واضح آرشیو وب فارسی:ايران: پس لرزههاي گزارش تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعي
توكلي: اگر نمايندگان هديه گرفته خودشان را به كميسيون نظارت معرفي نكنند، مشخص ميشود جرمي مرتكب شدند و وقتي بازپرس از متهمان بخواهد كه نام اين نماينده را افشا كنند، آنها ناچار هستند كه افشا كنند و در نتيجه وقتي اسامي نمايندگان افشا شد بايد طبق قانون با آنها برخورد قاطعي صورت بگيرد
پس لرزههاي قرائت گزارش تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعي همچنان مجلس را ميلرزاند. روز گذشته صحن علني مجلس شاهد نطقها و تذكرهاي آييننامهاي بود كه در واكنش به حواشي اين گزارش طرح شد.
از سويي حميد رسايي نماينده تهران ميكوشيد با «ناچيز» شمردن مبلغ دريافتي برخي نمايندگان از سعيد مرتضوي آن را امري عادي تلقي كند و از سوي ديگر احمد توكلي ديگر نماينده پايتخت، از نمايندگاني كه هداياي مرتضوي را دريافت كردهاند خواست پيش از آن كه اسمشان افشا شود خود را به هيأت نظارت معرفي كنند چرا كه به اعتقاد او حتي اگر نمايندگان مبلغ دريافتي را به افراد محروم حوزه انتخابيه خود داده باشند بازهم شائبه دارد چون ممكن است از آن به نفع خود بهرهبرداري تبليغاتي و انتخاباتي كنند.
از يك طرف محمدرضا باهنر نماينده تهران كه رياست جلسه را به عهده داشت همسو با رسايي اين پرداختها را عادي تلقي كرد اما از طرف ديگر عليرضا محجوب در نطق ميان دستور خود با صداي بلند اعلام كرد اين حواشي مانع ادامه كار تحقيق و تفحص نخواهد شد. در اين ميان برخي نمايندگان از جمله نادر قاضيپور نماينده اروميه و عضو كميته تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعي و محمدرضا
پور ابراهيمي، بندهاي ديگري از تخلفات سعيد مرتضوي را قرائت كرده و ضمن درخواست برخورد با متخلفان از نمايندگان، رسانهها و افكار عمومي خواستند تخلفات سازمان تأمين اجتماعي را در حد هداياي 500 هزارتوماني كه به نمايندگان پرداخت شده تنزل ندهند چرا كه واگذاريهاي عجيب و غريب ديگري رخ داده است.
شايد از همين رو بود كه باهنر از نمايندگان خواست از تريبون مجلس به اين موضوع نپردازند تا بلكه حواشي كه از هفته گذشته دامن مجلس را گرفته اندكي فروكش كند.
ë شائبه تبليغاتي بودن پرداخت ها
اما اين ترفند هم موجب نشد تا نمايندگان معترض سكوت كنند چنانكه احمد توكلي در گفتوگويي كه با مهر انجام داد حجت را بر نمايندگاني تمام كرد كه بنها و كارتهاي هديه سعيد مرتضوي را دريافت كردند.
توكلي با اشاره به مخالفتها در انتصاب سعيد مرتضوي در صدر سازمان تأمين اجتماعي كه از سوي محمود احمدينژاد صورت گرفت يادآور شد: متأسفانه همان طور كه پيشبيني ميشد به دليل تخلف دولت در نگهداري او در مصدر كار و تعلل قوه قضائيه در برخورد قضايي با يك فرد مسألهدار، در 10 روز آخر مديريتشان حاتم بخشيهايي به آن صورت كردند و عده زيادي از مسئولان كشور را آلوده كردند.
توكلي با اشاره به اين نكته كه بعضي افراد معتقدند نمايندگاني كه از مرتضوي كارت هديه دريافت كردند، آن را صرف كمك به افراد نيازمند كردهاند، گفت: اين امر پذيرفته نيست چون وظيفه يك نماينده اين كار نيست چرا كه يك نماينده بايد اعتبارات كافي كه در حد مصرف كشور است از سوي نهادهاي مختلف كشور كه وظيفه آنها حمايت است، تصويب كند و نظارت كند و مشاهده كند كه آن نهادها در اين ارتباط خوب عمل ميكنند يا خير.
وي با تأكيد بر اينكه يك نماينده نبايد خودش منشأ توزيع كمك شود، گفت: در صورتي كه اين اتفاق بيفتد و نماينده خودش منشأ توزيع كمك شود حداقل ضرر اين اتفاق اين است كه در انتخابات آتي حتي اگر نخواهد هم براي خود يارگيري انجام داده است.
