واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگترين تونل غرب كشور در انتظار اعتبار زمين گير شد/ تخمين نيم قرن زمان براي افتتاح يك پروژه
ايلام - خبرگزاري مهر: تونل كبيركوه به عنوان بزرگترين تونل غرب كشور در بين شهرستانهاي دره شهر به آبدانان در استان ايلام در حال ساخت است، پروژه اي كه با اعتبارات اندك هنوز پيشرفت مناسبي نداشته است و تخمين زده مي شود با روند فعلي افتتاح اين پروژه 50 سال ديگر انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، پروژه تونل كبيركوه هر چند در حال حاضر در حال ساخت است ولي ميزان اعتبارات پروژه و تعطيلي چند گانه در طول سال باعث شده اين پروژه به مرور زمان طولاني شود.
اين پروژه كه بزرگترين تونل غرب كشور ناميده شده است از سال 89 ساختش آغاز و هم اكنون پس از سه سال پيشرفت زياد مناسبي ندارد و در ابتداي كار قرار دارد كه مشكل اصلي آن نبود اعتبار كلان براي اين پروژه بزرگ است.
پروژه اي كه سالانه چند ميليارد اعتبار بيشتر ندارد و پس از پايان اعتبار پروژه تعطيل مي شود و پس از وقفه اي طولاني دوباره چند ميليارد اعتبار ديگر جذب مي شود و كار آغاز مي شود و داستان بر همين روال ادامه داد.
داستان تونل كبيركوه و وقفه هايي كه براي ساخت آن انجام مي شود هر روز اين پروژه بزرگ را از روند پيشرفت باز مي دارد و متاسفانه مسئولان كشوري به رغم وعده هاي فراوان در آغاز پروژه هم اكنون با اعتبار قطره اي مي خواهند اين پروژه ساخته شود.
متاسفانه اين مشكل تمام پروژه هاي عمراني استان ايلام است كه طولاني مي شوند و در زمان موعد ساخته نمي شوند كه دليل اصلي آن اعتبار قطره اي و ضعفهاي مديريتي است.
حفاري 110 متر از تونل در سمت شهرستان دره شهر و 90 متر از سمت شهرستان آبدانان از تونل اصلي
مدير كل راه و شهرسازي استان ايلام در اين زمينه به خبرنگار مهر اظهار داشت: پروژه تونل كبيركوه بزرگترين تونل غرب كشور است كه به اعتبارات بيشتري نياز دارد.
عبدالله بهادري عنوان كرد: اين پروژه يكي از پروژه هاي مهم راهسازي در استان ايلام است كه مسئولان و نمايندگان براي اختصاص اعتبارات بيشتر در تلاش هستند.
وي افزود: با بهره برداري از اين پروژه مهم رفت و آمد مردم شهرستان به مركز استان تسهيل و زمينه براي توسعه كل استان فراهم مي شود.
عبدالله بهادري بيان داشت: اين پروژه به طول چهار هزار و 600 متر تونل اصلي، چهار دستگاه تونل ديگر در مجموع به طول 700 متر در سمت دره شهر، يك دستگاه تونل 125 متري انحراف آب در سمت آبدانان و 14 كيلومتر راههاي طرفين است.
وي احداث تونل كبيركوه در شهرستان آبدانان را از مهمترين طرح هاي در دست اجراي حوزه راه استان عنوان كرد و افزود: در سمت شهرستان دره شهر 110 متر و در سمت آبدانان 90 متر از تونل اصلي و 125 متر تونل انحراف آب حفاري شده است.
تونل كبيركوه نيازمند يك هزار ميليارد ريال اعتبار است
علي محمد احمدي نماينده مردم استان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر طرح تونل كبيركوه بزرگترين طرح غرب كشور است كه نيازمند پيگيري بيشتر است.
احمدي افزود: اين طرح نيازمند جذب اعتبار است و تا اجراي كامل اين طرح اعتبار هزار ميليارد ريالي لازم است.
وي در ادامه تصريح كرد: اين طرح كه يكي از بزرگترين طرح هاي عمراني و راه سازي كشور است، عمليات اجرايي آن از سال 89 آغاز شده است.
اين مسئول اظهار داشت: عمليات اجرايي آن از دو طرف ادامه دارد و در طرف شهرستان آبدانان پيشرفت فيزيكي آن قابل توجه است و در طرف شهرستان دره شهر هم 20 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه نيارمند توجه بيشتري است.
احمدي ادامه داد: بهره برداري از اين طرح باعث حذف گردنه سخت گذر و كوهستاني كبيركوه، كاهش مساحت شهرستان آبدانان به دره شهر و مركز استان و كاهش سوخت مي شود.
عضو كميسيون تلفيق لايحه بودجه 93 به وضعيت بودجه اي استان ايلام در بودجه ارائه شده از طرف دولت گفت: سهم ها براي همه استانها مشخص شده است، در رديف طرح هاي ملي مثل سدها، راه آهن ، جاده ها و بقيه طرح هاي ملي ، دولت بودجه اين طرح هاي ملي استاني را كاهش داده است اما نمايندگان استان به طور ويژه در تلاش هستند تا بودجه استانهايي مانند ايلام ضايع نشود و به اميد خدا در لايحه نهايي بودجه استان را رشد بدهيم.
با يك حساب سر انگشتي مي توان زمان بهره برداري از تونل كبيركوه را تخمين زد به اين صورت كه اگر سالانه اگر سه ميليارد تومان اعتبار به اين پروژه اختصاص داده شود تا حدود 50 سال ديگر پروژه به اتمام مي رسد.
شهرستان آبدانان در ۱۶۴ كيلومتري ايلام قرار داشته و با توجه به طبيعت كوهستاني منطقه، لزوم احداث راه هاي ارتباطي ايمن و مطمئن در اين شهرستان بيش از پيش احساس مي شود كه اختصاص اعتبار كلان و اتمام پروژه براي اين شهرستان بسيار حياتي است.
اين شهرستان هم اكنون در بن بست جغرافيايي قرار گرفته است و مردم اين شهرستان به دليل نبود امكانات بهداشتي و پزشكي مجبور به سفر به مركز استان هستند كه مسيرهاي پرپيچ و خم باعث بروز مشكلات براي مردم شهرستان مي شود.
علاوه بر اين مسير فعلي جاده شهرستان دره شهر و به آبدانان داراي گردنه هاي بسيار خطرناك است كه در طول سال حوادث ناگواري در آن رخ مي دهد.
با اين همه توصيف از وجود مشكلات راه هاي ارتباطي در شهرستانهاي دره شهر و آبدانان و نبود امكانات، بهره برداري اين پروژه بسيار مهم است.
اميدواريم مسئولان كشوري اعتبارات خوبي در سال جاري به اين پروژه اختصاص دهند تا خطه دانشمند پرور شهرستان آبدانان زادگاه شهيد داريوش رضايي نژاد در مسير پيشرفت آباداني گام بردارد.
كد خبر: 2193223
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۰۹:۳۶
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]