واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل حفاظت محيط زيست استان قم خبر دادارتقاء سطح 3 منطقه اكولوژيك استان قم به منطقه شكار ممنوع
مديركل حفاظت محيط زيست استان قم از ارتقاء سطح حفاظتي سه منطقه اكولوژيك استان با بيش از 136 هزار هكتار به منطقه شكار ممنوع خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل از روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست استان قم، محمودعلي ركني اظهار داشت: با توجه به مطالعات و بررسيهاي منطقهاي، دادههاي كارشناسي و طرحهاي مطالعاتي انجام شده، سه منطقه اكولوژيك و حساس استان به پيشنهاد اين اداره كل و موافقت سازمان حفاظت محيط زيست به منطقه شكار ممنوع ارتقاء يافت.
وي با بيان اينكه مناطق شكار ممنوع كهك، كهندان و مسيله حدود 136 هزار هكتار وسعت داشته و بيش از 12 درصد از مساحت استان را به خود اختصاص دادهاند، خاطرنشان كرد: ارتقاي سطح حفاظتي اين مناطق با هدف حفظ و حراست حداكثري از تنوع زيستي و اجراي مديريت يكپارچه سرزميني و پشتيباني از مناطق حفاظت شده در استان قم و استانهاي همجوار است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان قم گفت: منطقه شكار ممنوع كهك با مساحت 33 هزار هكتار در مجاورت پناهگاه حيات وحش جاسب قرار گرفته كه علاوه بر داشتن تنوع زيستي مناسب، ميتواند در راستاي ايجاد شبكه به هم پيوسته حفاظتي در مناطق تحت مديريت بسيار موثر باشد.
وي افزود: اين منطقه با حد ارتفاعي حدود 3 هزار متر، از تنوع گونههاي گياهي و جانوري مناسبي برخوردار بوده كه از آن جمله ميتوان به گربه پالاس، پلنگ، كل و بز، قوچ و ميش، گراز، گرگ، انواع خزندگان و جوندگان و بيش از 200 گونه گياهي نام برد.
ركني مساحت منطقه شكار ممنوع كهندان را بيش از 54 هزار هكتار عنوان كرد و گفت: اين منطقه كه در ضلع غربي استان قم قرار گرفته است، داراي بيشترين ارتفاع و بارش در سطح استان بوده كه به لحاظ شرايط آب و هوايي و زيستگاهي از مناطق بكر و ويژه به شمار ميرود و وجود گونه ارزشمند سياه گوش و ساير گونههاي ارزشمند در اين منطقه گزارش شده است.
وي خاطرنشان كرد: منطقه شكار ممنوع مسيله نيز با مساحتي حدود 49 هزار هكتار در ضلع شرقي استان و در ناحيه كويري قرار گرفته كه نزديكي به درياچههاي نمك و دشت هاي كويري، نمايي از زيست بوم خاص كوير مركزي ايران را در اين منطقه به خوبي به نمايش گذاشته است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان قم تصريح كرد: در منطقه دشت مسيله وجود گونه حمايت شده هوبره گزارش شده است و اميدوارم با احياي زيستگاههاي طبيعي در اين منطقه به واسطه افزايش سطح حفاظتي، شاهد حضور گونه هاي ارزشمند گور ايراني و جبير نيز در اين منطقه باشيم؛ بدين ترتيب تعداد مناطق شكار ممنوع از يك منطقه شكار ممنوع حوض سلطان به تعداد چهار منطقه افزايش يافت.
انتهاي پيام/78002
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]