واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: روشهايي براي پيشگيري از آلزايمر شفا
آلزايمر نوعي اختلال عملكرد مغزي است كه زوال تدريجي عقل و كاهش تواناييهاي ذهني فرد را بهدنبال دارد.
شايد مشخص ترين علامت آلزايمر، مشكلات يادآوري و اختلالات حافظه باشد كه ابتدا با يك اختلال حافظه اي ساده شروع مي شود.
به عنوان مثال، فرد چيزهاي معمول و پيش پاافتاده را به ياد نمي آورد، ولي بتدريج پيشرفت مي كند و اتفاقات اخير را از ياد مي برد. يعني يك سوال را چند بار تكرار مي كند يا وسايل خود را مرتب گم مي كند.
از ديگر مشكلاتي كه بيماران آلزايمري به آن دچار مي شوند، توهم است. يعني تصور مي كنند نزديكانشان قصد توطئه عليه آنها را دارند.
بيمار آلزايمري بتدريج دچار عصبانيت، پرخاشگري و افسردگي مي شود، ممكن است اختلال تكلم پيدا كند و سرانجام دچار اختلال تعادل و حركت شود.
آيا اين بيماري قابل پيشگيري است؟
تغيير شيوه زندگي و داشتن زندگي سالم تر با داشتن تغذيه صحيح، فعاليت و ورزش مناسب مي تواند يك راهكار كمكي به پيشگيري اين بيماري باشد.
در اين راستا داشتن روابط اجتماعي پويا و شاد با خانواده و دوستان، انجام فعاليت هاي سبك روزانه، فعاليت هاي فكري مانند كتاب خواندن يا حل كردن جدول يا بازي هاي فكري، مصرف بيشتر مواد غذايي دريايي مانند ماهي و ميگو، مصرف بيشتر سبزيجات تازه و ويتامين ها مي تواند موثر باشد.
همچنين كاهش مصرف چربي هاي اشباع يا روغن هاي هيدروژنه نيز توصيه مهم ديگري است كه بايد جدي گرفته شود.
با توجه به اين كه رسوب آلومينيوم در مغز از علل آلزايمر است، بهتر است كه از مصرف خودسرانه داروهاي آلومينيوم يا استفاده از ظروف آلومينيومي خودداري شود، البته اين مساله هنوز به اثبات نرسيده است.
مواد غذايي غني از تركيبات ويتامين B، بويژه B12 و B6 و اسيد فوليك نيز به جلوگيري از تحليل رفتن بافت هاي عصبي و مغز كمك مي كند.
مصرف بيشتر غلات، گردو، بادام، سويا، اسفناج، كلم بروكلي، نخود فرنگي، لوبيا، مركبات، طالبي و موز نيز مي تواند اين ويتامين ها را به مقدار كافي به بدن برساند.
كنترل چربي و فشار خون و پيشگيري از وارد شدن ضربات به سر، بويژه در كساني كه ورزش حرفه اي انجام مي دهند نيز در كمك به پيشگيري از آلزايمر به اثبات رسيده است.
همچنين گياهان دارويي وجود دارند كه هم در پيشگيري و هم در بهبود حافظه و كمك درمان آلزايمر موثر است.
از شناخته شده ترين اين گياهان جينگكو و جينسينگ است كه تاثيرات ثابت شده اي در كمك به فعاليت بهتر مغز و اعصاب دارند. از ديگر گياهان موثر در بهبود حافظه مي توان به اكليل كوهي، برگ شنبليله، مريم گلي، زردچوبه، گزنه دوپا، باقلا و كندر اشاره كرد.
طب سوزني نيز مي تواند با مكانيسم هاي مختلف به تقويت حافظه كمك كند، همچنين در پيشگيري يا كمك به كيفيت زندگي بيمار آلزايمري موثر است.
دكتر اميرهومن كاظمي - متخصص طب سوزني و گياهان دارويي
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]