محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832425586
آمريكايي ها چه تصوري درباره ايران دارند؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آمريكايي ها چه تصوري درباره ايران دارند؟
همانطور كه قاره آمريكا از نظر جغرافيايي توسط بزرگترين اقيانوسها محاصره شده؛ به نظر ميرسد مردمش نيز از لحاظ خبري در يك جزيره دور افتاده واقع شدهاند.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ، وبلاگ عصر وارثين نوشت: در آمريكا، به استثناي راننده تاكسيها و مجريهاي شبكههاي خبري، صحبت كردن در مورد سياست، مرسوم نيست؛ كسي مثل من كه مدتها در ايران زندگي كرده باشد (كشوري كه در آن همه كس و در همه جا يك پا مفسر سياسي است!) و سپس وارد جامعه آمريكا شود، به راحتي اين تفاوت را حس خواهد كرد؛ به همين علت مكالمات زيادي در مورد سياست به ويژه سياست خارجه، در محيط كار و كوچه و بازار در نميگيرد كه بتوان آنها را به عنوان «نظر بعضي از مردم آمريكا»، بازگو كرد.
از طرف ديگر، همان طور كه قاره آمريكا از نظر جغرافيايي توسط بزرگترين اقيانوسها (اقيانوس اطلس در شرق و اقيانوس آرام در غرب) محاصره شده و از قارههاي داراي تمدن كهن دور افتاده است، به نظر ميرسد مردمش نيز از لحاظ خبري در يك جزيره دور افتاده (اما به ظاهر بزرگ و مجلل)، واقع شدهاند و امپراتوري رسانهاي حاكم بر اين جزيره است كه تصميم ميگيرد كدام خبرها از دروازههاي اخبار رد شده، وارد جزيره شوند و كدام خبرها در پشت دروازه بمانند!
مسئله ديگر، مشغوليت زياد مردم آمريكا به دو عنصر «كار» و «تفريح» است؛ اين مشغوليت طبعاً در هر جامعهاي حتي جامعه ايران نيز وجود دارد؛ اما در آمريكا ـ نسبت به ايران ـ اين مشغوليتها، درصد بيشتري از وقت مردم را پر ميكند.
«كار» در آمريكا مانند اكثر كشورهاي صنعتي بسيار جدي و رقابتي است؛ قراردادهاي كاري غالباً به نحوي است كه كارفرما ميتواند كارگر يا كارمندش را به راحتي اخراج كند، بدون آنكه تعهد زيادي نسبت به او داشته باشد يا دچار مشكل با دولت و دادگاه شود؛ به اين ترتيب، داشتن يك شغل، يعني حضور در رقابتي كه تا زمان بازنشستگي ادامه خواهد داشت و هر فرد بايد سعي كند كه از دور مسابقه، خارج نشود.
با اين شرايط چه كسي در حين كار فرصت يا جرأت بررسي و تحليل مسايل سياسي و سياست خارجه را خواهد داشت؟ همچنين پس از 5 روز كار سخت در طول هفته، بسياري از مردم آمريكا ترجيح ميدهند در دو روز تعطيلي به تفريح بپردازند و بحث در مورد مسايل سياسي، از جمله سياست خارجه، در فهرست تفريحات آمريكا جايي ندارد!
اما فراتر از مسايلي كه در بالا ذكر كردم، مردم آمريكا علاقه و حساسيت چنداني نسبت به اتفاقات خارج از آمريكا هم ندارند؛ بگذاريد مثالي بزنم، فرض كنيد كه امشب، وزير دفاع ايران اعلام كند كه آمادهي «اعزام» نيروي نظامي به سوريه است! گفتوگوهاي داغ فردا در تاكسي، اتوبوس، مترو، و محل كار را ميتوانيد به راحتي تصور كنيد.
آيا كسي پيدا ميشود كه در اين باره ابراز نظر نكند و يا وارد تحليل سياسي نشود؟ آيا فرداي اعلام چنين خبري در ايران، يك روز كاري معمولي خواهيد گذراند؟ مشخص است كه خير.
اما چند روز قبل، وزير دفاع آمريكا اعلام كرد كه نيروهاي آمريكايي موضع گرفته و آماده دستور اوباما براي «حمله نظامي» به سوريهاند؛ فكر ميكنيد فرداي اعلام اين خبر، كسي در محل كار من در مورد سوريه و يا سياستهاي خارجي آمريكا صحبت كرد؟ البته كه نه!
