واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رايزني با عراق براي مقابله با ريزگردها
ابتكار: آلودگي هوا براي روحاني مهم است
به گزارش همشهري آنلاين، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست درباره كاهش آلودگي هواي كلانشهرها و راهكارهايي كه دولت تدبير و اميد در اين زمينه دارد، اظهار داشت: شهرونداني كه در شهرهاي بزرگ يا نزديك مراكز صنعتي زندگي ميكنند، همه متاثر از مسئله آلودگي هوا هستند و تقريباً چيزي بالاي ۴۰ ميليون نفر در سطح كشور به نوعي متاثر از اين مسئله هستند، بنابراين بايد منبع آلودگيها را شناسايي كرد.
معصومه ابتكار افزود: رويكرد اصلي در مبارزه با آلودگي هوا، منبع آلاينده است. اين منابع كه بيشتر از احتراق داخلي موتورها و سوخت فسيلي است كه ميتواند منابع ساكن باشد و اين منابع ساكن شامل صنايع، نيروگاهها، بخش نفت و بخش خانگي است.
وي ادامه داد: به طور مثال اگر موتورخانههاي خانگي شهرها را حساب كنيم، شهري مانند تهران حدود يك و نيم ميليون واحد مسكوني دارد و اين واحدهاي مسكوني هر كدام يك شعله و موتورخانه دارد كه آنها هم بخشي از ميزان آلايندگي را به دلايل مشكلات فني و غيره دارند كه متاسفانه اين مشكلات به آلايندگي شهر تهران كمك ميكند.
مبارزه با ريزگردها
معاون رئيس جمهور به برنامهها و رويكرد دولت تدبير و اميد به بحث مقابله با آلودگي شهرهاي بزرگ به ويژه كلان شهرها اشاره كرد و افزود: از برنامهها و رويكردهاي مهم دولت و به ويژه شخص رئيس جمهور موضوع آلودگي هواست. البته آلودگي در اين سالها يك جنبه ديگري هم پيدا كرده و آن هم بحث ريزگردهاست.
وي يادآور شد: ما از سالهاي ۸۲ و ۸۳ موضوع آلودگيهاي برون مرزي را آغاز كرده بوديم. كه بايد اين مسائل رصد و برنامه ريزي ميشد و به ويژه در بخش همكاريهاي بين المللي كه متاسفانه در چند سال گذشته باز هم به مسئله ريز گردها توجه لازم نشد، اما دولت آقاي روحاني توجه خاص و ويژه به اين موضوع خواهد داشت.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: اولين كاري كه در اين زمينه انجام شده و بسيار هم اهميت دارد اين است كه كارگروه آلودگي هوا دوباره احياء شده است و يك جلسه در سطح ملي و با حضور تمام دستگاهها در تهران برگزار شد زيرا اين يك كار تيمي است و هر كسي از برنامه عقب باشد روند كار سايرين را نيز كند خواهد كرد.
ابتكار در ادامه يك بخش از مشكلات بحث ريزگردها را مربوط به توافقات بين المللي و تحريمها دانست و ادامه داد: البته متاسفانه كيفيت بنزين توليدي هم بسيار سقوط كرده و در حال حاضر بازسازي اين كيفيت و رسيدن به آن استانداردها كار سختي است. اين مسائل همه از جمله شاخصها، استانداردها، ضوابط كارهايي كه بايد خودروسازي انجام بدهد، همه به بحث و بررسي گذشاته شده است.
وي يادآور شد: همزمان براي موضوع آلودگي شهرها سفرهايي داشتيم از جمله سفر به اراك و شركت در برنامه كاهش آلودگي هواي شهر اراك كه خوشبختانه با رويكرد بسيار مثبت استاندار و دستگاههاي اجرايي مواجه شديم و برنامهاي را از آنجا شروع كرديم در كنار آن به اصفهان، اهواز و كرج هم سفري مشابه داشتيم و در سفر بعدي شيراز و مشهد و ساير كلان شهرها را در برنامه خواهيم داشت.
