي بينالمللي را دنبال ميكند.
در پي سخنان رئيس جمهور، كاخ سفيد نيز روز گذشته اعلام كرد: كه اگر ايران در سيگنالهايي كه در ارتباط با موضوع هستهيي داده جدي باشد، احتمال دارد باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا با حسن روحاني رئيس جمهور ايران هفتهي آينده در نيويورك ديدار كند.
سخنگوي كاخ سفيد ادامه داد: تغيير در لحن بيان ايران و غرب ايجاد شده و غرب از زماني كه روحاني بر سر كار آمده، اعلام كرده چنين ديداري محتمل است امابراي اين ديدار برنامهريزي نشده است.
علاوه بر مباحثي كه در مورد احتمال ديدار حسن روحاني و باراك اوباما در حاشيهي مجمع عمومي سازمان ملل متحد مطرح شده و اميدواريهايي كه در اين زمينه وجود دارد و رئيس جمهور در حاشيهي مجمع عمومي سازمان ملل متحد و تعدادي از روساي جمهور كشورهاي شركت كننده در اين اجلاس ديدار و گفت و گو خواهد كرد، از جمله اين كه رئيس جمهور فرانسه اعلام كرده كه در حاشيهي نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد با همتاي ايراني خود ديدار خواهد كرد.
اين نخستين ديدار ميان روساي جمهور دو كشور ايران و فرانسه از سال 2005 تا كنون است.
رئيس جمهور همچنين در جريان اين سفر با بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد نيز به احتمال زياد ديدار خواهد كرد.
از نكات قابل توجه در جر يان اين سفر سخنراني باراك اوباما با حسن روحاني در 68 امين مجمع عمومي سازمان ملل در يك روز است،
چنانكه اوباما در صبح روز سهشنبه 24 سپتامبر به وقت نيويورك سخنراني خواهد كرد و حسن روحاني در بعدازظهر روز سهشنبه سخنراني خواهند كرد.
شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد 9 صبح روز سهشنبه 24 سپتامبر به وقت نيويورك آغاز خواهد شد.
در حاشيه سفر هيات ايراني به نيويورك جهت شركت در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد محمدجواد ظريف وزير امور خارجهي كشورمان نيز با تعدادي از همتايان خود از كشورهاي مختلف ديدار خواهد كرد كه از جملهي آن ميتوان به ديدار با وزراي خارجهي يونان، هلند، استراليا، ايتاليا، انگليس، سوئيس، ژاپن، تركيه، عمان، اسلواكي، كرواسي، گرجستان و بلغارستان اشاره كرد.
محمدجواد ظريف همچنين در روز دوشنبه با كاترين اشتون ديدار خواهد كرد.
پيش از اين رئيس جمهور اعلام كرده بود كه شايد اولين مذاكرات هستهيي در نيويورك انجام شود.
بسياري از تحليلگران داخلي و بينالمللي به اهميت اولين سفر ر وحاني به نيويورك اشاره كرده و معتقدند كه اين سفر ممكن است تاثيرات زيادي در بهبود روابط ايران با غرب و همچنين حل موضوع هستهيي ايران و پيشبرد مذاكرات در اين زمينه داشته باشد.
جمعه 29 شهريور 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]