پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848267957
پيششرطهاي موفقيت هدفمندي در فاز دوم
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پيششرطهاي موفقيت هدفمندي در فاز دوم
پرداخت يارانهها بايد صرفاً به افرادي تعلق گيرد كه عليرغم داشتن شغل، توان تأمين نيازهاي اساسي خود را ندارند يا اصولاً ناتوان و از كار افتادهاند، نه افرادي كه توان كار دارند و به جاي بيمه بيكاري، يارانه هم بگيرند.
اشاره:
حذف سه دهك از افراد پردرآمد. به گفتهي مصباحي مقدم، حذف اين افراد، كمك قابل توجهي به دولت جهت جبران كسري بودجه خواهد نمود و هر ماه تعلل در اين امر، هزار ميليارد تومان كسري روي دست دولت خواهد گذاشت. به اعتقاد عدهاي، نبود اطلاعات صحيح اقتصادي از اقتصاد خانوار و عدم شناسايي دقيق دهكهاي مورد نظر، دليل تعلل دولت در اين امر بوده است. اما مصباحي مقدم با رد اين گفته، از شناسايي ده ميليون نفر از افراد پردرآمد در دولت دهم خبر داده است.
وي با بيان اينكه 25 پايگاه اطلاعاتي در كشور وجود دارد كه استفاده از آمار و اطلاعات شش پايگاه آن، براي شناسايي دهكها كافي است، عنوان كرد: از طريق پايگاه ثبت اسناد براي دستيابي به اطلاعاتي مربوط به املاك، نيروي انتظامي براي اطلاعات مربوط به خودرو، پايگاه امور مالياتي براي شناسايي توان مالي خانوار و چند پايگاه اطلاعاتي ديگر ميتوان پردرآمدها را به راحتي شناسايي كرد.
اما دولت در امر شناسايي افراد چه مواردي را ملاك قرار ميدهد؟ آيا شرايط محيطي و يا شهري كه افراد در آن زندگي ميكنند هم ميتواند به عنوان ملاك قرار گيرد؟ حذف سه دهك چه پيامدهاي امنيتي را به دنبال خواهد داشت؟
همين سؤالات، ما را بر آن داشت كه نزد يكي از كارشناسان اقتصادي برويم. به عقيدهي دكتر افقه، عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران، شناسايي و طبقهبندي افراد در شرايط فعلي ايران، بسيار دشوار و كاري سخت، وقتگير و هزينهبر است كه در نهايت ممكن است تبعات سياسي و اجتماعي و امنيتي نيز در بر داشته باشد. در ادامه گفتوگويي با اين استاد دانشگاه ترتيب داده ايم كه ميخوانيم.
چگونه ميتوان دهكهاي پردرآمد را شناسايي كرد؟ آيا تنها درآمد و مالكيت را بايد ملاك قرار داد؟ يا موجودي بانكها و يا سكه و دلارها بايد به عنوان معيار قرار گيرد؟ براي خارج كردن قشرهاي پردرآمد، از جمله دلالان، چه شفافيتي وجود دارد؟ آيا ميتواندشرايط محيطي و يا شهري كه افراد در آن سكونت دارند هم ملاك محاسبه قرار بگيرد؟
شناسايي و طبقهبندي درآمدي افراد، در شرايط فعلي ايران و با امكانات موجود، اگر نگوييم غيرممكن است، بسيار دشوار است. اولاً متغيرهاي بسياري در تعيين سطح رفاه اقتصادي افراد تأثيرگذار است كه به دست آوردن همه يا اكثر اين اطلاعات از افراد يا خانوارها كاري سخت، وقتگير و پرهزينه است و شايد در شرايط فعلي نشدني باشد.
به دست آوردن اطلاعاتي صرفاً در ارتباط با سطح درآمد يا حتي ثروت الزاماً انعكاسدهندهي سطح برخورداري و رفاه افراد و خانوارها نيست، بلكه اطلاعاتي پيرامون ميزان هزينههاي ضروري افراد نيز مورد نياز است كه كار طبقهبندي افراد را باز هم دشوارتر ميكند.
همهي مواردي كه در رسانهها اعلام ميشود (درآمد و املاك، موجودي بانكي و ذخاير غيربانكي مثل سكه و ارزهاي خارجي، سهام، سپردهها و داراييهاي احتمالي خارجي و... در بخش درآمد) به علاوهي آنچه در بخش هزينهها بايد لحاظ شود (مثل تعداد افراد تحت تكفل و سنين و وضعيتشان، شهر و محلي كه در آن زندگي ميكنند،
ميزان بدهي و اقساط ماهانه و...) از جمله مواردي است كه بايد شناسايي شود تا يك طبقهبندي نزديك به واقع داشته باشيم كه همان گونه كه ذكر شد، در شرايط فعلي، نشدني يا بسيار وقتگير، دشوار و پرهزينه است.