چند روز بعد حتي آمريكا زمان احتمالي حمله به سوريه را نيز مشخص كرد؛ فكر ميكنيد چند نفر در محل كار يا اماكني كه من رفت و آمد ميكردم، در مورد حمله نظامي كشورشان به يك كشور ديگر، بحث سياسي كردند؟ فقط يك نفر!
همه اين مسايل به يك طرف، بگذاريد پرسش ديگري مطرح كنم كه به موضوع اين نوشته نيز بيشتر ارتباط دارد: كدام فرد در آخرين انتخابات رياست جمهوري كشور ساحل عاج پيروز شد: لورن گباگبو يا آلاسان اوتارا؟ پاسخ شما به اين پرسش احتمالاً اين خواهد بود: «چه اهميتي دارد؟» و اين دقيقاً همان پاسخي است كه يك آمريكايي در مورد اهميت انتخاب شدن يكي از نامزدهاي رياست جمهوري «ايران» به اين مقام به ذهنش خطور ميكند: «چه اهميتي دارد؟» توجه داشته باشيد كه «ساحل عاج» در ايران سفارتخانه دارد و روابط دو كشور در حد سفير وجود دارد، حال آنكه ايران بيش از 3 دهه است هيچ ارتباطي با آمريكا ندارد.
اجازه بدهيد يكي از خاطرات خودم را بازگو كنم؛ حدود 2 سال قبل، با يك تيم فوتبال داخل سالني هر هفته بازي ميكردم. يك شب بعد از بازي به هم تيميهايم گفتم كه من براي 2 هفته به ايران ميروم و بنابراين در دو هفته آينده حضور نخواهم داشت.
بعد حس كنجكاوي وادارم كرد كه از آنها بپرسم آيا ميدانند ايران كجاست؟ انتظار داشتم كه دست كم يكي دو نفر آنها بلافاصله بگويند: «ميدل ايست» (خاور ميانه). اما هيچ كدام آنها نميدانستند كه ايران، كجاي اين كره خاكي است؛ حتي يك نفرشان گفت: آفريقا!
بله، خيلي آمريكاييها نميدانند ايران كجاست؛ اكثر آمريكاييها حتي كلمه ايران را به اشتباه «آيرن» تلفظ ميكنند كه در انگليسي به معني «آهن» (Iron) است؛ بعضيها اصلاً نميدانند كه ايران و عراق دو كشور متفاوت هستند! خيلي از آمريكاييها فكر ميكنند كه ايرانيها عرب هستند و به زبان عربي تكلم ميكنند؛ اين سطح آشنايي از ايران مختص مردم عادي نيست؛ ميت رامني، رقيب باراك اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا در سال 2012، در مناظرههاي انتخاباتي و همچنين در سخنراني براي لابي صهيونيستها اعلام كرد كه سوريه تنها راه دسترسي ايران به آبهاي بينالمللي است!
خب با اين اوصاف، چه انتظاري داريد از مردم آمريكا كه در مورد انتخابات ايران، كشوري كه نميشناسند، نظري داشته باشند؟
چند هفته مانده به انتخابات، يكي از همكاران روسي الاصل من كه سالهاست ساكن آمريكاست، از من پرسيد «هوشنگ» كيه؟ با تعجب پرسيدم: «هوشنگ؟» گفت: «همين كسي كه نامزد انتخابات رياست جمهوري ايران است.» بعداً فهميدم منظورش كسي است به نام «هوشنگ اميراحمدي» كه ساكن آمريكاست و سوداي رياست جمهوري بر ايران را دارد!
يك بار به مربي مهد كودك فرزندم گفتم كه براي رأي دادن در انتخابات رياست جمهوري، بايد به نيويورك برويم؛ پرسيد: «يعني اين اخمدي نجاد(!) ميره؟ مگه ديكتاتور نيست؟»
پرده آخر اين ملودرام، مربوط ميشود به رسانههاي آمريكا. رسانههايي از جمله وال استريت ژورنال، نيويورك تايمز، و سي ان ان كه از چند هفته مانده به انتخابات به سياه نمايي وضعيت ايران مشغول بودند و دو چيز را در ذهن مخاطبان القا ميكردند: اول اينكه رژيم ايران ميخواهد با ايجاد ترس و وحشت مردم را مجبور به شركت در انتخابات كند و دوم اينكه هر كسي رهبر ايران بخواهد رئيس جمهور ميشود و رأي مردم چندان مهم نيست!
