واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرمقاله «هاآرتص»اصرار بر اشغالگري اسرائيل را به انزوا كشانده/عدم حضور نتانياهو در مراسم ماندلا تائيدي بر انزوا بود
روزنامه صهيونيستي «هاآرتص» در سرمقاله روز چهارشنبه خود به انتقاد از عدم سفر نتانياهو به آفريقاي جنوبي پرداخته و نوشته است عدم حضور وي در مراسم بزرگداشت «نلسون ماندلا» نمادي بود از انزواي رو به رشد اسرائيل.
به گزارش خبرگزاري فارس، «بنيامين نتانياهو» نخستوزير رژيمصهيونيستي اين هفته اعلام كرد به دليل هزينههاي بالاي سفر از پيش برنامهريزي نشده به آفريقاي جنوبي، نميتواند در مراسم بزرگداشت «نلسون ماندلا» رهبر فقيد آفريقاي جنوبي شركت كند. «شيمون پرز» رئيس رژيمصهيونيستي هم به بهانه مشكلات جسمي از حضور در اين مراسم خودداري كرد.
اين اقدام سران رژيمصهيونيستي در چند روز گذشته به شدت از سوي رسانههاي اسرائيلي مورد انتقاد قرار گرفته است. روزنامه «هاآرتص» هم امروز سرمقاله خود را به اين موضوع اختصاص داده و نوشته است عدم حضور نتانياهو در اين مراسم نشاندهنده حركت اسرائيل به سمت انزوا است. اين روزنامه اصرار اسرائيل بر اشغالگري در منطقه كرانه باختري را عامل اين موضوع دانسته است.
در سرمقاله «هاآرتص» آمده است: نخستوزير «بنيامين نتانياهو» تصميم گرفته است ميزان مخارج سرسامآور خود را كه هر از چند گاهي اخبار آن منتشر ميشود و خشم عمومي را برميانگيزد، كاهش دهد. اما بسيار بد است كه اين اقدام در اولين گام به عدم حضور در مراسم بزرگداشت «نلسون ماندلا» منجر شد و حالا اين مراسم بدون حضور يك مقام ارشد اسرائيلي برگزار شده است.
با توجه به دست و دلبازيها و مخارج گزافي كه نتانياهو در تمام طول نخستوزيرياش داشته (مثلا او همين سال قبل بر سفر با يك هواپيماي چارتر به لندن براي حضور در مراسم تدفين «مارگارت تاچر» نخستوزير اسبق انگليس اصرار داشت) و همچنين با توجه به مشي و ميراث ماندلا (كه كاملا بر خلاف چيزي است كه تاچر از خود به جاي گذاشت) كه در تضاد با رويكردهاي نتانياهوست، بيدليل نيست اگر بگوييم كه او بحث هزينهها را بهانه كرد تا در مراسمي كه دوست نداشت در آن باشد، حضور نيابد.
ماندلا هم در زمان حيات و هم در زمان مرگش نماد ايده برابري تمام انسانها و مخالفت با رژيم آپارتايدي بود كه با مردم بر اساس نژاد و قوميتشان برخوردهاي متفاوتي داشت. اسرائيل كه تحت رهبري نتانياهو شاهد افزايش شديد افتراق، قوانين نژادپرستانه و تبعيض بر اساس مليت بوده، نه ميتواند بگويد كه به ميراث ماندلا احترام گذاشته و نه ميتواند خود را در جمع كشورهاي پرچمدار تلاش براي برابر انسانها و مبارزه با نژادپرستي قرار دهد.
ماندلا در گذشته به نفع مبارزات فلسطينيها سخن گفته بود (چيزي كه وي را در نقطه مقابل نتانياهويي قرار ميدهد كه فلسطينيها را دشمنان داخلياي ميداند كه نميتوان با آنها مذاكره كرد). علاوه بر اين، ميتوان اينطور گفت كه ذات اصلي مبارزات ماندلا (نبرد عليه نژادپرستي عليه سياهپوستان) با ماهيت اقدامات «بنيامين نتانياهو» نخستوزير اسرائيل در تناقض است. همين هفته نتانياهو كابينه ائتلافياش سرگرم تصويب قانون موسوم به «مبارزه با مهاجرت غيرقانوني» هستند كه مجوز حبس بدون محاكمه افراد تا يكسال را صادر ميكند و هدف اصلي آن مبارزه با مهاجران آفريقايي است.
عدم حضور سران ارشد اسرائيل در مراسم ماندلا اتفاقي نيست و ميتوان آن را نمادي از انزواي ديپلماتيك رو به رشد اسرائيل دانست. اسرائيل به خاطر تأكيد بر اشغالگري * و تشديد آن از طريق رشد مداوم شهركسازيها و پشت كردن به راهكارها و ابتكارات ديپلماتيك، در حال خروج تدريجي از جامعه بينالملل است. خطر اين وضعيت كه اولين نشانههايش در مذاكرات مربوط به توافقنامه همكاريهاي علمي «افق 2020» * نمايان شد، اگر از تهديدات منطقهاي كه نتانياهو بيش از حد از آن ابراز نگراني ميكند و مدام در موردش هشدار ميدهد، بيشتر نباشد، قطعا كمتر نيست.
------------------------------------
• حضور رژيمصهيونيستي در اراضي فراتر از مرزهاي پيش از سال 1967 از جمله در كرانه باختري و قدس شرقي، در عرف و قوانين بينالمللي نيز غيرقانوني است و كشورهاي دنيا اين مناطق را تحت عنوان «اراضي اشغالي» ميشناسند.
• اتحاديه اروپا اخيرا در جريان مذاكرات توافقنامه همكاريهاي مشترك علمي با اسرائيل موسوم به «افق 2020» از پذيرش همكاري با شركتها و افراد مستقر در «اراضي اشغالي» خودداري كرد كه اين امر اين توافق را در آستانه شكست قرار داده بود.
----------------------------------
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]