واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مقابله با جنگ نرم بدون اسلحهپرورش كمكم از آموزش كشور رخت برميبندد
با تلاش روز افزون دشمنان براي نفوذ در عرصه پرورشي و تربيتي، شاهد اهمال كاري در اين بخش به ويژه در آموزش و پرورش هستيم و به نظر ميرسد پرورش در حال رخت بستن از آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرگزاري فارس از يزد، توجه به مسائل پرورشي از ديد هيچكس پنهان نيست زيرا عوارض ناشي از اين بيتوجهيها در تمام جوامع به وضوح در تيررس عموم است.
افزايش آمار جرم و جنايت در جوامع، گوشهاي از اين روايت است و گونه ديگر آن در بين كساني ديده ميشود كه تا بالاترين سطوح علمي پيشرفت كردهاند اما به علت عدم توجه به تربيت و پرورش آنان، شاهد دستاوردهاي مخرب اين جمع عليه جامعه بشري هستيم.
بخش تربيتي و پرورشي هماكنون به عنوان حربهاي كارساز در اختيار كشورهايي است كه تلاش ميكنند سيطره خود را بر جهان اعمال كنند و به خوبي دريافتهاند كه اگر نسل جوان را به سمت و سوي ضداخلاقي در ابعاد مختلف سوق دهند، دستيابي به اهداف از پيش تعيين شده آنان به خوبي امكانپذير است.
معاونت پرورشي امكانات اوليه ندارد
رئيس اداره آموزش و پرورش ابركوه در اين باره به تشريح مسائل و مشكلاتي كه بيتوجهي و اهمال كاري در بخش پرورش را رقم ميزند، پرداخته است.
سيداحمد هدايت در مورد اهم مشكلات در بخش معاونت پرورشي آموزش و پرورش اظهار داشت: معاونت پرورشي از داشتن كمترين امكانات اوليه مانند دوربين عكاسي و فيلمبرداري، لبتاپ و كامپيوتر محروم است.
طرحهاي پرورشي بدون پشتوانه مالي است
اين مسئول افزود: وجود طرحهاي زيادي كه البته هيچ يك از آنها پشتوانه مالي براي برايشان تعريف نشده است، يكي ديگر از اين مشكلات است.
هدايت ادامه داد: هيچ گونه اعتباري به حوزه پرورشي در دو سال اخير تخصيص داده نشده است به طوري كه علاوه بر داشتن بدهي بابت تهيه جوايز مسابقات فرهنگي، هنري براي سال تحصيلي 91-90 هنوز تا اين تاريخ جوايز مسابقات سال 92-91 پرداخت نشده به علاوه آن كه حقالزحمه داوران و طراحان سئوال مسابقات نيز داده نشده است.
هر 150 دانش آموز 12 ساعت كلاس پرورشي دارند
اين مسئول ابراز داشت: پايين بودن ميانگين ساعات پرورشي يكي ديگر از آسيبها در اين زمينه است به طوري كه در مدارس داراي جمعيت زير 150 نفر، 12 ساعت مربي اختصاص مييابد كه بسيار كم است ضمن اينكه به مدارس زير پوشش مجتمع، مربي پرورشي و تربيتي اختصاص نمييابد.
به مركز مشاوره ابركوه بيتوجهي ميشود
رئيس اداره آموزش و پرورش شهرستان ابركوه همچنين اظهار داشت: به مركز مشاوره ابركوه نيز كد مستقل تعلق نگرفته است اين درحالي است كه ساختمان مناسبي توسط فردي خير براي اين مركز ساخته شده است.
هدايت با اشاره به برخي از مشكلات دو كانون فرهنگي ورزشي آموزش و پرورش ابركوه اظهار داشت: كانون شهيد رجايي با مشكلات زيادي روبرو است كه اهم آنها نداشتن امكانات اداري از قبيل سيستم كامپيوتر، لوازم ورزشي و وسائل كمك آموزشي است.
وي خاطرنشان كرد: نداشتن چشم انداز مناسب، خاكي بودن فضاي كانون و نداشتن ديوار و در ورودي مناسب را نيز بايد به اين مشكلات اضافه كرد.
هدايت ادامه داد: نداشتن سيستم مناسب نوري و صوتي داخل سالن و كمبود تجهيزات مختلف و ضروري بخش ديگري از اين مشكلات است.
قادر به پرداخت قبوض آب كانون شهيد رجايي نيستيم
اين مسئول خاطرنشان كرد: اين كانون حتي توانايي پرداخت قبض آب خود با توجه به وجود زمين چمن به مبلغ 5 ميليون تومان را نيز ندارد.
رئيس اداره آموزش و پرورش شهرستان ابركوه در مورد مشكلات كانون دخترانه معراج نيز اظهار داشت: نداشتن مكان و فضاي مناسب از اصليترين مشكلات اين كانون به عنوان تنها كانون دخترانه شهرستان ابركوه است.
وي بيان كرد: اين كانون هماكنون در طبقه بالاي مدرسه شهيد نيكوبخت به فعاليت مشغول است و با كمترين امكانات و تجهيزات به حيات خود ادامه ميدهد.
هدايت ادامه داد: امكانات اداري و كمك آموزشي از قبيل چرخ خياطي، كامپيوتر و ساير امكانات براي تشكيل كلاس و آموزش نيز در اختيار اين كانون قرار ندارد.
ديدگاه مسئولان كشوري به فرهنگ نياز به تغيير دارد
همگان بر اين باور هستند كه كشور اسلامي ايران در تيررس بيشترين هجوم كشورهاي سلطهطلب براي نفوذ در مقوله تربيتي در ديگر جوامع است.
اما اينكه آيا براي در امان ماندن از اين آسيبها چارهانديشي نيز شده است، سئوالي است كه نياز به پاسخ از سوي مسئولان ندارد.
تلاشهاي پراكنده و به قول معروف جزيرهاي عمل كردن و استفاده از نيروهايي كه در بسياري اوقات فاقد تخصص لازم در اين زمينه هستند، راهكار حل اين مشكلات نيست.
بهرهگيري از نيروهاي متخصص در بزرگترين مجموعه فرهنگي كشور و استفاده از پتانسيلهاي معلمان، مربيان، دانشآموزان و اوليا بايد به صورت جدي در دستور كار قرار گيرد.
شايسته نيست كه به طور مثال يك كانون فرهنگي كه مورد استفاده بسياري قرار ميگيرد، فاقد سيستم كامپيوتر مناسب باشد و از مسئولان امر خواستار تلاش براي پرورش و تربيت صحيح ديني باشيم.
حل اين مشكلات تنها به مدد تغيير ديدگاه مسئولان كشوري به مقوله فرهنگ است و با توجه به اينكه به گفته مديران استاني اين مشكلات حتي در مراكز استانها نيز ديده ميشود، نميتوان از مسئولان استان نيز چندان توقعي در اين زمينه داشت.
آنچه مسلم و واضح است، نميتوان داد مقابله با تهاجم فرهنگي سر داد اما براي مقابله با آن هيچ ابزاري در اختيار قرار نداد زيرا براي دفاع در مقابل جنگ نرم دشمن نيز، به حداقل وسايل و تجهيزات نياز است.
-------------------------
گزارش: رحيم ميرعظيم
-------------------------
انتهاي پيام/2464/ق40
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]