واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خانه بهداشتي "ميشي" بعد ازپنج سال همچنان بلاستفاده/ نبود بهورز علت عدم بهره برداري
سيريك - خبرگزاري مهر: پنج سال از ساخت خانه بهداشت روستاي "ميشي" توسط خيرين اين روستا مي گذرد، اما اين خانه بهداشت به علت نبود بهورز بدون استفاده مانده است.
به گزارش خبرنگار مهر، خانه بهداشت محيطي است براي ارائه خدمات نظام شبكه هاي بهداشتي و درماني در روستاها كه يك يا چند روستا را تحت پوشش بهداشتي قرار مي دهد. هر خانه بهداشت اطلاعات آماري از منطقه تحت پوشش خود را نيز جمع آوري مي كند، تا به طور راحت بتواند به خانوارها برنامه هاي مراقبت بهداشتي معيني را ارائه دهد.
خانه بهداشت در روستاها با در دست داشتن اطلاعات آماري، آموزش بهداشت را به روستائيان تحت پوشش خود با دقت فراوان ارائه مي كند. مراكز خانه بهداشت با آموزش هاي بهداشتي بخصوص در مدارس مي تواند نقش كار آمدي داشته باشد.
خيرين به كمك بهداشت شهرستان آمده اند
خيرين نقش خود را به خوبي در ساخت مدارس به خوبي ايفاء كرده اند، همانگونه براي بهداشت مردم هم اهميت خاصي قائل هستند. شهرستان سيريك از شهرستانهايي است كه در ارائه خدمات بهداشتي جزو شهرستان هاي محروم قرار دارد و از طرف دانشگاه علوم پزشكي بهره كمتري برده، از سويي ديگر نبود بيمارستان مجهز و نبود پزشك و همچنين مهاجرت اتباع دو كشور پاكستان و افغانستان به اين شهرستان زمينه شيوع بيماري هاي واگيردار را فراهم مي كند، از اين رو ايجاب مي كند خانه هاي بهداشت روستايي فعاليت بيشتر نسبت به گذشته داشته باشند.
خيرين اين شهرستان به كمك بهداشت شهرستان آمده به همين منظور ارتقاء بيمارستان 36 تخت خوابي را به 60 تخت تقبل كردند و در روستاي ميشي هم خانه بهداشت با تمام امكانات تاسيساتي احداث كردند اما مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان سيريك حاضر به استفاده از آن نيست و مدت پنج سال بدون استفاده مانده است، مكاني كه به طور كامل با هزينه خيرين نيكوكار اين شهرستان براي بر طرف كردن مشكلات بهداشتي اين روستا احداث شده است.
مدير شبكه بهداشت و درمان سيريك در گفتگو با خبرنگار مهر در جواب اين سوال كه "چرا از اين مكان براي خانه بهداشت استفاده نمي شود"، بيان داشت: با كمبود بهورز روبرو هستيم، دانشگاه علوم پزشكي تعدادي از افراد را براي بهورزي و اشتغال در خانه بهداشت روستاها جذب كرده كه يك دوره دو ساله براي آنها گذاشته شد و با اتمام اين دوره اين افراد مشغول به كار در خانه بهداشت هاي روستايي مي شوند.
دكتر احسان عليزاده اظهارداشت: سعي بر اين داريم كه هشت ماه باقيمانده از دوره دو ساله اين بهورزان كه به اتمام برسد اين خانه بهداشت را راه اندازي مي كنيم.
عليزاده با بيان اينكه شهرستان سيريك داراي 28 خانه بهداشت است، گفت: براي هر 990 نفر ساكنين روستايي يك بهورز در نظر گرفته شده، با وجود اينكه جمعيت روستاي ميشي حدود 600 نفر است اما با كمك خيرين خانه بهداشت در آن احداث شد.
دكتر عليزاده بيان كرد: طبق بازديدي كه ستاد گسترش از اين مكان به عمل آورد در جلسه ستاد گسترش استان مطرح و جهت تاييد نهايي به وزارت ارسال شده است.
براي برطرف كردن مشكلات بهداشتي بايد زمينه را براي بخش خصوصي و همچنين خيرين نيكوكار آماده سازي شود تا ديگر براي درمانهاي جزيي روانه شهرستانهاي همجوار نشويم.
دكتر عليزاده مدير شبكه بهداشت و درمان سيريك اعلام كرد: از اول دي ماه سال جاري دو روز در هفته بهورزي در خانه بهداشت ميشي شروع به كار مي كند و بعد از اتمام دوره بهورزاني كه دوره مي بينند به طور تمام وقت بهورز فعاليت مي كند.
كد خبر: 2193287
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۰:۵۲
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]