محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843070541
رئيس «حزب نهضت اسلامي تاجيكستان» در گفتوگو با فارس:منع فعاليت حزب نهضت اسلامي اشتباهي بزرگ است/نگران آينده سياسي نيستيم
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس «حزب نهضت اسلامي تاجيكستان» در گفتوگو با فارس:منع فعاليت حزب نهضت اسلامي اشتباهي بزرگ است/نگران آينده سياسي نيستيم
رئيس حزب نهضت اسلامي تاجيكستان اعلام كرد كه از آينده حزب خود نگراني ندارد ولي اقدام به ممنوعيت فعاليت اين حزب ميتواند پيامدهاي منفي را به همراه داشته باشد.
«محيالدين كبيري» رئيس حزب نهضت اسلامي تاجيكستان و نماينده پارلمان اين كشور در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار فارس در دوشنبه، به بحث و بررسي وضعيت اين حزب، تعامل دولت با دين، روند بيداري اسلامي در آسياي مركزي و آينده منطقه بعد از سال 2014 پرداخت كه بخش اول اين مصاحبه به شرح ميباشد.
فارس: آقاي كبيري از صحبتهايي كه اخيرا با كارشناسان مسائل سياسي و مذهبي منطقه در قرقيزستان و قزاقستان داشتيم به اين نتيجه رسيديم كه بيشتر آنان قطع نظر از وجود مشكلات و موانع متعدد باز هم درك ضرورت تعامل دولت با دين را از وِيژگيهاي شرايط تاجيكستان و پيشينه بزرگ تمدني و خرد ذاتي مردم آن ميدانند كه به صورت خاص با وجود تنها حزب سياسي اسلامي منطقه يعني حزب نهضت اسلامي برجسته شده است.
اما در داخل تاجيكستان برخي از تحليلگران با اشاره به اقداماتي كه طي يك سال اخير در رابطه با حزب نهضت اسلامي صورت گرفته، دورنماي روند را در مسير تعطيلي اين حزب پيشبيني كرده و معتقدند كه تاكنون فقط به دليل تحمل و عدم واكنشهاي تند نهضت اين اتفاق نيفتاده اما اگر چنين اتفاقي پيش آيد شما آينده اين حزب را چگونه تصور ميكنيد؟
كبيري: قبل از هر چيزي ميخواهم از نظر لطف دوستان قرقيزي و قزاقي نسبت به مردم خود قدرداني كنم. خردي كه دوستان به آن اشاره ميكنند در حقيقت خاص ملت تاجيك است ولي در بحث تعامل دولت و دين واقعيت يك مقدار متفاوت ميباشد، متأسفانه اين تعامل و به عبارت ديگر «خردمندي» با جنگ داخلي و ضرورت جلوگيري از گسترش پيامدهاي سنگين آن براي كشور و منطقه به نوعي بر ما تحميل شد. هرچند اقرار اين واقعيت ناگوار است ولي از آن نميتوان صرفهنظر كرد.
اما در رابطه با احتمال ممنوعيت فعاليت حزب نهضت اسلامي بايد گفت كه در حقيقت عدهاي از اين بحث پشتيباني ميكنند. اين موضوع براي بسياري در تاجيكستان تازگي ندارد ولي اگر تصور كنيم كه حزب ما را به هر دليلي ممنوع كنند، من در واكنش به اين اقدام ديگر به دنبال فعاليتهاي رسمي سياسي نخواهم بود. به آن خاطر كه زماني وجود حزب سياسي رسمي ديني براي ملت و كشور ما در حقيقت مهم بود براي گروههاي ديني هم اين موضوع يكي از اولويتها دانسته ميشد كه به منظور حفظ اين اولويت ما بسيار گذشت كرديم كه موافقت ما با اصلاح قانون اساسي با اين موضوع ارتباط مستقيم داشت.
