واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كارگاه جنگ نرم جمعيت بانوان فرهيخته در چهارمحال و بختياري برگزار شد
شهركرد - خبرگزاري مهر: كارگاه جنگ نرم جمعيت بانوان فرهيخته دراستان چهارمحال و بختياري برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، رئيس گروه برنامه ريزي جنگ نرم سازمان تبليغات اسلامي دركارگاه جنگ نرم جمعيت بانوان فرهيخته دراستان چهارمحال و بختياري گفت: حركت در خلاف مسير اهداف استكبار دليل تحميل جنگ نرم بر ايران است.
نستوه جهان بين نگرش هاي پايه و آداب و رسوم را هدف اصلي تهاجم فرهنگي دانست و گفت: انقلاب اسلامي به واسطه اينكه خلاف مسير اساسي كه مورد نظر دشمن است واقع شده است مورد تهاجم فرهنگي و جنگ نرم قرار گرفته است.
وي با اشاره به جنگ نرم دشمنان عليه ايران، افزود: توانمندي و ظرفيت هاي اقتصادي عامل برتري ابرقدرت ها است، كه اين ظرفيت اقتصادي محدود به فرآورده هاي صنعتي نيست بلكه شامل محصولات فرهنگي نيز است.
وي اقتصاد را محور دنياي معاصر دانست و با اشاره به اهميت رسانه در اين عصر، گفت: رسانه برگ برنده فرهنگ ها در عرصه مهاجمه فرهنگي است به طوري كه هر كشوري كه بتواند رسانه را بهتر در اختيار بگيرد بهتر مي تواند سيطره فرهنگي خود را بگستراند.
نستوه جهان بين با بيان اينكه رسانه عامل انتقال پيام هر فرهنگ و يا ايدئولوژي به مخاطب است، تصريح كرد: رسانه اي كه بود و نبود آن موضوعيت داشته باشد، همچنين توان توليد مسئله و گفتمان در جامعه داشته باشد مي تواند در رسيدن به اهداف خود موثر واقع شود.
وي به تشريح چگونگي جنگ نرم پرداخت و گفت: در جنگ نرم مجموعه عوامل اقتصادي، سياسي و فرهنگي كه با محوريت يك عامل خارجي جهت تغيير سياسي در يك كشور به صورت مهندسي شده با ابزار مشخص انجام ميشود، پس بايد توجه كرد كه جنگ نرم فقط مختص حوزه فرهنگي نيست.
به گفته وي، جنگ نرم به معناي قدرت توان تاثير است، به نحوي كه بتوان ديگران را در جهت اهداف صاحب قدرت بكارگرفت؛ قدرت نرم جاذبه اي است كه با سه عنصر روانشناختي اجتماعي و سياسي در ماهيت يك پديده مانند محصولات فرهنگي نهفته است و از طريق آن جذب و متقاعد سازي مخاطب فراهم ميشود.
وي با اشاره به تفاوت عمليات رواني با جنگ نرم، افزود: جنگ نرم پروسه طولاني مدت و خزنده است، در حالي كه عمليات رواني حركات سريعي است كه دشمن در برابر هدف انجام داده تا نتيجه حاصل شود.
جهان بين اظهاركرد: ايدئولوژي جذاب، نزديكي شهروندان به لحاظ گرايش، قابل پيش بيني بودن رفتار دولتمردان، كم بودن تضاد اخلاقي، وجود ارزش هاي پايدار و مقبوليت داشتن الگوها عناصري هستند كه به جامعه قدرت نرم مي دهند.
رئيس گروه برنامه ريزي جنگ نرم اداره كل فرهنگي، رسانه و فناوري هاي نوين سازمان تبليغات اسلامي با بيان اينكه توسعه قدرت نرم جامعه منوط به همسويي با جريان اصلي زمان است، تصريح كرد: قدرت نرم در نظام اجتماعي ناشي از پشتوانه قوي فرهنگي، تاريخي و انديشه اي است كه بدون آنها توليد قدرت نرم محال است.
وي به تشريح چرايي غالب شدن فرهنگ آمريكا پرداخت و گفت: آمريكا به واسطه اينكه بزرگترين اقتصاد جهان است همچنين اختصاص داشتن ۶۲ برند از ۱۰۰ برند برتر دنيا به آمريكا، جذب مهاجران، بزرگترين صادر كننده فيلم هاي هاليوود، جذب ۲۸ درصد دانشجويان نخبه و داشتن سايت اينترنتي ۱۳ برابر از ژاپن اكنون به فرهنگ غالب تبديل شده است.
به گفته وي، هر جامعه اي كه زودتر تشخيص دهد كه سيستم هاي جهاني در حال تغيير است و سعي كند خود را با آن تطبيق دهد جزو كشورهاي صاحب قدرت نرم ميشود.
وي ارزش هاي بنيادين، نگرش هاي پايه، آداب و رسوم و ترجيحات اساسي را هدف اصلي تهاجم فرهنگي دانست و تصريح كرد: انقلاب اسلامي به واسطه اينكه خلاف مسير اساسي كه مورد نظر دشمن است واقع شده است مورد تهاجم فرهنگي و جنگ نرم قرار گرفته است.
جهان بين افزود: طبق نظر دشمنان نظام اسلامي ظرفيت و عقلانيت لازم براي اداره جامعه و ايجاد عدالت اجتماعي را ندارد و بر همين اساس اميد بهبودي در اين جامعه وجود ندارد بر همين اساس بايد جامعه در راستاي اصلاح اين نظام با گذشت از جان و مال خود همانند فتنه ۸۸ فداكاري كند.
كد خبر: 2200269
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۹:۰۵
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]