واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: چاي ،پرمصرفترين نوشيدني جهان
ايران يكي از 10 كشور برتر توليدكننده چاي درجهان است كه محصولش بدون مصرف هيچ گونه سم و اسانسهاي شيميايي توليد ميشود، امابه دليل نبود فرهنگ مناسب، مصرف چاي ايراني در كشور نهادينه نشده و مردم ازچايهاي خارجي با اسانسهاي شيميايي استفاده ميكنند.
به گزارش ايسنا ،مجيد فرد صفاري معاون بازرگاني سازمان چاي كشوراظهار مي دارد: چاي از قديميترين نوشيدنيهاي بشر است كه ابتدا درچين، هند و ژاپن كشت ميشد و مورد استفاده قرار ميگرفت و از قرن ۱۵به كشورهايي اروپايي، آمريكايي و ايران راه يافت.
شروع كشت اين محصول در ايران در سال ۱۲۷۹هجري شمسي بود كه توسط محمد ميرزا معروف به كاشفالسلطنه بذر چاي وارد ايران شد و درمناطق لاهيجان و كلارآباد كه شرايط مساعد داشتند، كشت شد.هر چند در ابتدا با اقبال مناسبي از سوي مردم مواجه نشداما امروزه چاي، مصرف قهوه را گرفته و كشت آن بيش از ۳۲هزار هكتار از اراضي كشوررا به خود اختصاص داده است.
معاون بازرگاني سازمان چاي كشور خاطرنشان ميكند: ۶۰هزار خانوار كشاورز به كشت چاي مشغول هستند وبيش از ۵۰۰هزار نفر به طورغيرمستقيم با اين شغل ارتباط دارند.
ناگفته نماند: از بين نوشيدنيهاي متداول دنياچاي از ويژگي منحصر به فردي برخوردار است و از پرمصرفترين نوشيدني جهان محسوب ميشود كه نقش اثرگذاري در تامين آب بدن دارد.
معاون بازرگاني سازمان چاي كشور با اشاره به اينكه ايران جزو ۱۰كشور برتر توليدكننده و يكي از پرمصرف كنندهترين چاي جهان است،مي گويد: استفاده از چاي طبيعي ميتواند به دليل وجود مواد ارزنده، خاصيت ضد سرطان ريه و دندان، كاهش سكته مغزي و آرامبخش اعصاب و روان داشته باشد كه چاي ايراني ازتمام اين ويژگيها برخوردار است.
صفاري همچنين مي افزايد: چاي ايراني به دليل استفاده نكردن از هرگونه سم، از جايگاه ويژهاي در امر سلامت و امنيت غذايي برخوردار است اما به دليل نبود فرهنگ مناسب، مصرف چاي ايراني در كشور همچنان نهادينه نشده است.
بايد خاطر نشان كرد: يك چهارم نياز چاي كشور درداخل توليد ميشود،به طوري كه از ۱۱۰هزارتن چاي موردنياز كشور ۲۵هزار تن در كشور توليد ميشود. با اين وجود هنوز شرايط فروش قابل قبولي براي اين محصول در جامعه مهيا نشده است.
معاون سازمان چاي تصريح مي كند: گرچه نياز است بخشي از چاي مصرفي مورد نياز كشور وارد شود، اما انتظار داريم چاي مورد نياز درچارچوب مشخص، با كنترل لازم و كيفيت مناسب وارد كشور شود.
وي با تاكيد براينكه چايهاي خارجي كه توليد آن بالاي يك سال باشد بايد از سبد مصرف خانوار ايراني خارج شود، مي گويد: براساس مصوبه دولت اين گونه چاي ها قابليت مصرف انساني ندارد و بايد از بازار جمع آوري شود.
اين مسئول با اشاره به اينكه درآمد چايكاران متناسب با تلاش و زحمات آنها نيست، اضافه مي كند: چايكاران از محل فروش برگ سبز خودنتوانستند درآمد اوليه را كسب كنند. اما در تلاش هستيم با افزايش قيمت برگ سبز به توليد بيشتر و بهينه اين محصول كمك كنيم.صفاري متذكر مي شود: اگر برگ سبز چاي از روندخريد تضميني خارج شده و به سمت خريد آزاد پيش رود، آن وقت ميتوان انتظار داشت هم چايكاران پول بيشتري دريافت كنند و هم توليدكننده با مشاهده منابع اوليه مناسب،توليد بهتر و باكيفيتي داشته باشد. ضمن اينكه افزايش كيفيت سبب ميشود مصرف چاي داخلي در جامعه افزايش يابد.
به اين نكته بايد توجه داشت: زماني كه كشاورزان، توليدكنندگان و بازرگانان در كنار هم با اتحاد كار كنند، اين صنعت به جايگاه اصلي خود دست خواهد يافت و در حال حاضر، مهم ترين دغدغه موجود بحث بيمه فراگير چايكاران است كه اميدواريم به زودي اين اتفاق بيفتد.
صفاري خاطرنشان مي كند: بايد با برنامهريزيدرست فاكتورهاي مفيد چاي ايراني را به مردم بشناسانيم و براي دسترسي آسان در اختيار مصرفكنندگان قرار دهيم.در اين ميان برگزاري فستيوالها ميتواند اين امكان را به توليدكننده بدهد تا محصول خود را به طور مستقيم عرضه كند و مصرفكننده هم بدون واسطه محصول استاندارد را خريداري كنند
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]