در سال 2003 كه بحث حذف عبارت «حزب ديني» از قانون اساسي تاجيكستان پيش آمد، تعاملي صورت گرفت و دولت در عوض باقي ماندن اين عبارت در قانون اساسي موفق به تغيير مهلت رياست جمهوري شد.
اين همه متعلق به آن مرحله بود و اكنون بايد به اين نتيجه برسيم كه حزب تنها يكي از وسايل و ابزارهاي سياسي است و اين ارزش را ندارد كه به خاطر حفظ آن همه چيز را قرباني كنيم.
گذشته از اين تجربه كشور ما نشان ميدهد كه احزاب سياسي قويترين بخش از جامعه مدني نيستند. عمدتا زمان انتخابات فعال بوده و نقش آنها در مراحل ديگر حيات سياسي و اجتماعي كشور ضعيف و كمرنگ ميباشد.
بنابراين اگر چنين شرايطي پيش آمد ما براي حفظ حزبمان تلاش خواهيم كرد ولي ديگر قادر نيستيم كه در برابر اين موضوع گذشتهاي زيادي داشته باشيم و از خط قرمزهاي خود تجاوز كنيم.
چنانچه اين اتفاق به وقوع بپيوندد به بقاي حزب به عنوان تنها وسيله مبارزه سياسي نگاه نخواهيم كرد بلكه راهها و شيوههاي ديگر مبارزات سياسي را در چارچوب قانون و منافع ملي دنبال خواهيم كرد.
فارس: در اين صورت با هزاران نفر از اعضا و هواداران حزبتان كه آرمان و ارزشهاي خود را با وجود اين حزب قابل تصور ميدانند، چه خواهيد كرد؟
كبيري: به عنوان رهبر اين حزب اعلام ميكنم كه بدون شك آنها از دايره توجه ما بيرون نخواهند ماند و به هر شكلي بقاي آنها حفظ خواهد شد.
ولي اگر بخواهم نه از چشم يك نفر نهضتي بلكه يك نفر شهروند تاجيكستان به اين قضيه نگاه كنم، پس بدون شك چنين اقدامي براي كشور ما مشكلاتي را ايجاد خواهد كرد به خصوص موقعي كه بخواهيم از لحاظ امنيتي به اين قضيه بينديشيم.
طبيعي است كه اعضاي ما به حزب دموكراتيك خلق و يا حزب كمونيست نميپيوندند و به دنبال گروههاي خواهند رفت كه حداقل از نگاه اعتقادي نزديك به نهضت باشند.
متأسفانه واقعيت امر اين است بيشتر گروههايي كه از لحاظ اعتقادي و ارزشهاي اسلامي به ما نزديكتر هستند، عمدتا خيلي تندرو و غيررسمي ميباشند. پيوستن نهضتيهاي سابق به اين گروهها به نفع ملت و دولت تاجيكستان نخواهد بود.
اگر به روند تشديد گرايشات مذهبي جوانان در كشورمان توجه كنيم، جديت موضوع و دورنماي مبهم برجستهتر خواهد شد. اين نسل نيازمند فضاي مناسب است تا خود را بسازد. اين فضا بايد از سوي دولت فراهم شود.
به نظر من اصل مسأله اينجاست كه اگر جامعه دموكراتيك ميداشتيم و روندها به صورت طبيعي صورت ميگرفتند شايد ضرورت وجود حزب ديني به خودي خود از بين ميرفت، ولي دولت آن قدر مرتكب اشتباهات ميشود كه به طور ناخودآگاه گروههايي را وادار ميكند تا به خاطر دفاع از ارزشها و هويتشان از دامان نهضت محكم بگيرند.
ميخواهم به يك نكته اشاره كنم، بحث تغيير نام حزب نهضت اسلامي تاجيكستان بحث جديدي نيست هنوز در زمان در قيد حيات بودن استاد «سيد عبدالله نوري» مؤسس و رهبر فقيد حزب نهضت اسلامي بارها اين موضوع در شوراي سياسي حزب مطرح شده بود. حتي زماني اتخاذ تصميم نهايي منوط به مشاوره با رئيس جمهور شد، استاد نوري نظر ايشان را گرفتند كه با تغيير نام حزب موافقت چنداني نداشتند، چرا كه در آن زمان از وجود حزب سياسي رسمي اسلامي در كشور به عنوان دستاورد دموكراسي تلقي ميشد.
