تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830376619




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز50 ساله شد/ اهداي تنديس به اعضاي ادوار انجمن


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز50 ساله شد/ اهداي تنديس به اعضاي ادوار انجمن
شيراز - خبرگزاري مهر: انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز پنجاهمين سال فعاليت خود را جشن گرفت و تنديس 50 سال حضور مداوم انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز به اعضاي ادوار اين انجمن اهدا شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، پنجشنبه شب در برنامه اي كه با حضور پيشكسوتان ادوار مختلف اين انجمن در تالار و سينماي شهيد مطهري دانشكده پزشكي شيراز برگزار شد همراه با نمايش قطعاتي از آثار برگزيده سينماي ايران و جهان، بنيان گذاران نخستين اين انجمن ديرپا به بيان خاطرات خود پرداختند.

زنجيره تكامل اين انجمن بهتر و موثرتر از گذشته به كار ادامه مي دهد

دكتر مصطفي ايران منش كه در دهه 40 به همراه گروهي از دانشجويان علوم پزشكي در شيراز انجمن فيلم شيراز را بنيان نهادند با اشاره به اينكه نزديك نيم قرن پيش در اين سالن جرقه هاي نخستين تشكيل انجمن فيلم دانشگاه شيراز شكل گرفت، گفت: ما در آن سال ها با به فعل در آوردن خواستمان توانستيم هنر هفتم را در اين انجمن جاودانه سازيم.

اين دكتراي جامعه شناسي نخستين گام هاي انجمن فيلم دانشگاه شيراز را در انتخاب فيلم هاي با رعايت جنبه هاي اخلاقي عنوان داشت و افزود: اساس كار ما در انجمن فيلم دانشگاه شيراز بهره بردن از آثار سينماي ايران به همراه جهان بود.

ايران منش كه كارنامه پرباري در زمينه فيلم و سينما دارد، خاطرنشان كرد: از همين دانشكده ها و دانشگاه ها چهره هاي علمي و فرهنگي برخاستند كه در سينما و فيلمسازي هم نبوغ پنهاني داشتند.

وي كه داراي مطالعات جامعه شناسي و مردم شناسي است، تاكيد كرد: يك جامعه وقتي شكوفا مي شود كه سينمايش در دنيا مطرح باشد.

ايران منش در بيان خاطره هايي از نخستين روزهاي شكل گيري انجمن فيلم دانشگاه شيراز، گفت: نخستين بار پس از نمايش فيلم "گاو" به كارگرداني داريوش مهرجويي در سينماي دانشكده پزشكي شيراز تماشاگران به تقليد صداي گاو پرداختند.

وي با تجليل از تلاش هاي اعضاي فعلي انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز، تصريح كرد: زنجيره تكامل اين انجمن بهتر و موثرتر از گذشته به كار ادامه مي دهد.

فيلم ديدن كاري بي اهميت شده است

ديگر سخنران اين مراسم كه با استقبال دانشجويان و هنرمندان روبرو شد، دكتر پرويز اجلالي از نويسندگان و منتقدان سينماي ايران و جهان بود كه دوره ي تكامل سينما را در ايران به چند دسته تقسيم كرد.

اين نويسنده سينمايي، اشاره كرد: سينما در جهان ابتدا پديده اي شگفت انگيز بود كه به مرور جنبه هاي سرگرمي آن مردم را جذب خود كرد.

وي با اشاره به اينكه سينما گام به گام با ساخت فيلم هاي هنري توانست گفتماني نوين بيابد، افزود: در ايران نيز اين زنجيره با گفتمان شگفتي آغاز و در دوره ي دوم اين دوره با گفتمان گناه روبه رو شد.

اجلالي با اشاره به اينكه تفسير گفتماني گناه سينما در ايران پس از انقلاب اسلامي از بين رفت، خاطرنشان كرد: به مرور تصوير گناه از چهره سينماي ايران پس از انقلاب با حمايتي كه از سوي امام(ره) و روحانيوني چون شهيد مطهري و باهنر صورت گرفت، زدوده شد.

اجلالي كه سه كتاب سينمايي درباره ي تاريخ اين هنر در ايران نوشته، كاركرد ديگر سينما را در ايران آگاهي بخشي به مردم عنوان داشت و افزود: چون همواره سينما وسيله آگاهي يافتن از جهان جديد به ايراني ها بوده، از اين رو بزرگي دنيا در ايران از فيلم شناخته شده است.

وي با يادآوري اينكه ديگر گفتمان سينما در ايران تفريح بود، اشاره كرد: در دهه هاي 40 تا 50 سينما رفتن مهمترين سرگرمي مردم ايران بود، اما اكنون فيلم ديدن كاري بي اهميت شده است در حاليكه اين موضوع تا دهه 60 خورشيدي هم ادامه داشت و سينما براي مردم و ما مهمترين دريچه گشوده به جهان بود.

