واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: كدام يك گروگانند؟!
اهل سياست يك پرسش سنتي را نقد ميكنند كه در روابط آمريكا و اسرائيل ميچرخد. پرسش اين است دولتهاي آمريكا گروگان اسرائيلاند و يا رژيم صهيونيستي به سياستهاي واشنگتن تمكين ميكند؟ در سالهاي اخير حجم «لابي» رژيم صهيونيستي در آمريكا بخصوص در كنگره اين كشور چنان وسيع و عميق شده است كه 1ـ كمتر كسي نفوذ و سيطره قدرتمند آنها را انكار ميكند. 2ـ بسياري از نمايندگان مجلس و سناتورهاي سناي آمريكا بقاء سياسي خود را در حمايت بدون چون و چرا از اسرائيل جستجو ميكنند و در نشان دادن طرفداري و حمايت از صهيونيستها از يكديگر سبقت ميگيرند و از آن چهره تبليغاتي ـ سياسي در مطبوعات ميسازند. اغلب نمايندگان كنگره آمريكا از نفوذ مالي صهيونيستهاي آمريكايي در انتخابات هم مطلعند و هم ميترسند. 3ـ رئيس جمهورهاي آمريكا چه از حزب جمهوريخواه و يا دمكرات باشند، از همان آغاز كار رسمي بارها تكرار ميكنند كه اسرائيل را يكي از ايالتهاي آمريكا ميدانند و حمايت از امنيت آن از وظايف دولت آمريكا است. روابط آمريكا و اسرائيل استراتژي غيرقابل تغيير است. 4ـ جامعة آمريكا اگر روزگاري تشكيل يك دولت يهودي در خاورميانه را تأييد ميكرد اما امروز و بعد از سالها كه شناخت نسبي از ماجراي غمبار فلسطين پيدا كرده است، به دولت اسرائيل اعتراض دارد. ديگر صهيونيستها مقبوليت سالهاي گذشته را در جامعه آمريكا ندارند. 5ـ سيطره مالي صهيونيستها در آمريكا بخصوص در نظام پولي و بانكي اين كشور از آنها اقليت قدرتمندي در آمريكا بخصوص در شهرهاي بزرگ از جمله نيويورك و مركز سياسي آن واشنگتن ساخته است.
وقتي پرونده روابط آمريكا و اسرائيل را در مسير تاريخ 50 سال گذشته نگاه كنيد، همواره كاخ سفيد در دايره منافع رژيم صهيونيستي حركت كرده است و اگر اينجا و آنجا تبصرهاي بر اين معادله از سوي برخي از رئيس جمهورها زده شده است، همواره با موانع شديد مواجه گرديده و در نهايت هم چندان مؤثر نبوده است. اين پرونده نشان ميدهد كه كنگره آمريكا و كاخ سفيد گروگان رژيم صهيونيستياند. امروز نيز بعد از توافق گروه 1+5 با ايران در ژنو بار ديگر موج ديگري در كنگره آمريكا سربرآورده است. طرح تشديد تحريمها عليه ايران از طريق نمايندگان در كنگره آمريكا چنان است كه كاخ سفيد و اوباما رئيس جمهور بايد حفاظت از منافع اسرائيل را تكرار كنند و حراست از امنيت اسرائيل را مدام بيان نمايند. سخنراني اوباما و جانكري در انجمن مطبوعاتي صهيونيستها در نيويورك بخشي از اين ماجرا است. ديروز وزير خارجه آمريكا در كميته امنيت ملي سناي آمريكا حضور پيدا كرد تا تصويب لايحهاي كه چند ماه قبل در كنگره براي صدور تحريمهاي جديد عليه جمهوري اسلامي ايران مصوب شد و نياز به تصويب سناتورها در سنا دارد، فعلاً تا شش ماه آينده مسكوت بماند. اگر لايحه جديد پيشنهادي مجلس آمريكا را مطالعه كنيد، درمييابيد كه نام آن لايحه تشديد تحريمها نيست بلكه «محاصره كامل» ايران است. محاصرهاي كه بايد آن را اعلام جنگ عليه ايران ناميد و خلاف همه قوانين بينالمللي است.