چه اشتباهاتي از سوي دولت و مركز آمار صورت گرفت كه منجر به منتفي شدن بحث شناسايي دهكها در چهار يا پنج سال گذشته شد؟
به نظرم تنها اشتباهشان اين بود كه احتمالاً فكر ميكردند شناسايي اين دهكها كار ساده¬اي است، اما در عمل به دشواريهاي آن پي بردند و آن را رها كردند و البته اين خطا، تحميل هزينه (مالي و زمان) به دولت و مردم بود.
شناسايي و حذف سه دهك چه پيامدهاي امنيتي خواهد داشت؟
به هر حال افراد مايل نيستند اطلاعات شخصيشان، به خصوص اطلاعات مرتبط با داراييهايشان، توسط دولت يا نهادها و افراد ديگر شناسايي شود. در شرايط فعلي كه بحث مراجعه به حسابهاي بانكي و اطلاعات ملكي از سوي دولت طرح ميشود، حتماً واكنشهايي در بين افراد ايجاد ميكند.
حدس ميزنم بعد از مصاحبههايي كه معاون وزارت كار انجام داد، تحركات بعضاً غيرمفيدي توسط افراد صورت بگيرد و حتي در رفتار مالي و اقتصادي آينده افراد تأثير بگذارد. مثلاً همين طرح مراجعه دولت به حسابهاي بانكي يا املاك مردم، احتمالاً باعث جابهجاييهاي مالي و ملكي در حال و آينده شود. تعجب از اين است كه مواردي در رسانه طرح شود كه موجب تلاطم در جامعه گردد.
در هر حال، با توجه به نكاتي كه ذكر شد، هر گونه طبقهبندي خانوارها و حذف يارانه بر اساس اين طبقهبندي، نارضايتيها و اعتراضاتي به دنبال خواهد داشت. هر چه ضريب خطا در تشخيص طبقات درآمدي بيشتر باشد، تبعات اجتماعي، سياسي و احتمالاً امنيتي بيشتري در پي خواهد داشت.
با توجه به اينكه پرداخت يارانه، ماهيانه حدود سه هزار و پانصد ميليارد تومان براي دولت هزينه در بر دارد و با توجه به اينكه دولت با كسري بودجه مواجه است، براي جلوگيري از كاهش هزينهها چه اقدامات ضربتي در كوتاهمدت بايد صورت بگيرد؟
مديران پيشين تعهدات زيادي را براي دولت به وجود آوردهاند كه آثار مثبتي هم الزاماً به دنبال نداشت و يا بسيار كمتر از آن چيزي بود كه بيان ميشد. به نظر ميرسد در كوتاهمدت برنامهي دولت رها شدن از تعهدات عظيم ماهانه نسبت به پرداخت يارانه باشد. لذا همهي توان خود را براي كاهش اين حجم از تعهد به كار گرفته است.
به نظرم در اولين مرحله، دولت دهك دهم (كه شناسايي آن احتمالاً چندان دشوار و زمانبر نيست) را از ليست يارانهبگيران خارج كند تا بخش كمي از هزينهها كاهش يابند تا در فرصتي معقول، به شناسايي دو دهك ديگر بپردازد.
من فكر ميكنم بهترين شيوه براي شناسايي اغلب دهكها، شيوهي خوداظهاري است كه در شرايط فعلي و با شيوهاي كه قبلاً اجرا شد، قطعاً ميسر نيست. اما شايد بتوان اين ايده را طرح كرد كه مثلاً از احساسات ملي، سياسي و مذهبي مردم استفاده كرد تا بخشي از مردم كه نياز كمتري به دريافت اين مبلغ دارند، داوطلبانه صرف نظر كنند.
مثلاً افراد وجيهالمله سياسي مثل آقاي رفسنجاني، خاتمي و روحاني، از افراد متعلق به نگرش فكري خود كه توان و تمكن مالي بهتري دارند بخواهند تا داوطلبانه انصراف دهند. يا مراجع و رهبران مذهبي كه مخاطبان خاص خود را دارند، از جامعه بخواهند به انصراف داوطلبانه تن در دهند.
شايد در كوتاهمدت، بخش قابل توجهي از اين افراد با برانگيخته شدن احساست ملي، سياسي و مذهبيشان انصراف دهند. من حدس ميزنم در شرايط سياسي و اقتصادي فعلي كه تقريباً بخش قابل توجهي از جامعه نگران وضعيت حال و آيندهي خود و كشور خود هستند و با مشاركت و رأيي كه به آقاي روحاني دادهاند، از اين دعوت استقبال كنند و باري از هزينههاي دولت را بردارند.