شايد به دليل تقويت زمينههاي اجتماعي نهضت و يا هر توجيه ديگر اين حزب براي برخي از «تابلوي دموكراسي» به رقيب جدي تغيير موضع كرد كه ظاهرا از وجود آن احساس نگراني ميكنند.
اين اقدام غير منطقي و حتي غير اخلاقي برخي از مقامات كه نظر گروهي از نمايندگان دواير ديني را جلب كرده و براي تغيير نام حزب و حذف كلمه اسلام از آن به نوعي اتمام حجت كردند، بدون ترديد بحث تغيير نام را در داخل حزب و همچنين كشور براي سالهاي متمادي به عقب انداخت.
فارس: جناب كبيري، طي يكي 2 سال گذشته شما همواره از ضرورت راهاندازي گفتوگو و مكالمه احزاب و ساير نهادهاي جامعه مدني با دولت سخن به ميان ميآورديد. به تمثيل از آن ميگوييد كه همه سوار يك كشتي هستيد و چنانچه طوفاني اتفاق بيفتد همگي خسارات خواهيد ديد. مخالفين ساير كشورهاي منطقه نيز از دولتهايشان گلههاي مشابهي را دارند. مشكل شما در عدم دستيابي بهاهداف به چه چيزي برميگردد؟ بهنوع طرح پيام و يا درك پيام؟
كبيري: واقعا تا امروز تلاشهاي ما براي راهاندازي گفتوگو با دولت در رابطه با مسائل مهم جامعه به نتيجهاي نرسيده و گذشته از آن برخي از نمايندگان دواير رسمي تلاشهاي ما براي مكالمه را نشان ضعف پنداشتند. برداشت آنها از مكالمه و تعامل اين است كه هميشه طرف ضعيف دنبال مكالمه ميگردد و طرف قوي نيازي به آن ندارد، البته چنين ذهنيتي در مورد مديريت دولت و جامعه كاملا اشتباه است.
ما چه قوي و چه ضعيف نياز به مكالمه داريم. شايد طرفي كه خود را قويتر از طرف ديگر ميداند در اصل ضعيفتر از آن باشد. مكالمه هرگز نشانه ضعف نيست، البته اين بحث به طبيعت(افكار) مقامات برميگردد.
خوشبختانه در قرقيزستان شاهد روندهايي هستيم كه براي منطقه پيامدهاي مثبتي داشته و در اين كشور خود ملت دست به كار شده و افرادي را بر منصب قدرت گذاشتند كه خودكامه نبوده و تلاش ميكنند جامعه را از زواياي مختلف و با تنوع فكري ببينند.
اما متأسفانه امروز در تاجيكستان افرادي مديريت كشور را در اختيار دارند كه عمدتا خودكامه هستند و تلاش ميكنند كه تفكر و جهانبيني ديگران مطابق برداشتها و خواستههاي آنان باشد. عملا يك نظام ماهيتا پادشاهي و سلطنتي را بر مردم تحميل كردند كه تأثير خود را روي تمام زمينهها گذاشته است.
شما گمان نكنيد كه تنها مسائل مربوط به دين و تعامل با دين گرفتار اين بنبست است بلكه چنين وضعيتي در رابطه با ساير عرصههاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و... وجود دارد و اين مشكل ريشهاي است.
اين در حالي است كه آنان گهگاهي مبتكر اقداماتي ميشوند كه گويي با دين مشكلي ندارند. نظير همايش بينالمللي بزرگداشت «ابوحنيفه» از سوي دولت، انجام فريضه حج، ديدار با روحانيت كشور و... اما چون اين اقدامات معمولا مقطعي هستند به جزئي از سياستهاي ثابت دولت تبديل نشدهاند.
