واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ارائه كليه مشوقها و معافيتها به مراكز فناوري/ تجهيز دانش آموختگان دانشگاهي به كارآفريني
معاون پژوهش و فناوري وزرات علوم، تحقيقات و فناوري از تدوين شيوه نامه تاسيس شركت هاي زايشي از دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي كشور خبر داد و گفت: بر اساس آمايش سرزمين و لحاظ كردن تقسيم كار ملي اقدام به تدوين برنامه راهبردي براي ايجاد مناطق ويژه علم و فناوري در كشور خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر وحيد احمدي امروز در مراسم افتتاحيه چهاردهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي با تاكيد بر اين كه ساختار اقتصادي امروز با گذشته تفاوت دارد، افزود: در دنياي امروز رابطه سرمايه گذاري در امر تحقيقات و توليد علم با توان اقتصادي و سياسي كشورها يك رابطه مستقيم است به گونه اي كه به كارگيري و مديريت صحيح دانش در هر جامعه زيربناي رشد نوآوري و شكوفايي خلاقيت ها است از اين رو لازمه رشد اقتصادي در دنياي امروز توليد دانش و مهارت هاي فناوري است.
معاون پژوهش و فناوري وزرات علوم، تحقيقات و فناوري شركت ها و هسته هاي فناور را موتور توسعه همه جانبه توصيف كرد و اظهار داشت: كارآفريني دانش بنيان عمل و هنر شناسايي و بهره برداري از فرصت ها براي ايجاد و توسعه كسب و كارهاي جديد است از اين رو كارآفريني يك قابليت ذاتي و موروثي نيست بلكه اكتسابي و قابل پرورش است. به همين دليل كشورهاي پيشرفته در سه دهه اخير كارآفريني دانش بنيان را در دستور كار دانشگاه ها قرار دادند.
وي با تاكيد بر ضرورت توليد و اشاعه دانش و فناوري ادامه داد: وزارت علوم با توجه به انجام ماموريت هايي در راستاي تجاري سازي دستاوردها توجه زيادي به امر اختراعات و نوآوري هاي در آيين نامه ارتقاي اعضاي هيات علمي كرده است.
احمدي با اشاره به اقدامات انجام شده در اين زمينه خاطرنشان كرد: در اين راستا چند اقدام اساسي انجام شده است كه از آن جمله مي توان به تسري يافتن كليه مشوق ها و معافيت هاي قانوني به مراكز و موسسات و شركت هاي فناور مستقر در شهرك هاي فناوري و پارك هاي علم و فناوري اشاره كرد.
وي تمهيد ساز و كارهاي لازم براي گسترش همكاري هاي آموزشي، پژوهشي و فناوري بين المللي و انتظار آن در داخل كشور و صادرات محصولات دانش بنيان به خارج از كشور را از ديگر اقدامات اين وزارتخانه براي تجاري سازي دستاوردها نام برد و يادآور شد: علاوه بر آن اقدام به ارايه مشوق هاي لازم به طرف هاي خارجي قراردادهاي بين المللي، سرمايه گذاران خارجي و شركت هاي صادر كننده كالا و خدمات خواهيم كرد.
رئيس ستاد ملي هفته پژوهش ادامه داد: تدوين برنامه راهبردي ايجاد مناطق ويژه علم و فناوري در كشور بر اساس آمايش سرزميني با لحاظ كردن مزيت ها و تقسيم كار ملي و منطقه اي توسط شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري در دستور كار است. همچنين تلاش هايي براي اجرايي كردن قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان و پيگيري رفع موانع اجرايي اين قانون با تعامل معاونت عملي و فناوري رياست جمهوري در دستور كار است.
وي همچنين تدوين شيوه نامه تاسيس شركت هاي زايشي از دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي كشور خبر داد و يادآور شد: انتظار مي رود كه در اين برهه از زمان دانشگاه ها با كمك مراكز تحقيقاتي و فناوري دانش آموختگان دانشگاهي را با مجهز كردن به توان كارآفريني به جامعه تحويل دهند تا به جاي پشت ميز نشيني و استخدام شدن توسط ديگران خود زمينه ساز كار آفريني در كشور شوند.
احمدي همچنين با اشاره به جزئيات برگزاري نمايشگاه هفته پژوهش خاطرنشان كرد: اين نمايشگاه در سه بخش ارايه دستاوردهاي پژوهشي دانشگاه ها و موسسات آموزشي، فن بازار و نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي دستگاه هاي اجرايي برگزار مي شود.
وي بخش ويژه پارك علم و فناوري كودك و نوجوان را از ديگر بخش هاي اين نمايشگاه نام برد و يادآور شد: سومين جلسه رسمي كميسيون شوراي عطف روز چهارشنبه هفته جاري برگزار مي شود، علاوه بر آن در روز سه شنبه 25 آذرماه از پژوهشگران برتر در سالن همايش هاي صدا و سيما تجليل به عمل خواهد آمد.
كد خبر: 2195035
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۱:۵۴
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]