به گفتهي دكتر نوبخت، اگر قرار است به سه دهك ثروتمند يارانه ندهيم، از آن سو يارانهي 3.5 ميليون نفر بيكار جامعه را چهار برابر خواهيم كرد كه اين امر باعث برقراري عدالت بيشتر خواهد شد. آيا اين امر باعث تنبلي بيشتر در افراد نخواهد شد؟ ضمن اينكه كاهش هزينه براي دولت را نيز در بر نخواهد داشت، در صورتي كه يكي از اهداف دولت براي حذف سه دهك، كاهش هزينههاست. نظر شما در اين خصوص چيست؟
بله، هر گونه پرداخت بابت بيكاري افراد احتمالاً در درازمدت باعث گسترش بيكاري يا كمكاري خواهد شد و كشورهاي پيشرفته نيز با اين معضل مواجه هستند. در واقع پرداخت يارانه بايد صرفاً به افرادي تعلق گيرد كه عليرغم داشتن شغل، توان تأمين نيازهاي اساسي خود را ندارند يا اصولاً ناتوان و از كار افتادهاند، نه افرادي كه توان كار دارند و به جاي بيمهي بيكاري، يارانه هم بگيرند. پرداخت بيمهي بيكاري سياستها و برنامههاي خاص خود را ميطلبد كه دولت بايد جداگانه براي آن برنامهريزي و فكر كند.
اگر قرار باشد نحوهي پرداخت يارانهها تغيير كند و از شيوهي غيرنقدي استفاده شود، اين شيوهي حمايت چگونه بايد صورت گيرد؟ و اگر قرار باشد به بخش توليد اختصاص يابد، چطور بايد باشد؟
در برخي موارد شيوهي غيرنقدي آثار اقتصادي مثبتتري دارد. به خصوص اگر از كالاهاي ساخت داخل استفاده شود كه هم آثار ضدتورمي دارد و هم به تقويت توليد ميانجامد. اما به هر حال، اين شيوه هم سازوكار خاص خود را دارد و احتمالاً درگيري بيشتري براي دولت ايجاد كند (در مقايسه با شيوهي نقدي) و بنابراين به افزايش هزينههاي دولت منجر گردد.
بنابراين چنين تغييري حتماً بايد با مطالعهي بيشتر در ارتباط با هزينهها و منافع آن انجام پذيرد.به نظرم انجام يك طرح هدفمند يارانه وقتي به موفقيت بيشتر نزديك ميشود كه مجموعهي شرايط سياسي، اقتصادي، فرهنگي، قضايي و حتي مذهبي در جامعه فراهم باشد.
1. سطح اقتصادي و رفاهي مردم بايد در حدي باشد كه شأن و شخصيتشان اجازه ندهد دست نياز به سوي دولت دراز كنند.
2. تعداد افراد نيازمند به دليل سطح اقتصادي بالا، بايد به حدي باشد كه خانوارهاي كمي متقاضي استفاده از كمكها و يارانههاي دولت باشند.
3. در چنين شرايطي است كه هزينهي دولت براي راستيآزمايي متقاضيانِ اندك يارانه، بسيار كم خواهد شد و بعضاً هزينههايي كه دولت بابت يارانه پرداخت ميكند در حدي نيست كه دولت نياز به صرف هزينهي بيشتر براي بررسي اطلاعات و ادعاهاي متقاضيان نمايد.
4. قوانين و مقررات قضايي بايد به گونهاي باشد كه مجازاتهاي سنگيني براي ارائهي اطلاعات غلط تعيين شده باشد. در اين صورت، متقاضيان اگر اطلاعات غلط در فرمهاي خوداظهاري وارد كنند، خود را در معرض ريسك بالاتري خواهند ديد.
