واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بلايي كه بر سر صنعت آورده شد
عامل توسعهيافتگي و توسعهنيافتگي اقتصادي صرف نظر از ماهيت بحث توسعه و عدم توسعه پيشرفت صنعتي كشورهاست.
به گزارش اعتدال، طبق گزارش بانك مركزي رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن ايران در سال 1391 رقم بسيار ضعيف منفي 9.5 درصد بوده است كه پايينترين نرخ رشد ارزش افزوده اين بخش در ساليان اخير محسوب ميشود. به صورت تفكيك شده نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در ماههاي اول تا چهارم سال 1391 به ترتيب منفي 9.1، 8.1، 12.7 و 8.2 درصد بوده است.
اين در حالي است كه طبق آمار بانك جهاني در سال هاي اخير و با وجود بحران جهاني اقتصاد متوسط رشد توليدات صنعتي جهان همواره مثبت بوده و ايران در دسته ضعيفترين كشورهاي جهان و همگام با كشورهايي همچون برمودا، پالائو، باهاماس، وانواتو و تونس بحران زده قرار دارد.
بنا بر اعلام بانك مركزي نرخ رشد صنعت در پاييز سال 89 حدود 10.3 درصد بود كه اين نرخ در پاييز 90 با افت تقريبا 10 درصدي، به 0.7- درصد رسيد و در پاييز 91 با كاهش 13 درصدي، در نرخ 17/13- درصد قرار گرفت. طيق اين آمار منفي شدن نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن از سه ماهه پاياني سال 1390 آغاز شده است.
اما آمار بانك مركزي درباره عملكرد ضعيف بخش صنعت و معدن در سال 1391 به همين جا ختم نميشود. براساس آمارهاي بانك مركزي سال قبل ميزان سرمايهگذاري پروانههاي بهرهبرداري از واحدهاي صنعتي با افت كمسابقه منفي 43.5 درصد مواجه شده است. ضمن اينكه تعداد پروانههاي بهرهبرداري از واحدهاي صنعتي هم بالغ بر 36.1 درصد كاهش يافته است. همچنين شاخص توليد كارگاههاي بزرگ صنعتي هم در سال 1391 معادل منفي 9.9 درصد دچار افت شده است.
اطلاعات ارايهشده توسط وزارت كار نيز بيانگر آن است كه در سال گذشته حدود هزارو750 واحد صنعتي دچار اختلال در توليد شدهاند و ناگزيرند نيروي كار خود را تعديل كنند.
اين در حالي است كه در دو دهه گذشته بيشترين رشد در بخش صنعت مربوط به سال هاي 80 تا 84 و قبل از دوران رياست جمهوري محمود احمدي نژاد و با ميانگين نرخ رشد بيش از 12 درصد بوده است و با روي كار آمدن احمدي نژاد و در طول رياست جمهوري وي رشد بخش صنعت با كاهش 20 درصدي مواجه بوده است.
افت رشد صنعتي كشور طي هشت سال گذشته در حالي رخ داده كه وزراي پيشين صنايع و معادن و وزير صنعت، معدن و تجارت همواره از رشد توليد كالا و سرمايهگذاريهاي صنعتي در كشور خبر ميدادند.
مهدي غضنفري، وزير صنعت، معدن و تجارت دولت دهم نيز در آخرين اظهارات خود در سال 91 مدعي شده بود كه به تازگي توليد دوباره رونق گرفته و سفارش براي توليدكنندگان زياد شده و آنقدر اين سفارشها زياد شده كه توليدكنندگان وقت ندارند به اين سفارشها پاسخ دهند!
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]