واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در برنامه دو نيم ساعت شبكه خبرصالحي: از همين حالا نيروگاه بوشهر وارد چرخه زندگي مردم شده/رآكتور تهران هرگز بدون سوخت نمانده است
رئيس سازمان انرژي اتمي گفت كه از همين حالا نيروگاه بوشهر وارد چرخه زندگي مردم شده و سالانه جلوي 7 ميليون تن آلاينده را ميگيرد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، علي اكبر صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان در گفتوگو با برنامه دو نيم ساعت شبكه خبر جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: در ميانمدت چهارهزار مگاوات نيروگاه هستهاي را بايد آماده كنيم كه بهتر است در مناطق نزديك به آب باشد. اولويت اول ما جنوب ايران است چون نه تنها بايد برق توليد كنيم، بايد از طريق اين انرژي و حرارت توليد شده آب دريا را شيرين كنيم. اصرار بر اين است كه نيروگاههاي هستهاي ما از اين پس از همراه با آب شيرين كن باشد.
صالحي افزود: در افق ميان مدت قريب يك ميليون متر مكعب آب شيرين به بوشهر تزريق خواهد شد. برنامه ميانمدت ما تنظيم شده است.
براي اين 5 هزار مگاوات قطعا بايد از حالا اقدامات لازم را انجام دهيم چون هر نيروگاهي عمر متوسطش 60 تا 70 سال است.
رئيس سازمان انرژي اتمي افزود: از همين حالا نيروگاه بوشهر وارد چرخه زندگي مردم شده و سالانه جلوي 7 ميليون تن آلاينده را ميگيرد.
وي با اشاره به توليد انواع راديوداروها در صنايع هستهاي كشور به اختلافات ايران با غرب بر سر توليد سوخت 20 درصد پرداخت و تاكيد كرد كه رآكتور تهران هرگز بدون سوخت نمانده است. ايران 15 راديودارو ميتواند توليد كند كه برخي تشخيصي و برخي درماني است. راديوداروهاي تشخيصي بر اساس اعلام نياز توليد ميشوند.
صالحي اضافه كرد: توانمندي ايران در توليد راديودارو به جايي رسيده كه اكنون مطالبات خارجي براي صادرات نيز دارد.
در صنعت كشاورزي نيز صالحي به برخي دستآوردهاي صنايع هستهاي اشاره و بر توسعه آنها تاكيد كرد. «يود 125» نيز توليد و بر روي حيوانات آزمايش شده و براي درمان چشم به كار ميرود.
وي توليد هيدروژن براي التيام زخمهاي سوختگي را هم از ديگر دستآوردهاي سازمان انرژي اتمي دانست و ابراز داشت كه از اين طريق كشور ماهي يك ميليون دلار صرفهجويي ارزي خواهد داشت.
صالحي در خصوص برنامه مشترك اقدام ژنو تصريح كرد كه تحقيق و توسعه حقي است كه ريشه در حقوق بشر دارد و در اين بيانيه هيچ محدوديتي براي ايران در نظر گرفته نشده است. تحقيق و توسعه از اكتشاف تا توليد سوخت و ... را دربرميگيرد.
وي افزود: طبق تعهدي كه داريم، بايد 180 روز قبل از ورود مواد هستهاي به سايتها آن را به آژانس اعلام كنيم كه به تعهد خود پايبند هستيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به بازديد بازرسان از آژانس تاكيد كرد كه بر اساس موافقتنامه آژانس اجازه بازديد نداشت و تنها براي اعتمادسازي اجازه بازديد داده شد.
وي تصريح كرد كه ايران بر روي نسلهاي مختلف سانتريفيوژ تحقيق ميكند و در اين خصوص اطلاعات بههنگام نيز به آژانس داده است.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]