يعني مكالمه با دين و شريك دانستن دين در امور دولت و مديريت جامعه جزئي از سياستهاي دولت نيست بلكه از راه اينگونه برنامهها ميخواهند ظاهري را به نمايش بگذارند كه ترسيم تعامل دولت با دين را داشته باشد در حالي كه تعامل با دين به عنوان يك روند دائمي و بدون وقفه، بايد به جزء لاينفك سياستهاي دولت تبديل شود، تنها چنين رويكردي ميتواند نتيجه مطلوبي به بار آورد.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/خ
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي:برگزاري باشكوهتر اربعين تبيين باورها و آموزههاي نهضت كربلا است
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي برگزاري باشكوهتر اربعين تبيين باورها و آموزههاي نهضت كربلا است رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي گفت برگزاري باشكوهتر اربعين تبيين باورها و آموزههاي نهضت كربلا است حجتالاسلام والمسلمين صفر قربانپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فاررئيس حزب مصري دمكرات و عضو كميته پنجاه قانون اساسي مصر در گفتوگو با فارس:بايد با مشت آهنين، تروريسم را سركوب
رئيس حزب مصري دمكرات و عضو كميته پنجاه قانون اساسي مصر در گفتوگو با فارس بايد با مشت آهنين تروريسم را سركوب كرد رئيس حزب مصري دمكرات و عضو كميته پنجاه قانون اساسي مصر با بيان اينكه حادثه تروريستي المنصوره دهها كشته و زخمي برجاي گذاشت تاكيد كرد بايد با تروريسم با شدت و مشت آهفرهاد دانشجو در گفتوگو با فارس:پيشنهادي درباره فعاليت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نداشتهام
فرهاد دانشجو در گفتوگو با فارس پيشنهادي درباره فعاليت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نداشتهام رئيس سابق دانشگاه آزاد گفت تاكنون پيشنهادي درباره فعاليت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نداشتهام فرهاد دانشجو رئيس سابق دانشگاه آزاد درگفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاريرئيس سازمان نهضت سوادآموزي در گفتوگو با فارس:۹ ميليون نفر در كشور بيسوادند/ باسوادي ۵۷ ميليون ايراني
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي در گفتوگو با فارس ۹ ميليون نفر در كشور بيسوادند باسوادي ۵۷ ميليون ايراني رئيس سازمان نهضت سوادآموزي گفت طبق نتايج سرشماري سال ۹۰ در گروه سني ۶ سال و بالاتر ۶۷ ميليون و ۶۸۱ هزار نفر جمعيت داريم كه از اين تعداد ۵۷ ميليون و ۳۶۱ هزار نفر باسواد و ۹ ميمصباحيمقدم در مراسم عزاداري حزب مؤتلفه اسلامي:عدهاي دنبال راه انداختن بلبشوي سياسي هستند/ رئيسجمهور وارد ع
مصباحيمقدم در مراسم عزاداري حزب مؤتلفه اسلامي عدهاي دنبال راه انداختن بلبشوي سياسي هستند رئيسجمهور وارد عمل شود سخنگوي جامعه روحانيت مبارز با تاكيد بر اينكه عدهاي ميخواهند مجددا بلبشوي سياسي فرهنگي و اجتماعي راه بيندازند از رئيسجمهور خواست قوياً با اينگونه مسائل برخوردقائم مقام حزب موتلفه اسلامي در گفتگو با فارس:حوزه و دانشگاه 2 بال رشد معنوي و علمي كشور هستند
