واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در پي گمانهزنيها در خصوص تشديد اوضاع صورت گرفتگردهمايي ديپلماتهاي روس درباره اوضاع منطقه پس از خروج نيروهاي ناتو
سفراي روسيه در كشورهاي آسياي مركزي و افغانستان در نشستي تهديدات احتمالي مربوط به تشديد اوضاع در منطقه پس از خروج نيروهاي ناتو از افغانستان را بررسي كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در دوشنبه، سفراي روسيه در كشورهاي آسياي مركزي و افغانستان در نشستي مسائل مربوط به تهديدهاي احتمالي مربوط به تشديد اوضاع در منطقه پس از خروج نيروهاي ناتو از افغانستان را بررسي كردند.
پايگاه خبري «آسيا پيلوس» در اين رابطه نوشته است: در اين نشست كه امروز (20 آذرماه) در «تاشكند» برگزار شد، ديپلماتهاي روس در كشورهاي آسياي مركزي و افغانستان اقداماتي در جهت جلوگيري از بيثباتيهاي احتمالي و تقويت زمينه همكاري مشترك با دولتهاي منطقه را مورد بحث و بررسي قرار دادند.
در اين نشست همچنين بر روي 3 سناريوي وضعيت احتمالي منطقه پس از خروج بخش عمده نيروهاي ناتو از افغانستان بحث و تبادلنظر شد.
اين منبع تصريح كرد كه بر طبق اين سناريوها كه از سوي كارشناسان روس ارائه شدهاند، افزايش نفوذ سياسي «طالبان»، احتمال تشديد وضعيت و روياروييهاي گسترده همچون يك جنگ داخلي در افغانستان و تقسيم حوزه نفوذ بين «طالبان» و رژيم كنوني كابل پيشبيني ميشود.
بنابراين گزارش، در اين نشست كه به رياست «گريگوري كراسين» معاون وزير امور خارجه روسيه برگزار شد، فعاليت نهادهاي ديپلماتيك در سال 2013 جمعبندي و طرح اقدامات نمايندگيهاي سياسي اين كشور در منطقه در چارچوب برنامه سال آتي ميلادي تدوين شد.
با اين وجود، «ايگور لياكين- فرولاف» سفير روسيه در تاجيكستان در حاشيه اين نشست به رسانهها گفت كه با توجه به وضعيت رو به تحول در افغانستان و منطقه نميتوان از ميان اين چندين گزينه حتي محتملترين سناريو را برتر دانست.
به گفته وي، اگر در چند ماه پيش بسياري از مقامات و همچنين صاحبنظران تاجيك در ارزيابيهاي خويش غالبا وضعيت در افغانستان را تا حدودي عادي و بدون تهديد مستقيم عليه تاجيكستان عنوان ميكردند اما با نزديك شدن زمان خروج نيروهاي ائتلاف بينالمللي، همه اين خوشبينيها به طور فزايندهاي تبديل به پيشبينيهاي منفي و بدبينانه شدهاند.
اين ديپلمات روس معتقد است كه بنابر سناريوهاي مطرح شده، در بيشتر مراكز استانهاي اين كشور حضور نيروهاي آمريكا و ناتو پس از زمان خروج بخش اصلي نيروهاي خارجي، نيز باقي ميماند.
وي تأكيد كرد: اما گزينه نامطلوب اين است كه وضعيت پس از خروج نيروهاي خارجي وخيم شود و افغانستان را به يك جنگ داخلي بكشد كه در چنين حالتي نه تنها براي يكپارچگي دولت افغانستان خطر ايجاد ميكند بلكه براي امنيت كشورهاي آسياي مركزي نيز تهديد جدي وارد خواهد شد.
وي معتقد است كه هرگونه تهديد براي آسياي مركزي امنيت و ثبات روسيه را نيز با خطر مواجه خواهد كرد بنابراين اين كشور بايد براي سناريوهاي نامطلوب آماده شود.
انتهاي پيام/خ
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]