اجلالي مهمترين گفتمان سينماي ايران را گفتمان هنري عنوان كرد و گفت: اين گفتمان با نخستين منتقدين فيلم در نيمه دهه 40 ظهور كرد كه موجي از طبقه ي تحصيل كردگان را فرا مي گرفت. در همين دهه بود كه سنما در آمريكا آكادميك شد، اما در اين ايران اين روند به كندي شكل گرفت.

وي پيدايش تئوري فيلم به موازات بالا رفتن كيفيت نقد را مهمترين ويژگي اين گفتمان دانست.

اجلالي با نام بردن از محمد قائدشرفي، بهمن طاهري و حسن بني هاشمي به عنوان بنيان گذاران انجمن فيلم دانشگاه شيراز، بي آلايشي و سادگي را از ويژگي هاي اعضاي انجمن فيلم عنوان كرد و گفت: سال هاي جذابيت فيلم و عشق به سينما در دانشكده پزشكي شيراز شكل گرفت.

سينماي دانشكده پزشكي غنيمتي ارزشمند است

از ديگر اعضاي ادوار انجمن هم در اين مراسم، گفت: مرور مهمترين ژانرهاي سينماي جهان و ايران از ويژگي هاي انجمن فيلم دانشگاه شيراز بود كه همچنان به صورت مداوم انجام مي گيرد.

محمدرضا كريم پور به مرور سينماي مولف آمريكا براي نخستين بار در شيراز اشاره كرد و افزود: اين درحالي بود كه نخستين بار نظريه سينماي مولف و سورئاليسم در سالن سينماي دانشكده پزشكي شيراز مرور شد.

وي با اشاره به اينكه مكتب نقد در انجمن خيلي قوي بود، خاطرنشان كرد: در سال هاي پيش از انقلاب سينماي اعتراضي هم از اهميت بالايي در ميان بچه هاي انجمن برخوردار بود، چراكه متفاوت بودن ويژگي سينمايي انجمن است.

تنها چهره مديريتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز كه در اين مراسم حضور يافت معاون فرهنگي و دانشجويي اين دانشگاه بود كه در سخنان كوتاهي برقراري سينماي دانشكده پزشكي شيراز را غنيمت شمرد و گفت: خرسندم كه هنوز اين سالن براي ما باقي مانده كه وجود آن گوياي خيلي مطالب است.

دكتر كورش عزيزي با اعلام اينكه حوزه ي فرهنگي و دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي شيراز با تمام توان حمايت خود را از انجمن فيلم اعلام مي دارد، خاطرنشان كرد: شايد كسي از جامعه پزشكي انتظار نداشته باشد كه اهل سينما باشند، اما اين روحيه و علاقه با تداوم در اين قشر از جامعه كاملا مشهود است.

انجمن فيلم دانشگاه ركورددار نمايش سينمايي است

در اين ميان 12 سال تلاش هاي مداوم دكتر علي آذري كه آخرين و پرتلاش ترين دبير اين انجمن است از سوي تمامي اعضاي ادوار انجمن فيلم دانشگاه شيراز دور نماند و مورد ستايش همگي اين چهره ها قرار گرفت.

آذري با يادآوري تلاش هاي دبيران و اعضاي سال هاي گذشته انجمن تمام تلاش خود را براي برپا نگه داشتن اين انجمن ديرپا عنوان داشت و گفت: از سال 1342 كه دانشكده پزشكي داراي سالن سينما شد همواره اين سينما چه به صورت رسمي كه انجمن از سال 44 فعاليت خود را آغاز كرد و چه به صورت غير رسمي سنت نمايش فيلم را برپا داشته است و در طول ادوار گذشته به صورت موضوعي به مرور سينماي ايران و جهان پرداخته است.

دبير انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به مرور آثار سينماگران ايران و جهان در اين سينما و انجمن، اشاره داشت: افزون بر اين در تمامي اين سال ها به صورت هفتگي نمايش فيلم در اين سينما صورت گرفته است از اين رو انجمن با نمايش فيلم در پنجشنبه ها ركورددار نمايش سينمايي است.

وي يادآور شد: در سال جاري نيز مروري بر آثار سينمايي آكيراكوروساوا در انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز برگزار شد.

آذري پيش از پايان مراسم كه با تقدير از چهره هاي پيشكسوت حاضر و غايب اين انجمن همراه بود متن پيام محمد قائد با عنوان "حيطه تخيل، عهد شباب" را خطاب به حاضران خواند و به يادآوري تلاش هاي عباس بياتي در زنده نگه داشتن اين انجمن پرداخت. پس از آن با حضور سه تن از تماشاگران دائمي برنامه هاي انجمن از مصطفي ايران منش، پرويز حسين اجلالي، محمدرضا كريم پور، ليراوي، فواد دهقاني، پيمان جوادي، حسام زارعي فرد، مهوند سعيد واقفي، نسترن معتمدي، حسين صابر و مجيد پاكدل با اهدا تنديس انجمن و هدايايي تجليل شد.

فعاليت هاي انجمن فيلم دانشگاه علوم پزشكي شيراز از سال 1374 توسط مهدي سليماني احيا شد.

كد خبر: 2194501

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۱:۵۳

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن