واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختصاصي فارسدهانه مترو ۲۰ روز آينده بسته ميشود/ نفسهاي تازه براي «تئاتر شهر»
بناي تاريخي تئاتر شهر كه ديگر به سختي از لابلاي تيرآهنها، تلمبار آجرها و سازههاي شيشهاي در چهارراه وليعصر (عج) تهران قابل ديدن است، بنا به گفته مدير كل جديد ميراثفرهنگي تهران قرار است يك نفسي تازه كند و دهانه متروي اين چهارراه مسدود شود.
به گزارش خبرنگار جامعه فارس، بناي تئاتر شهر تهران سال ۱۳۸۴ به عنوان ميراث ملي كشور به ثبت رسيده است و هر گونه ساخت و ساز و تجاوز به آن بدون تأييد ميراث فرهنگي، خلاف قانون است اما در اين سالها اين بناي تاريخي به واسطه دست درازيهايي تحت لواي عنوان توسعه شهري آسيب ديده است تا جايي كه ديگر چيزي تحت عنوان «حريم بناي تاريخي» براي آن قابل تعريف نيست.
گودبرداريهاي شبانه در اطراف اين بنا، تولدهاي ناگهاني سازههاي شيشهاي تحت عنوان ايستگاه مترو، به بازي گرفتن حرمت مسجد در اطراف بنا، ساختوسازهاي آني روي سقف و... اتفاقاتي است كه هر روز لرزهاي به اندام بناي تئاتر شهر مياندازد.
در اين روزها ديگر بناي تئاتر شهر براي عابران چهارراه وليعصر (عج) تهران در ميان دود و ساختوسازها و هجوم مسافران مترو به سختي قابل ديدن است.
اهميت اين موضوع را از رجبعلي خسروآبادي، مدير كل جديد ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران جويا شديم. او تأكيد ميكند كه ورودي مترو كه در محدوده تئاتر شهر ايجاد معضل كرده است ظرف ۱۰ تا ۲۰ روز آينده بسته ميشود.
وي ميگويد: ورودي مترو به زيرگذر چهارراه وليعصر (عج) منتقل ميشود.
مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران تصريح ميكند كه تئاتر شهر سال ۸۴ به ثبت رسيده اما حريمش ثبت نشده است به همين دليل در اين زمينه خيلي نميتوانيم ورود كنيم اما با توجه به اينكه به هر حال اين اثر به ثبت ملي رسيده است بايد ضوابطي براي آن رعايت شود.
خسروآبادي از تشكيل جلسهاي در هفته آينده در محل تئاتر شهر خبر ميدهد كه قرار است اعضاي شوراي شهر تهران، مسئولان خانه تئاتر و ميراث فرهنگي حضور يابند و كل سوابق و رخدادهايي كه بر اين بنا گذشته است را مورد بررسي قرار دهند و به راه حلهاي مشترك برسند.
وي ميگويد: اتابك نادري، مسئول تئاتر شهر خواسته است كه كتابخانه آنجا را به مجموعه تئاتر شهر واگذار كنند تا تبديل به كتابخانه تخصصي تئاتر شود.
مدير كل ميراث فرهنگي تهران ادامه ميدهد: يك مجموعه خدمات پذيرايي و مسائل پيراموني آن در داخل پارك دانشجو هم قرار دارد كه البته به تئاتر شهر برنميگردد و مربوط به شهرداري است اما ميتوان براي آن تعريف جديدي داشت مثلاً آنها را برداريم و به جاي آن فضايي را براي اجراي تئاترهاي خياباني آماده كنيم.
خسروآبادي درباره اينكه آيا نميشود در حال حاضر حريمي براي تئاتر شهر مصوب كرد؟ تصريح ميكند: با شرايط فعلي بناي ثبت شده تئاتر شهر ديگر تعيين و تصويب حريم، دردي را دوا نميكند بلكه بايد تلاش كرد ميزان لطمات وارده به بنا را كاهش داد.
در شرايط كنوني كه فضاي اطراف تئاتر شهر ديگر رنگ و بوي فرهنگي ندارد و حواشي پارك دانشجو و سبز شدن روزانه بناها براي همه مشهود است شايد جابجايي دهانه مترو و سر و ساماندادن مراكز خدماتي اطراف پارك بتواند روزنهاي از اميد را براي فرهنگدوستان ايجاد كند كه تئاتر شهر حفظ ميشود، فرهنگي ميماند، ديده ميشود و...
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]