واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با آغاز فصل بارش برفهيئت كوهنوردي همدان رعايت نكات ايمني را در صعود هشدار داد
سخنگوي هيئت كوهنوردي و صعودهاي ورزشي استان همدان رعايت نكات ايمني كوهنوردان در صعود را هشدار داد.
عباس چشمه قصاباني امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار كرد: كارگروه آموزش و ايمني هيئت كوهنوردي و صعودهاي ورزشي استان همدان با صدور اطلاعيهاي با توجه به شروع فصل سرما و افت شديد دماي هوا در چند روزه اخير و با در نظر گرفتن نوع و ميزان بارشها در ارتفاعات استان همدان از عموم علاقمندان و كوهنورداني كه در طي فصل زمستان عليالخصوص چند روز آينده قصد دارند براي صعود و يا تفريح به ارتفاعات استان همدان عزيمت كنند، رعايت نكات ايمني را خواستار شد.
وي تصريح كرد: كوهنوردان توجه داشته باشند كه در سال جاري و در اوايل آذرماه بارشهايي به صورت برف در منطقه الوند نازل شد و برودت هوا در ارتفاعات و در شبها باعث شد تا سطح رويي اين پوشش برف كه طي روزهاي پس از بارش نور آفتاب آن را ذوب كرده، يخ زده و بستر مناسبي براي بروز دو خطر فراهم شود.
سخنگوي هيئت كوهنوردي و صعودهاي ورزشي استان همدان يادآور شد: احتمال ليز خوردن و در رفتن در ارتفاعات و شيبها افزايش يافته و بارش برفي كه طي ديشب و امروز در اين ارتفاعات صورت گرفت، بر بستري لغزان نشسته و همواره در نقاط بحراني و شيبهاي تند امكان ريزش بهمن بوجود آمده كه كوهنوردان با رعايت كامل اصول ايمني اقدام به صعود كنند.
وي يادآور شد: براي صعود در چنين شرايطي بهتر است ضمن اينكه نبايد تنها به كوه رفت، بلكه بايد از مسيرهاي نرمال، قابل دسترس، داراي شيبهاي خفته و با اطلاع كامل اطرافيان و خانواده صعود صورت پذيرد.
چشمهقصاباني اذعان كرد: كوهنوردان در شرايط زمستاني هرگز به آفتابي بودن هوا در مقطعي خاص اكتفا نكرده و هميشه لباسهاي گرم، كفش مناسب، كلاه، عينك و خوراكي به مقدار كافي همراه داشته باشند.
وي با تأكيد بر اينكه كوهنوردان در صورت بروز حادثه براي خود و يا هريك از همنوردان خونسردي خود را حفظ كنند، افزود: در اين مواقع از هرگونه اقدام احساسي پرهيز كرده و مراتب را سريعاً به ارگانها و مراكز ذيربط از قبيل هلال احمر، هيئت كوهنوردي، آتشنشاني، اورژانس و يا پليس 110 اطلاع دهند.
سخنگوي هيئت كوهنوردي و صعودهاي ورزشي استان همدان اذعان كرد: در صورت وخامت اوضاع تا حصول نتيجه و رسيدن نيروهاي امدادي ضمن برقراري ارتباط مستمر منتظر بمانند.
وي اذعان كرد: كوهنوردان حتيالامكان مسيرها و ارتفاعاتي را براي صعود انتخاب كنند كه در طول مسير داراي جانپناه بوده و يا در حين صعود ارتباط تلفن همراه در مسيرها برقرار باشد.
چشمهقصاباني خاطرنشان كرد: از راهنماييها، مسيريابي و يا پيشنهاد مسير توسط افراد غريبه و يا غيرحرفهاي در تصميمگيري استفاده نكنند.
وي با اشاره به اينكه با توجه به خطر حملات قلبي و عروقي در چنين شرايطي افراد داراي بيماريهاي مزمن قلبي، عروقي و تنفسي از صعود خودداري كنند، اذعان كرد: تقاضا ميشود با رعايت كامل همه اصول ايمني و مشورت با پزشك مبادرت به كوهپيمايي كنند.
سخنگوي هيئت كوهنوردي و صعود هاي ورزشي استان همدان اضافه كرد: در روزهاي برفي و شرايط سفيدپوش شدن كوهها ترجيحاً از لباسهايي با رنگ متمايز با برف نظير قرمز، سبز فسفري، نارنجي و... استفاده شود.
وي با بيان اينكه طبق بررسيهاي به عمل آمده تحليل انرژي و كمبود شديد آن در شرايط برودت جوي در كوه عامل بروز حوادث زيادي بوده است، ابراز داشت: تقاضا ميشود قبل از صعود، غذاهاي مقوي و پركالري مصرف كرده و طي صعود نيز با رعايت اصول تغذيه در كوهپيمايي از مايعات گرم داراي مواد رقيق قندي استفاده شود و نيز آب، غذا و چراغ مناسب سوختي به همراه داشته باشند.
چشمهقصاباني با تأكيد بر اينكه كوهنوردان لباس گرم و مناسب شرايط مختلف را همراه داشته و قبل از صعود اصول استفاده و زمانهاي كم كردن و يا اضافه كردن لباس را مرور كنند، گفت: نداشتن برنامه براي اين امر به راحتي ميتواند شرايط مساعد بروز سرمازدگي را فراهم كند، به همين علت تعرق پس از پوشيدن لباسهاي پوششي و گرم حتما لحاظ شود و لباسهاي خيس از تعرق را به سرعت پس از رسيدن به جانپناهها يا پناهگاهها تعويض كنند.
وي در پايان اضافه كرد: تمام علاقمندان و طبيعتدوستان ضمن رعايت نكات ايمني و پرهيز از هرگونه رفتار مخاطرهآميز، نهايت بهره و لذت را از اين موهبت الهي تجربه كنند و خاطرات خوشي را براي خود و اطرافيان به جا بگذارند.
انتهاي پيام/89003/ب۳۰
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]