واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل شركت برق منطقهاي خراسان اعلام كرداختصاص 10 ميليارد تومان اعتبار براي نصب سلولهاي خورشيدي
مدير عامل شركت برق منطقهاي خراسان از اختصاص 10 ميليارد تومان اعتبار در راستاي نصب سلولهاي خورشيدي در خراسان رضوي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، محمد متوليزاده ظهر امروز در نشست اعضاي كميسيون انرژي استان كه در شركت برق منطقهاي خراسان در مشهد برگزار شد، اظهار كرد: هدف از برگزاري اين نشست نحوه استفاده از اعتبارات ماده 69 قانون بودجه 92 در راستاي نصب پانلهاي خورشيدي براي سازمانهاي اداري در سطح سه استان خراسان رضوي، خراسان جنوبي و خراسان شمالي به ويژه شهر مشهد است.
وي افزود: 10 ميليارد تومان اعتبار براي نصب سلولهاي خورشيدي به خراسان رضوي اختصاص يافته است.
متوليزاده در ادامه گفت: 4 ميليارد تومان از اين اعتبار يارانهاي است كه به ادارات دولتي براي نصب سلولهاي خورشيدي تأمين اعتبار شده است.
وي افزود: 6 ميليارد تومان از اين اعتبار نيز براي نصب سلولهاي خورشيدي در مدارس، مساجد و منازل در نظر گرفته شده است.
مدير عامل شركت برق منطقهاي خراسان در رابطه با نحوه عملكرد و برنامهريزي نيروگاههاي خورشيدي در ادارات بيان كرد: با توجه به محل رفت و آمد عموم به ادارات به ويژه ادارات دولتي اين نيروگاهها را در معرض ديد عموم و در راستاي فرهنگسازي استفاده از اين نيروگاهها نصب ميكنيم.
وي در ادامه بيان كرد: استفاده از نيروگاههاي خورشيدي مزايايي همچون جلوگيري از انتشار CO2، صرفهجويي در مصرف گازوئيل، كاهش آلودگي محيط زيست، كاهش هزينههاي برق مصرفي و ... را در بر دارد.
متوليزاده با اشاره به اينكه اخيراً خريد انرژيهاي نو به قيمت 440 تومان افزايش پيدا كرده گفت: استفاده از اين نيروگاهها در قالب هزينهها تأثيري مطلوب داشت.
وي افزود: نتيجه اين طرح پايلوت در هر سال 800 تن كاهش آلايندگي و نزديك به 300 ميليون ليتر كاهش مصرف گازوئيل بوده است.
مدير عامل شركت برق منطقهاي خراسان گفت: در بحث كاهش آلايندگيهاي محيط زيست نيز استفاده از اين نيروگاهها به گونهاي است كه گويي 300 هزار درخت 10 ساله در فضاي شهر داشته باشيم.
وي افزود: اگر ما بتوانيم در اين زمينه خوب عمل كنيم در سال جاري افزايش اعتبار در استان را نيز خواهيم داشت.
وي در ادامه گفت: نمايندگان كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در هفتههاي اخير و طي بازديد از نيروگاه خورشيدي شركت برق منطقهاي خراسان استقبال خوبي به اين مسئله نشان دادند و تصميم بر آن شد در قالب طرحي به صورت خورشيد طلايي براي نصب 6 هزار مگاوات نيروگاه خورشيدي طي 5 سال اين طرح در مجلس پيگيري شود.
متوليزاده افزود: در توجيه اقتصادي اين طرح نيز بايد گفت روزهاي آفتابي خراسان 5 برابر كشورهاي اروپايي است اما به طور مثال كشور آلمان 50 درصد كل توليد كشور ما سلول خورشيدي دارد كه علت آن چيزي جز توجيه اقتصادي و كاهش آلودگي محيط زيست و غيره نيست.
وي با اشاره به اينكه نصب اين نيروگاهها در استان و ايران مطمئناً توجيه اقتصادي دارد افزود: با اعتبار يارانهاي كه دولت نزديك به 60 تا 70 درصد سرمايهگذاري آن را پرداخت ميكند توجيهپذير شدن اين مسئله دور از ذهن نيست.
مدير عامل شركت برق منطقهاي خراسان افزود: اين نيروگاهها هزينه نگهداري نداشته و طول عمر اين پانلها 20 سال است.
وي در خاتمه افزود: در رابطه با اعتبار بايد گفت كه 5 ميليارد تومان به خراسان شمالي و خراسان جنوبي و 10 ميليارد تومان به خراسان رضوي به ويژه مشهد اختصاص يافته است.
انتهاي پيام/ 2202
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]