شب قبل و در روز انتخابات نيز گزارشگران سي ان ان به طور مستقيم از تهران به سياهنمايي مشغول بودند. مثلاً گزارشگر سي ان ان ادعا كرد كه مادري به ما مراجعه كرد و گفت فرزندش در زندان زير شكنجه است ولي نيروهاي امنيتي ايران ما را از مردم جدا كردند! پس از انتخابات و نتيجه غير منتظره نيز اكثر همين شبكهها و رسانهها به اين تحليل رسيدند كه انتخابات در ايران به هيچ عنوان آزاد نبوده و نيست و فرقي ندارد كه چه كسي انتخاب شود.
نوشته فوق مشاهدات و دريافتهاي شخصي من بوده و ممكن است با مشاهدات و روايات ديگر افراد، متفاوت باشد. بديهي است اگر پژوهشگري با امكانات پژوهشي بيشتر و از زاويه ديد بازتري به بررسي و تحليل ديدگاههاي مردم آمريكا در مورد انتخابات رياست جمهوري ايران بپردازد، نتايج دقيقتري را به دست خواهد آورد.
ذكر اين نكته را لازم ميدانم كه انتخابات رياست جمهوري ايران، خوشبختانه براي مردم ايران آنقدر معتبر و باارزش است كه بيش از 72 درصد آنها را به پاي صندوقهاي رأي ميآورد، و اين دستاور فوق العادهاي است؛ جداي از اينكه مردم ديگر نقاط جهان در مورد انتخابات ما چه فكر ميكنند.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
تحقيق پنتاگون درباره نقض قانون تحريم ايران توسط يك شركت آمريكايي
تحقيق پنتاگون درباره نقض قانون تحريم ايران توسط يك شركت آمريكايي خبرگزاري آريا-وزارت دفاع آمريكا در حال بررسي اتهام يك شركت آمريكايي در نقض قانون تحريم اين كشور از طريق انتقال محمولههاي خود از خاك ايران به افغانستان است به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از واحد برونمرزي پنتاگون به«هرکسی درباره حقوق بشر حرف بزند، آمریکاییها حق ندارند حرف بزنند»
ناقضان واقعی حقوق بشر به روایت تصویر هرکسی درباره حقوق بشر حرف بزند آمریکاییها حق ندارند حرف بزنند آمریکا تاکنون هم در حیطه نظر و هم در حوزه عمل به طور یکجانبه و سلطهگرانه پیش رفته و تمام شقوق دیگر را یا در خود هضم کرده یا اگر قدرت هضم آن را نداشته با آن به مخاصمه پرداختهايران براي ادامه فعاليتهاي هستهاي خود از هيچكس اجازه نميگيرد/ آمريكاييها چارهاي جز پايبندي به تعهدات ن
ايران براي ادامه فعاليتهاي هستهاي خود از هيچكس اجازه نميگيرد آمريكاييها چارهاي جز پايبندي به تعهدات ندارند رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت جمهوري اسلامي ايران براي ادامه استفاده صلح آميز از امكانات هستهاي كه به دست پژوهشگران خود در كشور فراهم ساخبیانیه القاعده درباره اعزام نیرو به ایران برای ترور سردار سلیمانی
بیانیه القاعده درباره اعزام نیرو به ایران برای ترور سردار سلیمانی شبکه تروریستی القاعده با صدور بیانیهای رسمی از تلاش این شبکه برای ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی ایران خبر داد به گزارش نامه نیوز ایسنا به نقل از LHV نوشت القاعده در این بكارشناس افغان مطرح كرد:احتمال مداخله شوراي امنيت درباره حضور نظاميان آمريكايي در افغانستان
كارشناس افغان مطرح كرد احتمال مداخله شوراي امنيت درباره حضور نظاميان آمريكايي در افغانستان يك كارشناس افغان از احتمال دخالت شوراي امنيت در خصوص ادامه حضور نظاميان آمريكايي در صورت عدم امضاي پيمان امنيتي بين كابل-واشنگتن خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل جاويد كوهسپنتاگون نقض قانون تحريم ايران توسط يك شركت آمريكايي را بررسي ميكند