متأسفانه افرادي هستند كه ميخواهند اين كمكها را در اختيار افرادي قرار دهند كه از اطرافيان خودشان باشند و اين كار صرف مقاصد سياسي غيرمستقيم براي خودشان باشد آن هم از طريق كمك به اقشار ضعيف كه ممكن است هدف نهايي جذب رأي باشد نه چيز ديگري.
نماينده مردم تهران در مجلس در ادامه خاطرنشان كرد: فكر ميكنم كه اگر اين نمايندگان خودشان را به كميسيون نظارت معرفي نكنند، مشخص ميشود در واقع به نوعي جرمي مرتكب شدند و وقتي بازپرس از متهمان بخواهد كه نام اين نماينده را افشا كنند، آنها ناچار هستند كه افشا كنند و در نتيجه وقتي اسامي نمايندگان افشا شد بايد طبق قانون با آنها برخورد قاطعي صورت بگيرد.
ë انتقاد رسايي از روزنامهها
اشاره توكلي به نمايندگاني چون حميد رسايي بود كه بعد از ارسال اسامي نمايندگاني كه از مرتضوي كارت هديه دريافت كردند به كميسيون اصل 90 اعلام كردند نمايندگاني كه اين كارتهاي هديه را دريافت كردند تخلفي انجام ندادهاند چرا كه اولاً مبلغ كم بوده و دوماً نمايندگان خود برنداشته و به مردم حوزه انتخابيه خود دادهاند.
موضوعي كه ديروز رسايي نيز با آن موافق بود و با برشمردن نهادهاي ديگري كه به نمايندگان چنين كمكهايي ميكنند، گفت: اين دستگاهها مبالغ ناچيزي به عنوان واسطه در اختيار نمايندگان ميگذارند و نمايندگان از باب كمك اين مبالغ را در اختيار مردم قرار ميدهند در حالي كه گزارش تحقيق و تفحص و حاشيههاي آن سبب سوءتفاهم و هجمه به مجلس شده است. گويي كه مجلس و نمايندگان تخلف يا دزدي كردهاند. وي ادامه داد: همه نمايندگان در همه دورهها با اين دستگاهها كه كارشان كمك به افراد زير پوشش است، ارتباط داشتهاند و مبالغي به عنوان واسطه در اختيار نمايندگان قرار ميگرفت.
وي با طرح اين سؤال كه مگر نمايندگان كار خلافي كردهاند؟ كمك مالي وزارت ارشاد به روزنامهها در قالب بن كتاب را مشابه همين موضوع دانست و پرسيد: چرا براي آنها تيتر نميزنند؟
ë حقوق ميليوني همسران مديران
تذكر حميد رسايي، تذكر نادر قاضيپور عضو كميته تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعي را به دنبال داشت. وي با بيان اين كه تحقيق و تفحص از سازمان تأمين اجتماعي، دفاع از خون كارگران است، گفت: 14 درصد مجموع كشتهها در كشور از همين كارگران هستند. مجلس هشتم و نهم تلاش كردهاند تا بيمه كارگران و بخصوص كارگران ساختماني را تضمين كنند.
وي ادامه داد: براي خودشان حقوق 17 ميليوني و براي همسرشان حقوق شش ميليوني پرداخت كردهاند. چيزي به نمايندگان ندادهاند. كارتهاي 500 هزار توماني فرستادهاند اما نمايندگان دريافت نكردهاند، رسيد و سندي ندارند.
40 ميليون، 70 ميليون و 120 ميليون را به محافظان و نزديكان خودشان واگذار كردهاند. زميني كه كلا دو ميليارد ارزش داشت را هشت ميليارد تومان قيمتگذاري كردهاند.
عليرضا محجوب نيز هم سو با قاضيپور ديگر تخلفات سعيد مرتضوي در رأس سازمان تأمين اجتماعي را برشمرد و گفت: 35 ميليون و 640 هزار تومان صورت مالي از سال 86 تا 89 وجود دارد كه در آن براي آقاي مرتضوي پاداش درخواست شده و اين سؤال وجود دارد كه آيا مگر در سال 86 تا 89 مرتضوي در سازمان تأمين اجتماعي مسئوليتي داشتند كه بابت آن براي ايشان پاداش درخواست شده است. وي ادامه داد: مجلس چه در گذشته و چه در حال هزينه فساد و هزينه مبارزه با آن را خواهد پرداخت و بيشك هزينه مبارزه با فساد آسان نيست و عدهاي تهمت ميزنند، متهم ميكنند و حتي توهين ميكنند و بايد اينها را متحمل شد تا با فساد مبارزه كرد.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]