واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كداميك بر ذهن كودك اثر گذار است؟
شيرمادر در مقايسه با شيرخشك در ذهن كودك اثر رواني مستقيم دارد كه باعث افزايش اعتماد به نفس و تقويت آرامش در كودك ميشود.
دكتر فربد فدايي روانپزشك در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه بسياري از صفات شخصيتي انسان از همان بدو تولد پايه گذاري مي شود، گفت: احساس نزديكي و حمايت به وسيله ي مادرميتواند در تمام عمر براي شخص اعتماد اساسي به وجود آورد.
وي در رابطه با آثار جسمي و رواني تغذيه با شير مادر بر كودك اظهار داشت: كودكاني كه با شير مادر تغذيه ميشوند نه فقط از نظر جسمي سالم ترند در برابر عفونت ها مقاومت بيشتري دارند بلكه اصولاً شيرمادر باعث ترشح بيشتر هورمونهايي ميشود كه رابطه ي مهر آميز مادري را تقويت مي كند.
وي در ادامه افزود: كودك از اينكه در آغوش مادر هست و از وجود او تغذيه مي كند سرشار از احساس رضايت ميشود و اين رابطه ي نزديك بين مادر و كودك براي هر دو آرامش دهنده است.
به نحوي كه مادر با ديدن رضايت كودك شيرخوارش وظيفه ي مادرياش را با علاقه ي بيشتري انجام ميدهد.
اين رابطه بين مادر و فرزند را يك رابطه ي دو سويه دانست كه سبب ميشود كودك نسبت به افراد ديگر خانواده و حتي جامعه با احساس دوستي و محبت نگاه اعتماد آميز رفتار كند كه اين امر پايه گذار موفقيت هاي بعدي او در مدرسه و جامعه ميشود.
وي تأثير تغذيه با شير مادر را در كودك مهم ارزيابي كرد و آن را در افزايش ضريب هوشي كودك مفيد دانست و اذعان داشت : هرچه تعامل بين مادر و كودك بيشتر باشد، طبعاً هنگام شيرخوردن اين تعامل به حداكثر ميرسد و ظرفيتهاي عصبي فعال ميشوند و ارتباط بين آنها افزايش مي يابد كه اين معني افزايش توان هوشي نيز است.
فدايي بين كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي كنند و كودكانيكه با شير خشك به رشد و نمو مي رسند تفاوت رفتاري قائل شد و در ادامه گفت: كودكاني كه از شيرمادر محروم هستند نه تنها از نظر جسمي ضعيف ترند و نسبت به بيماريهاي عفوني حساسيت بيشتري دارند بلكه از اعتماد به نفس پايين برخوردارند به نحوي كه توان دوري از مادر را ندارند زيرا مي ترسند مادر از كنار آنها برود و ديگر بازنگردد بنابر اين بيشتر كج خلق و بهانه جو و مضطرب و ناآرام هستند و امكان ابتلا به مشكلات گوارشي كه به كج خلقي آنها نيز اضافه ميكند بيشتر ميشود .
اين كودكان در بزرگسالي نگران طرد شدن از طرف ديگر افرادي كه دوستشان دارند هستند.
اين روانشناس تغذيه با شير مادر را براي كودك يك امر فطري دانست و در پايان در خصوصيات رفتاري كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي كنند، گفت: كودكي كه شيرمادر را مصرف مي كنند اعتماد بيشتري به روابط انساني دارد بنابر اين در مواجه به مشكلات با اعتماد به نفس و با اين اميدواري كه مشكل قابل حل است برخورد مي كند و در نتيجه احتمال موفقيتاش بالاتر است و با ثبات تر از كودكاني هستند كه با شير مصنوعي تغذيه ميشوند.
به گفته ي اين روانشناس اين كودكان در برابر بيماريها مقاومترند و كمتر صدمه مي بينند.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]