واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حذف مواد 9 و 10 طرح تعالي خانواده تا زمان طرح آن در صحن علني مجلس قطعي نيست
يك حقوقدان و فعال امور زنان با انتقاد از مواد 9 و 10 طرح تعالي خانواده و جمعيت گفت: حذف اين دو ماده از كميسيون بهداشت به معناي حذف كامل آن از طرح و برداشتن اولويت استخدام زنان مجرد نيست و همه نمايندگان اگر راي به حذف اين دو ماده بدهند، مي توان با قطعيت از حذف اين دو ماده صحبت كرد.
مرضيه قاسم پور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره حذف مواد 9 و 10 طرح تعالي خانواده كه مبني بر برداشتن اولويت استخدام زنان مجرد افزود: مهم حذف اين دو ماده توسط اعضاي كميسيون بهداشت نيست چرا كه طرح هنوز به صحن علني مجلس نرفته است و زماني ميتوان از حذف قطعي آن صحبت كرد كه تمامي نمايندگان راي به حذف آن دهند نه تنها اعضاي يك كميسيون.
وي با انتقاد از گنجاندن اين دو ماده در طرح تعالي خانواده و جمعيت افزود: نبايد به نام افزايش آمار ازدواج و جمعيت و در شرايطي كه نرخ بيكاري در ميان افراد تحصيل كرده و دانشگاهي بالاست عرصه هاي آموزش واشتغال برجوانان به ويژه زنان مجرد را محدود كرد.
مواد 9 و 10 خانواده ها را بيش از پيش با دشواري افزايش جمعيت مواجه ميكند
اين حقوقدان با بيان اينكه گنجاندن مواد 9 و 10 در طرح تعالي خانواده ،بيش از امروز خانواده ها را با دشواري و چالش براي افزايش جمعيت مواجه مي كند، تصريح كرد: امروزه ايجاد فرصتهاي بيشتر شغلي فارغ از جنسيت و موقعيت تنها به دليل رفاه و فقرزدائي نيست، بلكه يك سياست مقابله با آسيب هاي محصول فقر هم است. آسيبهايي مانند حاشينه نشيني وهجوم روستاييان به كلانشهرها به اميد رسيدن به كار وزندگي بهتر وتبعات سوء اجتمايي آن، بيكاري، اعتياد، مسكن مواردي از اين دست كه هم منجر به ايجاد اختلال و ضعف در كاركردهاي طبيعي نهاد خانواده شده و هم اينكه ريسك فرزند آوري را بالإ مي برد.
ازدواج و فرزند آوري متاثر از شرايط اقتصادي خانواده هاست نه صرفاً قانون و دستورالعمل
اين حقوقدان توضيحاتش را اينگونه تكميل كرد: براساس اين دو ماده چنانچه فردي جداي از جنسيت، بعد از طي آزمونهاي عمومي وتخصصي و با تلاش فراوان ،شرايط وشايستگي لازم را دردستيابي به شغل دلخواه كسب كند، انصاف، عدالت و قانون اساسي أجازه مي دهد بنا به تجرد يامحروميت از داشتن فرزند، زنان را از دستيابي به ابتدايي ترين حق يعني شغل محروم ومحدود كند.
به گفته قاسم پور، مردم براي ازدواج و بچه دار شدن متأثر از شرايط اقتصادي و فرهنگي خود وجامعه تصميم ميگيرند نه صرف قانون ودستور العمل. لذا دولت –به معناي فراتر از قوه مجريه- بايد برنامه ريزي هاي اساسي براي تسهيل در امر ازدواج و تحكيم خانواده قبل از ازدواج وحين زندگي مشترك كند.
اين حقوقدان درباره پيامدهاي برداشتن اولويت استخدام زنان مجرد توضيح داد:بايد به جاي تصويب چنين قوانيني، ساختارهاي ناسالم و بيماري اقتصادي اصلاح شود. مصوباتي مثل مواد ١٠و٩ طرح جمعيت نه تنها موجب تضعيف مشاركت موثر زنان اگاه در حوزه اشتغال، افزايش نرخ بيكاري و نابرابري جنسيتي مي شود، بلكه صريحا با أصول ٢٨و ٤٣وسوم قانون اساسي مغايرت دارد؛ اصولي كه بر آزادي مردم بر انتخاب شغل مورد نظر و تكليف مسؤلين نظام برفراهم كردن زمينه هاي تحقق آن تاكيد دارد.
وي در پاسخ به اين سوال كه طرح تعالي خانواده كمك به پيشگيري از كهنسالي و پيري كشور در سال هاي آينده مي كند، گفت: كاهش جمعيت وخطر پيري وكهنسالي تبعات سوء وغيرقابل جبران بسياري درعرصه هاي اقتصادي اجتمايي و درماني براي كشور بوجود مي اورد. اما به گفته برخي از متخصصين جمعيت شناس در حال حاضر ما سالي يك ميليون افزايش جمعيت داريم، با اين روند تا اواخر دهه ٩٠ و در صورت داشتن برنامه ريزي معقول 5 ساله، رشد نرمالي خواهيم داشت.
قاسم پور ادامه داد: سوال اينست كه حتي با مفروض دانستن افزايش روند پيري نفوس وخطر سالخوردگي جامعه قبل از هر گامي انتظاراين است تا دلايل،عوامل و أولويتهاي مورد نظر تدوين وت صويب كنندگان اين طرح به شكل جامع در دسترس همه بويژه نخبگان جامعه قرار بگيرد. فعالان اين حوزه بايد بدانند كه چگونه از ميان متغيرهاي متنوع و متعددي كه بر تشديد روند نزولي جمعيت مؤثر است اين راهكار در دستور كار قرار مي گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه در مواد 9 و 10 طرح تعالي خانواده زنان مجرد از تدريس و آموزش در مراكز علمي و پژوهشي تمام مقاطع تحصيلي اعم از متوسط و تكميلي در بخشهاي دولتي و خصوصي به شكل ماراتني حذف ومحروم مي شوند، گفت: اميدوارم نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي با دقت نظر كافي وأخذ آراء ونظرات نخبگان، حقوقدانان وجمعيت شناسان ارشد جامعه از حقوق شهروندي پيش بيني شده زنان به روايت مقدمه قانون اساسي شايسته حراست كنند.
كد خبر: 2190985
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۰۹:۳۶
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]