چارهاي جز تعطيلي مدارس نداريم
رييس سازمان محيط زيست همچنين درباره تعطيلي مدارس و مراكز اداري به علت آلودگي هوا و تاثيرگذاري چنين شيوههايي در مقابله با آلودگي هوا اظهار داشت: اين يك راهكار كوتاه مدت است ما تا وقتي نتوانيم برنامههاي بلند را كه زمان ميبرد، اجرايي كنيم، به ناچار به دنبال چنين برنامههايي خواهيم بود.
معاون رئيس جمهور خاطر نشان كرد: متاسفانه آن برنامهاي كه براي مقابله با آلودگي هوا در كلانشهرها قرار بود اجرايي شود، چند سالي در ايران متوقف شد و اجرا نكرديم اما در مكزيكو سيتي انجام شد و از آلودهترين شهر دنيا به يكي از شهرهايي كه داراي هواي نسبتاً استاندارد هست، تبديل شدند و خيلي تغيير كردند، به همين دليل در برخي از شرايط به ناچار بايد به راهكارهاي كوتاه مدت پرداخت.
تشكيل اولين جلسه شوراي عالي محيط زيست
معاون رئيس جمهور در ادامه به تشكيل اولين جلسه شوراي عالي حفاظت محيط زيست در دولت تدبير و اميد اشاره كرد و گفت: اين شورا كه عالي ترين ستاد تصميم گيري ملي براي محيط زيست كشور است، رياست آن هم با رئيس جمهور است و اين شورا وظيفه دارد كه سياست گذاريها را دنبال كند.
ابتكار افزود: در چند سال قبل هم اين شورا بسيار فعال بود ولي متاسفانه باز هم به دلايل نامعلوم منحل شد و در حد يك كميسيون فعاليت ميكرد، البته در آنجا كارهايي انجام شد اما در سطح رئيس جمهور نبود و هر چند آن موقع دلسوزان و طرفداران محيط زيست گفتند اين كار را نكنيد، اما اتفاقي نيافتاد.
معاون رئيس جمهور تاكيد كرد: خوشبختانه در دولت يازدهم برنامههاي مختلفي در بحث مقابله با ريزگردها در سطح داخلي و بين المللي طراحي شده است و در قالب ستادهايي پيگير اين موضوع هستيم به ويژه در بحث همكاري با كشور عراق و سفر اخير آقاي نوري المالكي به تهران كه قرار بر اين شد؛ ستاد بحث ريزگردها را در قالب منطقهاي با حضور كشورهايي مرتبط تشكيل دهيم.
وي يادآور شد: البته بخش عمدهاي از اين ريزگردها از كشور عراق به سمت ايران ميآيد و پروژههاي منطقهاي هم در بايد در آنجا اجرا شود. در اين مرحله استارت كار را ميزنيم، مطالعات، كارهاي اوليه و بررسيها همه در اين مدت صورت گرفته است.
نگاه زيست محيطي در دستگاهها
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه در پاسخ به سوالي درباره همكاري و تعامل ساير وزارتخانهها و دستگاه براي حفاظت از محيط زيست اظهار داشت: موضوع حفاظت از محيط زيست بخشي نيست. سازمان حفاظت محيط زيست مسئوليت برنامه ريزي، نظارت و سياست گذاري كلان را به عهده دارد و اجراي وظايف و مسئوليتها بر عهده بخشهاي مختلف است و همه دستگاهها در مقابل محيط زيست مسئول هستند. در قانون اساسي هم اين موضوع ذكر شده است كه همه آحاد جامعه براي حفظ محيط زيست مسئوليت دارند.
براساس گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، وي افزود: الان هم رويكرد نوين، رويكرد مديريت توسعه است و محيط زيست در مقابل توسعه قرار نميگيرد. نگاه حفاظتي هم به مفهوم اين است كه مسير توسعه به سمتي پيش برود كه توسعه اتفاق بيافتد اما آسيب، تخريب و آلودگي محيط زيست را به دنبال نداشته باشد يا خيلي كم باشد كه اين به عملكرد دستگاهها بر ميگردد.
معاون رئيس جمهور تاكيد كرد: هر دستگاهي يك سري وظايف توسعهاي دارد در كنار آن يك سري استانداردها، ضوابط و مقرراتي دارد كه بايد محيط زيست را جدي بگيرد. و وظيفه مهم شوراي عالي حفاظت محيط زيست و دولت هم اين است كه تكاليف زيست محيطي را در آن دستگاهها ساري و جاري كند.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]