واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حضور استاندار آذربايجانشرقي و بازرگانان و فعالان اقتصادياجلاس مشترك بازرگاني ايران و تركيه در استانبول آغاز به كار كرد
اجلاس مشترك بازرگاني ايران و تركيه با حضور تجار، بازرگانان، فعالان اقتصادي، صاحبان صنايع و كارآفرينان دو كشور در هتل بين قاره اي جيلان استانبول برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، اسماعيل جبارزاده كه در اين اجلاس شركت كرده است، بعد از ظهر امروز در سخناني برگزاري اين اجلاس را فرصتي براي معرفي نعمتهاي الهي و امكانات بزرگ جمهوري اسلامي ايران به كشور دوست و همسايه تركيه دانست و از وقوع اين رخداد همزمان با ماههاي آغازين فعاليت دولت تدبير و اميد ابراز خوشحالي كرد.
وي با بيان اين كه تسهيل قوانين و مقررات مربوط به سرمايهگذاري و تجارت و بهبود فضاي كسب و كار از مهمترين برنامههاي دولت جمهوري اسلامي اعلام كرد و گفت: ايران به دليل برخورداري از منابع طبيعي متعدد، ذخيرههاي بزرگ انرژي، دانش فني بومي در زمينهي علوم و تكنولوژيهاي پيشرفته و روز دنيا و داشتن جمعيت جوان فعال و تحصيلكرده، بستر بسيار مناسبي براي سرمايهگذاري و فعاليتهاي اقتصادي است و آماده است سرمايهگذاران و تجار محترم را جهت فعاليتهاي توليدي و تجاري پذيرش كند.
استاندار آذربايجان شرقي ادامه داد: خوشبختانه پس از تصويب قانون سرمايهگذاري خارجي در سال 2001 ميلادي بستر قانوني براي اين امر مهم فراهم شد. علاوه بر اين، ابلاغ سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي زمينه را از هر نظر براي سرمايهگذاران خارجي آماده كرده است.
جبارزاده افزود: البته براي سرمايهگذاران خارجي علاوه بر قوانين و مقررات، عوامل ديگري مانند دسترسي به بازار ملي، منطقهاي و بينالمللي، دسترسي به نيروي انساني ماهر و نيمه ماهر با قيمت مناسب، دسترسي به مواد اوليه انرژي ارزان مورد توجه است كه همگي در كشور ما فراهم است.
استاندار آذربايجانشرقي خاطرنشان كرد: مسؤولان جمهوري اسلامي ايران به جذب سرمايههاي خارجي و استفاده از توانمنديهاي سرمايهگذاران خارجي، اعم از ايرانيان مقيم خارج يا خارجي هاي علاقهمند به سرمايهگذاري در ايران توجه ويژه دارند.
وي ادامه داد: اقدامات زيادي در جهت تسهيل امر سرمايهگذاري خارجي و رفاه حال سرمايهگذاران در كشور انجام دادهاند كه ميتوان از آن جمله به اصلاح و تسهيل قوانين مرتبط با سرمايهگذاري، ايجاد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي متعدد در كشور در سالهاي اخير، تسهيل ورود و خروج سرمايهگذاران خارجي، تضمين سرمايههاي سرمايهگذاران خارجي توسط دولت جمهوري اسلامي ايران، ايجاد مراكز و ستادهاي سرمايهگذاري با مسؤوليت مستقيم استانداران در همه استانها براي راهنمايي و رسيدگي ويژه به مشكلات سرمايهگذاران و برگزاري همايشهاي جذب سرمايهگذاري اشاره كرد.
اين مسئول افزود: استان آذربايجانشرقي با برگزاري چهار همايش و ايجاد اولين مركز سرمايهگذاري در كشور از پيشتازان عرصه جذب سرمايهگذاري در كشور است.
دكتر جبارزاده بيان كرد: به يقين وجود چنين امكانات شايان توجه از سويي و منابع غني انرژي و نيروي كار مجرب از سوي ديگر باعث گرديده سرمايهگذاران خارجي بسياري در ايران به فعاليت پرداخته و اظهار رضايت نمايند.
استاندار آذربايجان شرقي ادامه داد: به طوري كه اين فعاليت در آذربايجانشرقي و منطقه آزاد ارس، به واسطه برخورداري از بسترهاي وسيع و غني سرمايهگذاري، گردشگري و تجاري جلوه پررنگتري دارد.
وي تاكيد كرد: استان آذربايجان شرقي به دليل برخورداري از جاذبههاي اقتصادي و گردشگري و تاريخي يكي از استانهاي مستعد براي سرمايهگذاري اقتصادي و تجاري است.
