واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كودكاني كه وجود دارند اما نيستند
براساس گزارش تايم، يونيسف ميگويد سال گذشته از هر 4 نوزاد،تولد سه نوزاد در پاكستان به ثبت دولتي نرسيدهاست. اين وضعيت در يمن وخيمتر بوده و از هر پنج نوزاد، تولد چهار نوزاد به ثبت نميرسد. همچنين 97 درصد از كودكاني كه سال گذشته در سومالي متولد شدهاند به صورت رسمي وجود خارجي ندارند.
براساس گزارشي كه با تازگي توسط يونيسف منتشر شده،اين مشكل بسيار گسترده و مخرب است. درحدود 230 ميليون كودك زير پنج سال، يعني يك كودك از هر سه كودك متولد شده در جهان، به صورت رسمي متولد نشدهاند، به بيان ديگر اطلاعات هويت و تولد آنها به صورت رسمي به ثبت نرسيده و به اين شكل از انواع برنامههاي دولتي از قبيل تحصيلات و بهداشت و درمان محروم هستند.
به گفته يونيسف تمامي كودكان با قدرت بالقوه عظيمي متولد ميشوند، اما اگر جوامع نتوانند آنها را به حساب آورند و حتي از حضور آنها آگاهي نداشتهباشند،اين كودكان در برابر سواستفاده و غفلت آسيبپذيرتر شده و تواناييهاي آنها به شدت سركوب خواهند شد.
اين گزارش با عنوان حق تولد تمامي كودكان: روندها و نابرابريهاي ثبت تولد، تجزيه و تحليلهاي آماري را با دادههاي موجود در مراكز ثبتاحوال كشورهاي مختلف مقايسه كرده و دريافتهاست كه در سال 2012 تنها هويت 60 درصد از نوزادان ثبت شده و دهها ميليون نوزادي كه طي پنجسال گذشته تولد آنها به ثبت رسيده از برگه رسمي گواهي تولد برخوردار نيستند.
كودكان در گروههاي مذهبي و نژادي مختلف كه در مناطق فقير و يا دورافتاده زندگي ميكنند، بيشتر در معرض بيهويتي ناشي از ثبت نشدن اطلاعات تولدشان قرار دارند. بالا بودن هزينهها، بيدانشي درباره روند ثبت و ترس از نابرابريهاي بيشتر از جمله عوامل ثبت نكردن تولد نوزادان هستند. به گفته يونيسف،ميزان ثبت تولد نوزادان در كشورهاي فقيرنشين جنوب آسيا و آفريقا از كمترين مقدار برخوردار است.
به گفته اريكا كوچي قائممقام واحد نوآوري يونيسف، ثبت اطلاعات توليد از آنجايي كه دروازهاي به سوي دريافت خدمات دولتي ضروري و حياتي است، از اهميت ويژهاي برخوردار است. اين واحد در تلاش است با ابداع تكنولوژي كمهزينهاي به شناسايي و گزارش تولدهاي ثبتنشده بپردازد. به گفته كوچي، ثبت تولد اولين ايستگاه براي خدمات درماني، تحصيلات، حق شهروندي و حق راي دادن است.
يونيسف درحال حاضر با همكاري با دولت اوگاندا در تلاش براي ايجاد شبكهاي موبايلي است كه ميتوان با استفاده از آن در كمتر از چند دقيقه اطلاعات مربوط به نوزادان تازه متولد شده را به ثبت رساند و به نوزادان موجوديت بخشيد. در بوسني نيز يونيسف در تلاش است با استفاده از موبايل و كمك گرفتن از مددكاران اجتماعي به ثبت پنج درصد نوزاد بيهويتي كه در اين كشور متولد ميشوند بپردازد. همين تكنولوژي در نيجريه به دولت فرصت داد تا هشت ميليون نوزاد كه تولد آنها به ثبت نرسيده بود را طي 152 ماه ثبت كنند.
به گفته كوچي، ثبت تولد جهاني ايدهآلي است كه يونيسف براي رسيدن به آن در تلاش است، هدفي كه دسترسي سريع به آن امكانپذير است.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]