واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: تعامل با شبكه جهاني اينترنتتاكيد رئيس جمهوري بر ايجاد شبكه ملي اطلاعات
ايتنا- شبكه ملي اطلاعات، جايگزين اينترنت نخواهد شد. بلكه يك شبكه داخلي با سرعت بالاتر است كه در اختيار مردم قرار ميگيرد.
در نخستين جلسه شورايعالي فضاي مجازي در دولت تدبير و اميد، رييس جمهوري بهعنوان رييس شورا، بر بهرهگيري از تواناييهاي شبكه ملي اطلاعات براي تعامل با شبكه جهاني اينترنت و شركتهاي بزرگ فناوري دنيا تاكيد كرد و دبيرخانه شوراي عالي فضاي مجازي نيز مكلف به پيگيري و انجام مطالعات دقيق در زمينهي شبكه ملي اطلاعات شد.
به گزارش ايتنا از ايسنا، در اين جلسه اعضاي حقيقي و حقوقي شورا در خصوص شبكه ملي اطلاعات به تبادلنظر پرداختند و دبيرخانه شورايعالي فضاي مجازي را مكلف به انجام مطالعات دقيق در اين راستا كردند.
رييس جمهوري نيز در اين جلسه با اشاره به حكم رهبري در سال ۱۳۹۰براي تشكيل اين شورا گفت: در اين حكم به خوبي اهميت اين دانش براي دستيابي به توسعه و ايجاد دسترسي براي دانشپژوهان در راستاي توليد علم و فناوري و اقتصاد دانشبنيان و حتي در جهت تسهيل در زندگي عامي مردم به خوبي تبيين شده است.
وي با تاكيد بر ضرورت اقدام جدي در جهت تحقق محورهاي مورد اشاره در حكم رهبر معظم انقلاب اظهار كرد: بايد به گونهاي برنامهريزي، تصميمگيري و اقدام كنيم تا بتوانيم اين فناوري را هر چه بهتر و بيشتر در اختيار مردم قرار دهيم.
رئيس شورايعالي فضاي مجازي با بيان نقش فناوريهاي ارتباطي در ايجاد فضايي جديد در زندگي مردم جهان خاطرنشان كرد: الزامات و حساسيتهاي موجود در اين حوزه و بسياري از اقتضائات زندگي امروز ملتها ايجاب ميكند تا با هماهنگي، تصميمسازي و راهبري مناسب از فرصتهاي موجود استفاده بهينه را ببريم؛ به همين دليل مقام معظم رهبري تمامي دستگاههاي موثر در اين موضوع را در تصميمسازي در قالب اين شورا گردهم آوردهاند.
رييس جمهوري ايجاد شبكه ملي اطلاعات و بوميسازي اين فناوري در كشور را مورد تاكيد قرار داد و گفت: بايد دراين راستا گامهاي بزرگي برداريم تا با بهرهگيري از اين شبكه ملي توانايي تعامل با شبكه جهاني و شركتهاي بزرگ دنيا را در كشور ايجاد كنيم.
وي همچنين با بيان اينكه مساله ارتباطات و فناوريهاي آن، امروزه نقش به سزايي در توسعه و رفاه اجتماعي كشورها و ملت ايفا ميكند، اظهار كرد: بايد در جهت ارائه آموزشهاي لازم در راستاي استفاده هر چه بهتر مردم از فناوريهاي ارتباطاتي تلاش كنيم.
بر اساس اطلاعات نشريه ارتباطات، روحاني ايجاد و بنيانگذاري شبكه ملي اطلاعات و بوميسازي اين فناوري در كشور را مورد تاكيد قرار داد و گفت: بايد در اين راستا گامهاي بزرگي برداريم تا بتوانيم با بهرهگيري از اين شبكه ملي توانايي تعامل با شبكه جهاني و شركتهاي بزرگ دنيا را در كشور ايجاد كنيم.
اما وزير پيشين ارتباطات با تاكيد بر اهميت شبكه ملي اطلاعات گفته بود: اين شبكه بايد تا پايان برنامه پنجم به سرانجام برسد اما در حال حاضر تلاش داريم تا پيش از اين زمان آن را تكميل كنيم.
محمدحسن نامي اظهار كرده بود: شبكه ملي اطلاعات از جايگاه ويژهاي برخوردار است و تاكيد زيادي بر توسعه آن داريم چرا كه اين شبكه و دسترسي به آن از جنبههاي متعددي حائز اهميت است و همين اهميت ايجاب ميكند امور مربوط به آن را با سرعت پيگيري كنيم.
وي با بيان اينكه امور مربوط به اين شبكه با بهرهگيري از تجربيات دانشمندان ايراني به سرعت در حال پيشرفت است، اظهار كرد: توسعه اين شبكه روند خوبي را شروع كرده و كارهاي مربوط به آن با سرعت مناسبي پيش ميرود و سرمايهگذاري خوبي هم در اين زمينه شده است.
تا اينكه واعظي - وزير ارتباطات - اخيرا درباره اين پروژه تاكيد كرد: شبكه ملي اطلاعات يكي از پروژههاي بزرگي است كه هم در برنامه پنجم به وزارت ارتباطات و دولت تفهيم شده و هم در حكم مقام معظم رهبري به شوراي عالي مجازي جزو اولويت ها قرار گرفته كه ما در اولين جلسه اين شوراي عالي مجازي كه با حضور سران سه قوه و تعدادي از وزرا و اعضاي حقيقي تشكيل شد، اولين موضوعي كه در برنامه مطرح شد آن بود كه وزارت ارتباطات مدل مفهومي شبكه را آماده كند.
وي تاكيد كرد: اين شبكه سه لايه دارد كه لايه اول زيرساخت است و يك لايه دسترسي و لايه ديگر محتوا كه در لايه ي اول و دوم ما بايد با همكاري مركز ملي شوراي فضاي مجازي و دبيرخانه آماده سازي را انجام دهيم و لايه سوم كه محتواست تمام وزارتخانه ها، دستگاه ها اعم از فرهنگي، سياسي، اقتصادي، آموزشي را در برمي گيرد.
واعظي تاكيد كرد: ممكن است اين سوال پيش بيايد كه اين شبكه مي خواهد جايگزين اينترنت جهاني شود كه ما در پاسخ تاكيد مي كنيم، آنچه كه ما به مردم ارائه مي دهيم يك اينترنت بيشتر نيست. يعني اين نيست كه دو خط وارد اينترنت وارد منزل شود؛ درواقع وقتي كه شما از آنچه كه در داخل است استفاده كنيد، مي توانيد با امكانات وسيعي كه فراهم شده و با سرعت بالاي دو مگ پهناي باند در دسترس مردم قرار مي گيرد و ارزان تر هم خواهد بود.
در حقيقت اين شبكه ملي جايگزين اينترنت بين الملل نمي شود بلكه يك دسترسي پرسرعت است كه در اختيار مردم قرار مي گيرد. در اينجاست كه ما مي توانيم به راحتي دولت الكترونيك، تجارت الكترونيك ، سلامت و آموزش الكترونيك را با هم تعريف كنيم.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]