واضح آرشیو وب فارسی:فارس: براي نخستين بار در دانشگاه علوم پزشكي مشهدكپسول آندوسكوپي با قابليت عكسبرداري از مجاري گوارشي ابداع شد
براي نخستين بار در كشور كپسول آندوسكوپي با قابليت عكسبرداري از مجاري گوارشي در دانشگاه علوم پزشكي مشهد ابداع و معرفي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، نشست خبري شيوههاي جديد آندوسكوپي در كودكان با حضور متخصصان گوارشي كودكان ظهر امروز در محل بيمارستان قائم مشهد برگزار شد.
در ابتدا سيمين پرتويي متخصص بيماريهاي عفوني كودكان با اشاره به گذشته بيماريهاي گوارشي كودكان اظهار داشت: در ابتدا كسي بيماريهاي كودكان را جدي نميگرفت و اگر هم بيماري مهمي براي كودكان حادث ميشد، آن را به شهرهاي بزرگ نظير تهران جهت درمان منتقل ميكردند.
به گفته وي، اين درمانها با امكانات قديمي به تدريج انجام ميگرفت كه با ورود افراد جوان و متخصص در اين عرصه تخصصي روشهاي درماني شكل بهروزتري به خود گرفت.
در ادامه سيدعلي جعفري متخصص گوارش كودكان افزود: از ديرباز اقدامات درماني براي كودكان چالشبرانگيز و داراي نوعي جسارت بوده كه تعبير تشخيص بيماريهاي گوارشي از بزرگسالان به كودكان نمونه همين جسارت است كه دانشگاه علوم پزشكي مشهد اين جسارت را انجام داده است.
جعفري افزود: ما با حوادث و بيماريهايي در كودكان نظير (بلع اجسام خارجي و تنگي روده و ...) برخورد داشتيم كه در قديم بايد تحت عمل جراحي قرار ميگرفتند، اما در حال حاضر با وجود اين تكنولوژيها از جمله آندوسكوپي ديگر نياز به اعمال جراحي وجود نخواهد داشت.
وي افزود: همچنين كودكاني كه تغذيهشان از طريق روده بود نيز بايد مورد جراحي قرار ميگرفتند كه با وجود اين عمل (از طريق آندوسكوپي) نياز به جراحي وجود ندارد و ما جزو معدود مراكزي هستيم كه از اين تكنولوژي استفاده ميكنند.
وي افزود: شيوع بيماريهاي گوارشي در كودكان طبق بررسيهايي كه انجام گرفته حدود 2 درصد بوده كه علت آن كمخوني و ديگر بيماريها قابل تشخيص است.
جعفري تاكيد كرد: به هيچوجه كپسول اندوسكوپي جايگزين آندوسكوپي نيست و فقط براي تشخيص بيماريهاي لوله باريك از آن استفاده ميشود.
در ادامه حميدرضا كيانيفر متخصص كودكان اظهار داشت: در پي تشخيص دقيق بيماريهاي كودكان اين تكنولوژي انجام گرفته و ما امكاناتمان را با پيشرفتهاي روز دنيا بهروز نمودهايم.
وي افزود: تشخيص خونريزيهاي گوارشي، درمان مري در كودكان و همچنين تشخيص بيماريهاي سخت در كودكان كه قابل تشخيص نبودند، بيماريهاي عفوني گوارشي در كودكان و تشخيص بيماريهاي روده بزرگ از مزاياي اين فناوري پيشرفته است.
كيانيفر در پايان گفت:در حال حاضر در استان خراسان مشكل عدم تشخيص بيماري گوارشي در كودكان را نداريم و در اين رابطه پيشرفتهاي خوبي را نيز كسب نمودهايم.
محمدعلي كياني فوق تخصص گوارش و كبد در كودكان و استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد در تشخيص اين فناوري در ادامه افزود: اين كپسول با ابعاد 11*24 ميليمتر قطر به دليل شكل استوانهاي كه دارد به كپسول اندوسكوپي معروف شده است.
وي گفت: آندوسكوپي بوسيله لوله انجام ميگيرد، اين كپسول همان كار آندوسكوپي را انجام با اين قابليت كه در هر ثانيه 3 عكس را از درون لوله باريك ميگيرد كه در كل اين تصاوير يك فيلم را تشكيل و در فايلهاي كامپيوتري ذخيره ميكند و به صورت كلي قابليت عكسبرداري به تعداد 11 هزار عكس را دارد.
فوق تخصص گوارش و كبد كودكان و استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد تصريح كرد: در گذشته بيماريهايي كه در مناطق داخلي دستگاه گوارش پديد ميآمد بخصوص در لوله باريك و اطراف آن بوسيله اعمال تهاجميتر مثل جراحيهاي باز انجام ميگرفت كه با ايجاد اين تكنولوژي (براي اولين بار در دانشگاه علوم پزشكي مشهد) اين اعمال تغيير و جاي خود را به اندوسكوپي (كپسول) داد.
كياني افزود: از امكانات اين كپسول اين است كه اگر خونريزي در دستگاه گوارش حادث شود و احتياج به عمل جراحي باشد ما به وسيله عكسبرداري كه توسط كپسول انجام ميشود اين عكسها را به صورت فيلم بصورت سيدي در اختيار جراح قرار داده تا تشخيص صحيح صورت و بيمار مورد درمان قرار گيرد.
وي گفت: اين كپسول مناطقي را كه در داخل دستگاه گوارش خونريزي داخلي دارد به رنگ قرمز نشان ميدهد و طريقه دفع آن از طريق روده بزرگ ميباشد كه به همين دليل اين كپسول يكبار مصرف ميباشد و استفاده از اين روش براي كودكان برخلاف بزرگسالان كه از روشهاي سخت و تهاجمي و غير قابل (تحمل جراحي) استفاده ميشود، اين روش نوين ارائه اين خدمت را آسان نموده است.
كياني گفت: تفكر ما بر اين است كه اين اعمال همراه با درد و التهابآور است كه در واقع چنين نيست. همچنين اعمال اين تكنولوژي در شرق تهران براي اولين بار بوده و مواردي همچون تشخيص بيماريهاي عفوني و همچنين تغذيه كودكان از طريق روده را سهل و آسان نموده است.
وي افزود: هزينه اين كار هزينه چنداني نيست و فقط هزينه تهيه اين كپسول برعهده بيمار است كه هزينه كپسول با احتساب ارز جديد در حدود يك ميليون و 200 هزار تومان و هزينه انجام آن در بخش دولتي در حدود 150 تا 160 هزار تومان است كه اين روش بسيار اثربخش و مفيد ميباشد.
كياني خاطرنشان كرد: اين هزينهها با توجه به آنكه در كودكان بيماري درست تشخيص داده ميشود و تمامي مشكلاتي كه بيمار چند سال از آن رنج ميبرد، وجود ندارد، در پي تشخيص درست ديگر در اين مورد مشكلي براي كودك تا آخر عمر پيش نميآيد، هزينه چنداني نيست و همچنين تنها مرجع تهيه اين كپسول در استان دانشگاه علوم پزشكي مشهد است.
وي در پايان با اشاره به اينكه هيچگونه نگراني در مورد اعمال اين روش وجود ندارد، افزود: هفته گذشته بر روي يك كودك اين عمل انجام پذيرفت كه حال عمومي وي خوب است ؛ اين كپسول از راه دهان وارد و از طريق روده بزرگ خارج ميگردد.
انتهاي پيام/2202
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]