اين مقام مسئول به پيشينه تاريخي شهر تبريز، مركز اين استان آذربايجانشرقي اشاره كرد و گفت: تبريز ضمن دارا بودن مزيتهاي اقتصادي، داراي پيشينهاي فراموش نشدني در حوزه تبادلات تجاري است كه بهترين نمونه آن بازار تبريز به عنوان بزرگترين بازار سرپوشيده حال حاضر جهان است كه در سال 2010 توسط سازمان يونسكو در ليست ميراث جهاني جاي گرفته و ثبت جهاني شد.
جبارزاده افزود: علاوه بر اين تبريز در بستر تاريخ در مسير جاده ابريشم، يك مركز تجاري بزرگ محسوب ميشده است و در حال حاضر نيز عليرغم طراحي و ساخت مراكز مدرن تجاري و مراكز خريد و فروش، اهميت بازار بزرگ سرپوشيده تاريخي تبريز به قوت خود باقي است و همچنان يك مرز بزرگ تجاري محسوب ميشود.
استاندار آذربايجان شرقي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن دعوت از سرمايهگذاران كشور تركيه براي حضور در اين استان، به سابقه فعاليت تجار و سرمايهگذاران ترك در استان اشاره كرد و گفت: وجود امكانات گسترده اقتصادي در آذربايجان شرقي باعث جلب توجه سرمايهگذاران خارجي به ويژه سرمايهگذاران ترك در حوزههاي مختلف اقتصادي شده و چند شركت هواپيمايي از جمله شركت هواپيمايي تركيش در اين استان فعاليت دارند و پروازهاي مستقيم از شهرهاي مختلف تركيه به مقصد تبريز و بالعكس در حال انجام است.
وي ميزان صادرات از گمركات استان آذربايجانشرقي در سال 2012 ميلادي را قريب 510 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: از اين ميزان 211 ميليون دلار صادرات به كشور تركيه بوده است كه در مقابل 643 ميليون دلار واردات نيز از تركيه صورت گرفته و مجموع مبادلات تجاري ما را با تركيه به 854 ميليون دلار رسانده است.
جبارزاده با تاكيد بر اين كه بايد اين رقم را به دو ميليارد دلار در سال برسانيم، گفت: طبق تعهدات فيمابين ايران و تركيه، چشم انداز مبادلات تجاري 30 ميليارد دلار ترسيم و هدف گذاري شده است كه حتماً 10 درصد آن مختص مبادلات با استان آذربايجانشرقي خواهد بود.
استاندار آذربايجان شرقي در پايان روابط اقتصادي و مبادلات تجاري را زمينهساز و ضامن اتحاد ملتهاي مسلمانان جهان دانست و افزود: بدون برقراري ارتباط و بحث و گفتگو در مورد نقاط مشترك و تفاوتها، هرگز ارتباطي برقرار نميشود كه از آن انتظار بهرهبرداري نيز داشت.
وي افزود: خوشبختانه در راستاي تحولات عظيمي كه در نوع روابط بينالمللي در طي ماههاي اخير در كشور ما رخ داده است شاهد رشد تجارت و مراودات بينالمللي ايران خواهيم بود.
جبارزاده همچنين با ابراز اميدواري نسبت به گسترش روابط بين دو كشور دوست، برادر و همآيين ايران و تركيه، توسعه و پيشرفت هر دو كشور و موفقيت هر دو ملت را آرزو كرد.
شايان ذكر است در راستاي توسعه روابط اقتصادي و بازرگاني و نيز افزايش حجم مبادلات تجاري، اجلاس مشترك بازرگاني ايران و تركيه از تاريخ 19 الي 22 آذرماه سالجاري در استانبول برگزار مي شود.
در اين همايش، فعالان اقتصادي، صاحبان صنايع و بازرگانان به تبادل اطلاعات، بررسي موانع و بهرهگيري از پتانسلهاي تجاري، اقتصادي و سرمايهگذاريهاي مشترك در پانلهاي تخصصي و همايش عمومي و نيز ديدارهاي دو جانبه خواهند پرداخت.
انرژي، صنايع پتروشيمي و برق، بازرگاني عمومي تجارت مرزي و فاينانس، حمل و نقل ترانزيت، لجستيك و گمرك، توريسم گردشگري سلامت و تجهيزات پزشكي، صنايع فلزي و معادن، صنايع خوروسازي و قطعات خودرو، سرمايه گذاري، كشاورزي تجهيزات كشاورزي و صنايع غذايي و رسانه و تبليغات از زمينههاي كاري اين اجلاس عنوان شده است.
انتهاي پيام/6004/ل40
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]