منبع: برهان
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
اعلام زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها
اعلام زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از پیش بینی درآمد 3 هزار و 880 میلیارد تومانی دولت از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در لایحه بودجه 93 خبر داد و گفت فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها نیز از نیمه دوم سال 93 اجرایی خواهد شد آفتافزایش یارانه در فاز دوم هدفمندی
افزایش یارانه در فاز دوم هدفمندیمعاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ارائه سبد کالایی به مردم هیچ ارتباطی با یارانه پرداختی ماهانه ۴۵۵۰۰ تومان ندارد گفت یارانه اقشار ضعیف در فاز دوم هدفمندی افزایش مییابد برنامه امشب پایش با موضوع بررسی اجرای فاز دومنباید در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها تعجیل كرد
نباید در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها تعجیل كرد بودجه سال ۹۳ یک بودجه عملیاتی و بر مبنای صفر برنامهریزی شده زمانی که دولت منابع کافی برای تأمین مالی هدفمندی یارانهها در فاز دوم را ندارد نباید انتظار داشت آن را به سرعت اجرایی کند چراکه تبعات آن بیشتر از مزایای آن خواهد بوددهكها حذف مي شوند يا يارانه غير نقدي مي شود؟ / پيش بيني نمايندگان مجلس از فاز دوم هدفمندي يارانه ها
دهكها حذف مي شوند يا يارانه غير نقدي مي شود پيش بيني نمايندگان مجلس از فاز دوم هدفمندي يارانه ها محمود عزيزي از همان ابتداي آغاز هدفمندي يارانه ها سوژه هاي ملتهب اين بخش دولت را مجبور به عقب نشيني كرد خوشه بندي قشرهاي مختلف جامعه يكي از معروفترين مثالها در اين زمينه بود كهفاز دوم هدفمندي يارانهها در سال آينده اجرايي شود/ ضرورت تعيين تكليف يارانه 600 هزار ايراني خارج نشين
فاز دوم هدفمندي يارانهها در سال آينده اجرايي شود ضرورت تعيين تكليف يارانه 600 هزار ايراني خارج نشين عضو كميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با بيان اينكه قانون هدفمندي بايد در سال 93 اجرايي شود گفت اجازه نخواهيم داد مشكلات فاز اول هدفمندسازي يارانهها گام دوم را دچار مشكل كافزایش یارانه اقشار کمدرآمد در فاز دوم هدفمندی
افزایش یارانه اقشار کمدرآمد در فاز دوم هدفمندی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ارائه سبد کالایی به مردم هیچ ارتباطی با یارانه پرداختی ماهانه ۴۵۵۰۰ تومان ندارد گفت یارانه اقشار ضعیف در فاز دوم هدفمندی افزایش مییابد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیفاز دوم هدفمندی نیمه دوم سال 93 اجرا میشود
عضو کمیسیون بودجه فاز دوم هدفمندی نیمه دوم سال 93 اجرا میشود عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از پیش بینی درآمد 3 هزار و 880 میلیارد تومانی دولت از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در لایحه بودجه 93 خبر داد و گفت فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها نیز از نیمه دوم سال 93زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها
زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت پیش بینی می شود فاز دوم هدفمندی یارانه ها از نیمه دوم سال 93 اجرا شود خبرگزاری مهر اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت در لایحه بودجه 93 درآمد 3 هزار وعضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس:مجلس بر اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها تأكيد دارد
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس مجلس بر اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها تأكيد دارد عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينكه دولت بحث اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها را در بودجه 93 لحاظ نكرده است گفت مجلس اصرار و تأكيد بر اجراي اين طرح دارد و دولت موظف به انجام آن است جبنوسازي ناوگان فرسوده اتوبوس هاي برون شهري در فاز دوم هدفمندي يارانهها
نوسازي ناوگان فرسوده اتوبوس هاي برون شهري در فاز دوم هدفمندي يارانهها وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه رديف اعتباري پروژههاي وزارت راه در بودجه سال ۹۳ روند كاهشي داشته است گفت با اين حال رديف اعتباري جديدي براي راهداري در نظر گرفته شده كه اميدواريم نمايندگان مجلس آن را تاحجت الاسلام مصباحي مقدم در دانشگاه امام صادق (ع):چالش بزرگ بودجه 93، ناديده گرفتن فاز دوم هدفمندي يارانههاست
حجت الاسلام مصباحي مقدم در دانشگاه امام صادق ع چالش بزرگ بودجه 93 ناديده گرفتن فاز دوم هدفمندي يارانههاست رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت يكي از عيبهاي برنامه بودجه سال 93 اين است كه فاز دوم قانون هدفمند كردن يارانهها در آن ديده نشده است و اين چالش بزرگيدولت هرچه سريعتر براي فاز دوم هدفمندي چارهانديشي كند
دولت هرچه سريعتر براي فاز دوم هدفمندي چارهانديشي كند يك عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شفافيت ارائه به موقع بودجه و افزايش سهم صندوق توسعه از صادرات نفت را از جمله مزايا و عدم پيشبيني هدفمندي يارانهها را از جمله معايب لايحه پيشنهادي دولت عنوان كرد شهباز حسنپور در گفتوگوارزیابی مثبت انصاری از نشست دولت و مجلس درباره نحوه اجرای فاز دوم هدفمندی
ارزیابی مثبت انصاری از نشست دولت و مجلس درباره نحوه اجرای فاز دوم هدفمندی معاون پارلمانی رئیسجمهور نشست هماندیشی دولت و مجلس درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها را تشریح کرد آفتاب حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه صبح امروز-