رژيم صهيونيستي و لابي آن در واشنگتن به كنگره آمريكا و رئيس جمهور اين كشور پيشنهاد كرده است تا اين لايحه كه در مجلس نمايندگان آمريكا مورد تصويب قرار گرفته است در سناي اين كشور نيز تصويب گردد و ابلاغ آن از سوي اوباما براي مدت شش ماه به تعويق گذاشته شود! وزير خارجه آمريكا در ژنو متعهد شده است تا شش ماه آينده كه مسير توافقها روشن خواهد شد، هرگونه لايحه تحريم جديد عليه ايران متوقف گردد و گام به گام با اجراي توافقها از تحريمها كاسته شود. اتحاديه اروپا ميخواهد تا مسير اجرايي توافقها سرعت پيدا كند تا روابط با جمهوري اسلامي ايران به حالت عادي برگردد. مضاعف بر آن بسياري از شركتهاي تجاري، نفتي و صنعتي در غرب از هماكنون با ايران براي تجديد روابط اقتصادي وارد مذاكره و گفتگو شدهاند. نتانياهو استراتژي شكست هرگونه مذاكره با ايران را دنبال كرد و بسيار تلاش كرد تا مگر گفتگوي 1+5 با ايران به نتيجهاي نرسد، اما موفق نشد و به صورت عملي در انزوا قرار گرفت. از پايان امضاء توافقنامه در ژنو و شكست اسرائيل، تاكتيك جديد نتانياهو اين است كه با تصويب لايحه تشديد تحريمها در كنگره آمريكا، اولاً در جريان مذاكرات به نسبت عادي بعد از نشست ژنو خلل وارد سازد و آرامش نسبي را به دغدغه آشفتهساز مبدل كند. ثانياً، تضاد تهران ـ واشنگتن چنان شدت پيدا كند كه در عمل موجب شكست حركت جديد گفتگوها و توافقها گردد. اسرائيل در بحران زنده است و هرچه از ضريب بحران در منطقه خاورميانه كاسته گردد، رژيم صهيونيستي دچار مشكل افزونتر ميگردد. متأسفانه دلارهاي نفتي دولت سعودي در خدمت لابي صهيونيستها در نيويورك و واشنگتن قرار گرفته است و با محور «ايران هراسي» جريانسازي سياسي ـ تبليغاتي ميكنند. دو موج در اروپا و آمريكا بعد از نشست ژنو در جريان است. موج اول كه از موفقيت گفتگوها در ژنو استقبال ميكند و بر راه حل ديپلماتيك و باز شدن روابط دو و چند جانبه با ايران تأكيد و تأييد دارد. در اين موج، مردم، صاحبان سرمايه و كمپانيهاي تجاري و صنعتي، بخش وسيعي از روشنفكران و دانشگاهيان غرب و سياستمداران بسياري در مجالس (پارلمان) و در دولت قرار دارند. موج دوم را رژيم صهيونيستي با لابي قدرتمندي كه در اروپا و آمريكا دارد با محوريت «ايران هراسي» هدايت ميكند كه نبايد به جمهوري اسلامي ايران اعتماد كرد. بخشي از حاكميت دولت سعودي براي اداره و مديريت اين موج منفي تلاش ميكند و دلارهاي نفتي خود را در خدمت اجرايي آن قرار داده است. اين موج بهجاي تعديل اختلافها در پي تزريق تضادهاي جديد و در نهايت تشديد تضادها است. هدف آن ابتر شدن توافقهاي ژنو است، بهطوري كه فاز تحريمها عليه ايران به محاصره جمهوري اسلامي ايران ارتقاء يابد و همه نگاهها به سايه سنگين بحران جنگ معطوف گردد.
اوباما رئيس جمهور آمريكا و وزير خارجه او ميدانند كه نظر افراطي نتانياهو براي توقف هرگونه گفتگو با ايران شكست خورده است و محافل سياسي و رسانهاي غرب بطور دائمي از اختلاف اوباما و نتانياهو ميگويند. از سوي ديگر اوباما نميخواهد تا دولت او ضد اسرائيلي خوانده شود. همين است كه بعد از نشست ژنو، پيام ميدهد كه توافق ژنو امنيت اسرائيل را فربهتر ميسازد و جايگاه آن را در منطقه خاورميانه تثبيت ميكند. براي خنثيسازي موج دومي كه نتانياهو بعد از نشست ژنو براي توقف يا ابترسازي توافقهاي ژنو به راه انداخته است، همچنان رئيس جمهور آمريكا تكرار ميكند «هنوز هر دو گزينه ديپلماسي يا نظامي روي ميز من است!» در حاليكه اغلب سياستمداران غربي ميدانند مسيري كه از ژنو آغاز شده است، ادامه خواهد داشت و ايجاد بحران فزاينده جديد عليه جمهوري اسلامي ايران هم خطرناك است و هم در راستاي منافع دولتهاي غربي نيست و بسيار هزينهساز خواهد شد. در شش ماه آينده همچنان شاهد اين دو موج در صحنه سياسي بينالمللي خواهيم بود.
از سوي ديگر، نتانياهو براي سياست شهركسازيهاي جديد خود در فلسطين اشغالي كه همه قوانين بينالمللي را ناديده ميگيرد، نيازمند ايجاد انحراف در افكار عمومي و تغيير آن از بحران اسرائيل ـ فلسطين به «ايران هراسي» است. بايد براي جلوگيري از اين سياست شوم و ضد انساني كه خانوادههاي فلسطيني را از دهكدهها و شهرهاي آنها در كرانه باختري آواره ميسازد و موج جديد اشغال سرزميني را دنبال ميكند، موج سياسي و تبليغي وسيع ايجاد كرد. سازمان كنفرانس اسلامي، سازمان جنبش عدم تعهد، سازمان ملل و بسياري از مجامع حقوقي و سياسي بينالمللي را بايد در مسير ممانعت از طرح جديد صهيونيستي نتانياهو، آگاه كرد تا تاكتيك انحرافي نتانياهو خنثي گردد و بحران انساني كه نخستوزير رژيم صهيونيستي در حال اجراي آن است افشا گردد. رژيم صهيونيستي با شعار انحرافي «ايران هراسي» سياست ضد انساني خود عليه مردم فلسطين را تداوم ميبخشد.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]