قائم مقام حزب موتلفه اسلامي در گفتگو با فارس حوزه و دانشگاه 2 بال رشد معنوي و علمي كشور هستند قائم مقام حزب موتلفه اسلامي گفت حوزه و دانشگاه به عنوان دو بال رشد معنوي و علمي جامعه بوده و ميتوانند يك ملت را به سعادت برسانند به گزارش خبرگزاري فارس از قم از ثمرات مهم انقلاب اسلحزب اسلامي كار همايش بزرگداشت نلسون ماندلا برگزار ميكند
حزب اسلامي كار همايش بزرگداشت نلسون ماندلا برگزار ميكند سخنگوي حزب اسلامي كار گفت مقرر شده است در صورت امكان و فراهم شدن شرايط سازمان دانشجويي حزب همايشي جهت بزرگداشت نلسون ماندلا رهبر فقيد آفريقاي جنوبي برگزار كند تا سجاياي اخلاقي و سياسي وي مورد بحث و بررسي قرار گيرد محمدآيت الله نوري همداني : نهضت عاشورا، الهام بخش انقلاب اسلامي
آيت الله نوري همداني نهضت عاشورا الهام بخش انقلاب اسلامي بيرجند واحد مركزي خبر اجتماعي آيت الله نوري همداني قيام عاشورا را الهام بخش انقلاب اسلامي ايران دانست او امشب در ديدار مردم خراسان جنوبي در بيرجند گفت انقلاب اسلامي ايران ادامه نهضت عاشوراست و خون شهداي انقلابهمزمان با اربعين حسينيمراسم عزاداري دهه آخر صفر توسط حزب موتلفه اسلامي برگزار ميشود
همزمان با اربعين حسينيمراسم عزاداري دهه آخر صفر توسط حزب موتلفه اسلامي برگزار ميشود مراسم عزاداري دهه آخر صفر حزب مؤتلفه اسلامي به مدت 10 شب همزمان با اربعين حسيني تا يازدهم ديماه برگزار ميشود به گزارش حوزه احزاب خبرگزاري فارس به مناسبت ايام اربعين سرور و سالار شهيدان حضرت اروحاني در ديدار خانواده شهيد مفتح:شهيد مفتح نقش مهمي در نشر افكار امام (ره) در دوران نهضت اسلامي داشت
روحاني در ديدار خانواده شهيد مفتح شهيد مفتح نقش مهمي در نشر افكار امام ره در دوران نهضت اسلامي داشت رييسجمهور با بيان اينكه راه شهدا جانبازان و ايثارگران دفاع از استقلال كشور و مرزهاي شرف و عزت ملت ايران است گفت اميدوارم در سايه عنايات حق تعالي بتوانيم راه آنان را پيموده ونهم دي؛ روز بصيرت و يوم الله است/ انقلاب اسلامي ايران الگو گرفته از نهضت عاشورا
نهم دي روز بصيرت و يوم الله است انقلاب اسلامي ايران الگو گرفته از نهضت عاشورا تبريز – خبرگزاري مهر رييس حوزه هنري استان آذربايجان شرقي با تشريح ويژه برنامه هاي گراميداشت نهم دي در حوزه گفت نهم دي روز بصيرت و يكي از يوم الله ها در تاريخ انقلاب اسلامي است به گزارش خبرنگار مهرنماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با فارس:با انتقال پايتخت صورت مسئله را پاك ميكنيم/مشكل تهر
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با فارس با انتقال پايتخت صورت مسئله را پاك ميكنيم مشكل تهران تداخل مديريتهاي كشوري و محلي است نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت با انتقال پايتخت صورت مسئله را پاك ميكنيم در حال حاضر استان تهران از لحاظ مديريتي به هدیدار اعضای ستاد بزرگداشت مرحوم عسگراولادی از حزب مؤتلفه اسلامی با هاشمی رفسنجانی
شماره گزارش 1345280652253712172 زمان انتشار 1392 10 24 16 55 عکاس محمد کاظم پور عنوان دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مرحوم عسگراولادی از حزب مؤتلفه اسلامی با هاشمی رفسنجانی دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مرحوم عسگراولادی از حزب مؤتلفه اسلامی با هاشمی رفسنجانی-
گوناگون
پربازدیدترینها