پنتاگون نقض قانون تحريم ايران توسط يك شركت آمريكايي را بررسي ميكند پنتاگون در حال بررسي اتهام يك شركت آمريكايي در نقض قانون تحريم آمريكا از طريق انتقال محمولههاي خود از خاك ايران به افغانستان است به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روزنامه والاستريتژورنال وزارت دفاع آمريكاتكعكسهاي منتقدان داخلي از ديدگاه اوباما درباره ايران
تكعكسهاي منتقدان داخلي از ديدگاه اوباما درباره ايران در حالي كه تمامي شواهد و رفتارهاي آقاي اوباما و وزارت خارجه آمريكا نشان ميدهد كه آنها در مذاكره با ما جدي هستند اما مخالفان و منتقدان داخلي پا در يك كفش كردهاند تا نشان دهند كه اين گونه نيست آخرين نمونه از حركتهاي آقاي ا99 درصد ايرانيها كمبود كلسيم دارند
99 درصد ايرانيها كمبود كلسيم دارند وي اضافه كرد با اين روند تغذيه سالمندان كشور ايران 20 سال زودتر از سالمندان كشورهاي توسعه يافته زمينگير ميشوند و بر اين اساس اگر دستگاههاي ذيربط برنامه ريزي مناسبي نداشته باشند با چالش مواجه ميشويم مشاور مديرعامل صنايع شير ايران گفت آمارتيموريان: ايرانيها به بازي در ميانه زمين علاقمندند/ تيمها فرصت ريكاوري ندارند
تيموريان ايرانيها به بازي در ميانه زمين علاقمندند تيمها فرصت ريكاوري ندارند هافبك تيم فوتبال استقلال گفت اكثر ايرانيها دوست دارند در ميانه زمين بازي كنند و اين خصلت آنها است به گزارش خبرگزاري فارس آندرانيك تيموريان هافبك تيم فوتبال استقلال پس از پيروزي يك بر صفر اين تيم متيمها دوست دارند بازي در ميانه زمين باشد تيموريان: مشكل فوتبال ايران پول است
تيمها دوست دارند بازي در ميانه زمين باشد تيموريان مشكل فوتبال ايران پول است بازيكن خط مياني تيم فوتبال استقلال تهران گفت شرايط چندان خوب نيست چون بازيها به هم نزديك است و فرصتي براي ريكاوري نداريم ولي اميدوارم زودتر به شرايط آرماني برگرديم به گزارش سرويس ورزشي برنا آندرانيكنظریه پرداز آمریکایی؛ اسناد سازمانهای اطلاعاتی آمریکا بهترین دلیل تهدید نبودن ایران
نظریه پرداز آمریکایی اسناد سازمانهای اطلاعاتی آمریکا بهترین دلیل تهدید نبودن ایران نوآم چامسکی ایران از نگاه آمریکا و متحدانش بویژه اسرائیل به سبب برنامه هسته ای اش تهدیدی برای صلح محسوب می شود این در حالیست که مردم کشورهای عرب بر خلاف حکام دیکتاتور آنها ایران را تهدید نمی د5 ملاقات سري میان آمريکاييها و ايرانیها!
5 ملاقات سري میان آمريکاييها و ايرانیها آسوشيتدپرس در گزارشی مدعی شد سال گذشته هنگامي که جيک ساليوان به همراه رئيس خود هيلاري کلينتون وزير امور خارجه سابق امريکا سفر ميکرد در خلال توقف کلينتون در پاريس به آرامي به عمان رفته و با مقامات ایرانی دیداری داشته است باشگاهدرباره شرايط فعلي نظام بانكي ايران
درباره شرايط فعلي نظام بانكي ايران دخالت دولت در اداره بانكها و قدرت سياسي مهمترين عاملي است كه در شرايط فعلي نظام بانكي ايران را نابود كرده است با وجود همه اهميتي كه نظام بانكداري در همه كشورهاي دنيا دارد ميتوان گفت كه اين نظام برخاسته از ساختار سياسي اجتماعي و اقتصادي كشو-
گوناگون
پربازدیدترینها