واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم در اقبال به مسائل ديني اثرگذار است/ وضع نامطلوب نماز در جامعه
يك عضو هيئت علمي جامعة المصطفي(ص) العالمية با اشاره به اينكه نبايد آنطور كه من مي گويم يا من مي خواهم دينداري آنطور باشد گفت: وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم در اقبال به مسائل ديني اثرگذار است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قرائتي روز 19 آذرماه در جمع فرماندهان پايگاه هاي مقاومت سپاه تهران گفت: در كشور ما وضع نماز مطلوب نيست و نياز به يك نهضت و تبليغات وسيع دارد. كشورهايي كه ما شايد قبولشان هم نداريم در اين مورد به ما خرده مي گيرند كه چرا نماز در جمهوري اسلامي ايران بايد اين چنين وضعي داشته باشد و حتي اذان حلقومي در ايران نادر باشد.
حجت الاسلام و المسلمين محسن غرويان عضو هيئت علمي جامعة المصطفي(ص) در مورد اينكه چرا شاهد وضعيت نامطلوب نماز در جامعه هستيم به خبرنگار مهر گفت: البته خود ايشان بايد توضيحات بيشتري بدهند كه علل و اسباب اين وضعيت نامطلوب در نماز چيست. اما از ذكر اين نكته نبايد غافل شد كه وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم در اقبال به مسائل ديني اثرگذار است.
وي تصريح كرد: در روايات داريم فقر و تنگدستي مي تواند حتي منجر به كفر انسان هم بشود. وضعيت تورم، گراني و شرايط سخت اقتصادي مسائلي است كه در توجه مردم به مسائل عبادي تأثيرگذار است. افراط و تفريط هم يك مسئله آسيب زايي است. به هر حال انسان يك موجود ذو ابعاد است يك بعدش عبادت و مسائل ديني است، ابعاد ديگري هم دارد.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي(ص) العالمية يادآور شد: زندگي نامطلوب مردم، معيشت سخت آنها و فشارهاي اقتصادي باعث كم توجهي آنها بر روي مسائل ديني مي شود. اينها بايد به يك نحو متعادل در جامعه جلو بروند و غفلت از مسائل اقتصادي به ضرر ما تمام خواهد شد. الان مسائل تحريم ها و فشارهاي اقتصادي كه از بيرون روي مردم است تأثيرگذار هستند و بايد واقعيت ها را ديد و خيلي ذهن گرايانه و ايده آليستي نبايد قضاوت كرد.
اين محقق و پژوهشگر مسائل ديني و فلسفي در مورد اينكه چرا با گذشت بيش از سه دهه از انقلاب اسلامي، وضعيت ديني جامعه نامطلوب است هم عنوان كرد: در يك جامعه جهاني زندگي مي كنيم و همانطور كه ما تلاش مي كنيم وضعيت دينداري و دين مداري را بالا ببريم عده اي هم در دنيا هستند كه از طريق ابزارهايي كه در اختيار دارند سعي مي كنند دين داري را تضعيف كنند. دين ستيزي در دنيا در جريان است. دين گريزي هم وجود دارد و با كساني كه اين جريانها را هدايت مي كنند در يك كشمكش و مسابقه و رقابت هستيم.
وي تصريح كرد: بايد دينمان را دين جذاب براي انسانها ارائه دهيم كه مردم و مخصوصاً جوانها جذب دين شوند وگرنه دين گريزي وجود دارد و آثارش هم در همين بي رغبتي و بي توجهي به نماز است. نمي خواهم همه تقصيرات را به گردن خارجي ها بيندازم و نه همه تقصير ها را متوجه داخل كنم. به هر حال ما هم ضعف هايي داريم. قصور و تقصيرهايي كرده ايم ولي تلاش دشمنان هم فعاليت هاي ما را كم اثر كرده است.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي(ص) العالمية يادآور شد: البته بايد به اين نكته هم توجه داشت كه تجليات دينداري در جوانها مختلف است. يعني نبايد آنطور كه من مي گويم يا من مي خواهم ديندار باشند. بايد يك مقداري تحمل و سعه صدر داشته باشيم و خيلي منجمد فكر نكنيم.
كد خبر: 2194941
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۰:۵۷
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]