واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: شكست طرح تبديل شدن شوراي همكاري خليج فارس به اتحاديه
بخش اخبار جهان: نشست سران شوراي همكاري خليج فارس در كويت روز گذشته با صدور بيانيهاي درباره تحولات منطقه و بدون هيچ اشارهاي به تبديل اين شورا به اتحاديه به كار خود پايان داد.
منابع ديپلماتيك اعلام كردند در نشست شوراي همكاري خليج فارس كه سهشنبه و چهارشنبه در كويت برگزار شد، شيخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امير كويت به موضوع اتحاديه كشورهاي عضو اين شوراي هيچ اشارهاي نكرده و تنها به اظهار خرسندي كشورهاي عضو شوراي خليج فارس از توافق درباره پرونده هستهاي ايران بسنده كرد.
به گفته اين منابع كويت جزء كشورهايي است كه موضعي محافظهكارانه در قبال طرح تشكيل اتحاديه در شوراي همكاري خليج فارس اتخاذ كردهاند. چرا كه معتقد است اين طرح ممكن است به مجلس اين كشور كه اعضاي آن منتخب مردم هستند، آسيب برساند و مساله ديگر اينكه اجراي اين طرح ممكن است در اذهان عمومي جهان اين تصور را به وجود آورد كه عربستان بر كشورهاي عضو شوراي خليج فارس تسلط دارد.
منابع ديپلماتيك همچنين بر تلاشهاي امير كويت در تلطيف اوضاع نشست شوراي همكاري خليج فارس و بهبود روابط ميان كشورهاي عضو شورا كه هم اكنون با اختلافات زيادي مواجه شدهاند تاكيد كردند كه از جمله آن سفر محرمانه امير قطر به رياض و انجام مذاكرات با پادشاه عربستان، آن هم در شرايطي كه دو كشور به دليل اختلاف در خصوص مسائل مربوط به سوريه و مصر در روابط دوجانبه خود با تنشهايي مواجه شدند.
تهديد عربستان به قطع كمكهاي مالي شوراي همكاري به عمان
منابع ديپلمات آگاه در حوزه خليج فارس به روزنامه فرامنطقهاي "القدس العربي" فاش كردند: نارضايتي و خشم عربستان از مخالفت عمان با تشكيل اتحاديهاي در شوراي همكاري خليج فارس به حدي رسيده كه به صورت ضمني تهديد كرده در صورت خروج عمان از اين شورا، حمايت شوراي همكاري خليج فارس به اين كشور قطع خواهد شد.
اين منابع اعلام كردند: در حالي كه ديپلماتهاي كويتي سعي دارند با انجام برخي فعاليتها از شدت اختلافات پيش آمده ميان عربستان و عمان بكاهند، روز سهشنبه تعدادي از روزنامههاي عربستاني نوشتند كه خشم رياض به حدي رسيده كه به صورت ضمني عمان را تهديد كرده حمايتهاي مالي شوراي همكاري خليج فارس به اين كشور متوقف خواهد شد.
در همين حال اگر عمان تهديد خود درباره لغو عضويتش در شوراي همكاري خليج فارس را عملي كند طبيعي است كه حمايتهاي اين شورا از مسقط قطع شود.
همچنين ارزيابي شده كه در صورت قطع حمايتهاي شوراي همكاري خليج فارس از عمان، اين كشور در هفت سال آينده حدود 7 ميليارد دلار ضرر خواهد كرد، چرا كه به موجب قراردادي كه چهار سال پيش در شوراي همكاري خليج فارس به امضا رسيد، اين شورا مكلف شد طي 10 سال مبلغ 10 ميليارد دلار به عمان كمك مالي كند.
بيانيه پاياني نشست سران شوراي همكاري خليج فارس
در اختتاميه نشست سران شوراي همكاري خليجفارس در كويت، حاضران با صدور بيانيهاي بر لزوم تشكيل دولت انتقالي در سوريه تاكيد كرده و مدعي شدند نظام كنوني سوريه نبايد در آينده سياسي اين كشور نقشي داشته باشد.
سران شوراي همكاري خليجفارس در پايان سي و چهارمين نشست خود در كويت بر حمايت از خواستههاي مردم مصر تاكيد كردند.
در اين بيانيه، كشورهاي شركتكننده مخالفت خود را با دخالت در امور داخلي مصر اعلام و بر حمايت از اقتصاد مصر جهت ياري اين كشور تاكيد كردند.
كشورهاي شركتكننده همچنين بر لزوم مشاركت در نشست ژنو 2 درخصوص حل بحران سوريه و تشكيل دولت انتقالي در اين كشور تاكيد كردند.
در اين بيانيه همچنين درگيريها ميان نظام سوريه با مخالفان محكوم و ادعا شده كه نظام سوريه از سلاحهاي شيميايي و سلاحهاي سنگين استفاده ميكند.
در بيانيه پاياني اين نشست، بر لزوم حفظ حاكميت سوريه و تماميت ارضي اين كشور نيز تاكيد و از نيروهاي حزبالله لبنان خواسته شده خاك سوريه را ترك كنند.
سران كشورهاي شوراي همكاري خليجفارس نيز در اظهارات مداخلهجويانه مدعي شدند كه نظام سوريه نبايد در آينده سياسي اين كشور نقشي داشته باشد.
در اين بيانيه به مردم آفريقاي جنوبي به دليل فوت نلسون ماندلا، رئيسجمهور فقيد اين كشور تسليت گفته و تاكيد شد كه ماندلا تمام عمر خود را براي مبارزه با خشونت و "آپارتايد" سپري كرد.
در بيانيه مذكور آمده كه كشورهاي عضو همكاري خليجفارس از تشكيل كشور مستقل فلسطين با پايتخت قدس حمايت ميكنند.
در اين بيانيه تاكيد شد كه صلح در خاورميانه تنها در صورت عقبنشيني رژيم صهيونيستي از مرزهاي سال 1967 (1346) و پايبندي اين رژيم به طرح صلح عربي محقق ميشود.
كشورهاي شوراي همكاري خليجفارس با اظهار اميدواري نسبت به موفقيتآميز بودن مذاكرات صلح ميان رژيم صهيونيستي و فلسطين، سياستهاي شهركسازي رژيم صهيونيستي و محاصره نوار غزه از سوي اين رژيم را محكوم كرده و خواهان پايان يافتن ظلمها عليه مردم فلسطين شدند.
سران شوراي همكاري خليج فارس همچنين انفجارهاي اخير در لبنان را محكوم كرده و از دولتمردان اين كشور خواستند تا منافع ملي را بر هرچيز ديگري مقدم داشته و هر چه سريعتر دولت را در اين كشور تشكيل دهند.
كشورهاي شوراي همكاري خليجفارس همچنين از تلاشهاي عبد ربه منصور هادي، رئيسجمهوري يمن در دوره انتقالي قدرداني كردند. آنها همچنين انفجارهاي تروريستي در عراق را محكوم و اعلام كردند كه اين انفجارها با اصول اسلامي مغايرت دارد.
كشورهاي شوراي همكاري خليجفارس در بيانيه خود همچنين تاكيد كرد كه بايد پليس مشترك خليجفارس تشكيل شود تا عرصه همكاري ميان اين كشورها را گسترش داده و فضاي مناسبي را براي مبارزه با تروريسم به وجود آورد.
در پايان اين بيانيه ضمن استقبال از توافق ايران با كشورهاي ديگر در خصوص توانايي هستهاي ايران، رويكرد جديد ايران در قبال كشورهاي حوزه خليجفارس ستوده شد.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]