واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برگزاري اولين كنفرانس جهاني گردشگري ورزشي در همدان
همدان - خبرگزاري مهر: اولين كنفرانس جهاني گردشگري ورزشي به ميزابني همدان برگزار مي شود و اين كنفرانس اهداف مختلفي از جمله توسعه گردشگري ورزشي با محوريت او اسپرت را در برنامه كاري خود دارد كه اين كنفرانس جهاني از فردا به مدت دو روز در همدان برپا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مولفه هاي مختلفي در راستاي معرفي جاذبه هاي گردشگري يك مكان يا يك منطقه وجود دارد كه يكي از اين معيارها بحث ورزش هاي بومي و هم سنخ با محيط در يك مكان است.
در همين زمينه و با توجه به نوع اقليم و كوهستاني بودن شهر تاريخي همدان طرح برگزاري يك كنفرانس جهاني با محوريت ورزش بومي ديار الوند به نام ورزش" او- اسپرت" مطرح شد كه با بررسي هاي صورت گرفته نخستين نشست اين كنفرانس عصر سه شنبه در دانشگاه آزاد اسلامي همدان برگزار شد.
دبيركل جهاني فدراسيون ورزش او-اسپرت در اين نشست عنوان داشت: اولين كنفرانس گردشگري مذهبي با همكاري دو نهاد خصوصي يا نيمه خصوصي با عنوان فدراسيون جهاني او-اسپرت و دانشگاه آزاد اسلامي و يك نهاد دولتي(اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان) شكل گرفته است.
جاسم منوچهري افزود: ستاد سازماندهي اين كنفرانس جهاني حدود 35 روز پيش تصميم به برگزاري اين برنامه در همدان گرفت و كارها نيز به سرعت پيش رفته است.
كنگره او-اسپرت در سال 84 در همدان تاسيس شد
وي ابراز داشت: فدراسيون جهاني او-اسپرت از سال 84 كنگره تاسيس خود را در همدان افتتاح كرد و همزمان با اولين قهرماني جهان در سالن كنفرانس آبفاي شهر همدان آغاز به كار كرد و با همكاري سازمان تربيت بدني وقت و كميته ملي المپيك و فدراسيون ملي مربوطه شكل گرفت.
دبيركل جهاني فدراسيون ورزش او-اسپرت با بيان اينكه او-اسپرت برگرفته از واژه پارسي اورنت اسپرت به معناي "ورزشي كه در كوهستان الوند" در شهر همدان شكل گرفته، است، افزود: اين ورزش يك هنر رزمي است كه تركيبي از ضربات مشت، لگد و فنون كشتي كه اگر به تاريخ رجوع كنيم متوجه مي شويم كه در تاريخ ورزش ايران طي پنج هزار سال گذشته فراز و نشيب هايي بوده و 291 سال قبل از المپيك باستان در سرزمين ما بازي هاي ورزشي برگزار مي شده كه متاسفانه حيات خود را پس از 719 سال از دست داده اند.
منوچهري گفت: در واقع اين فعاليت هاي ورزشي سازمان دهي شده اي كه 715 سال ادامه داشته و اسناد و مدارك آن محاكي است كه در سرزمين ما مسابقات ورزشي در هفت شاخه شامل تيراندازي، كشتي، شنا، سواركاري، دووميداني و مشت زني برگزار مي شده است.
دبيركل جهاني فدراسيون ورزش او-اسپرت گفت: اين فدراسيون دفاتر مختلفي در كشور عمان، مصر، نيويورك، آمريكا، هنگ كنگ، تهران دارد و البته دفتر تحقيقات و مطالعات استراتژيك فدراسيون جهاني اواسپرت در همدان داير است و طي سنوات گذشته رويدادهاي مختلفي در ايران و خارج از كشور سازماندهي شده است.
در 32 كشور فدراسيون ملي او-اسپرت تاسيس شده است
وي با بيان اينكه فدراسيون بين المللي ورزش او-اسپرت در سال 84 در ايران تاسيس شد، يادآور شد: در سال 85 نيز فدراسيون آسيايي اين ورزش در شهر بانكوك تايلند تاسيس شد و تا كنون بيش از 60 كشور اين رشته را در خود رشد و توسعه داده اند و در 32 كشور فدراسيون ملي او-اسپرت تاسيس شده است.
منوچهري ابراز داشت: سومين دوره قهرماني اين رشته ورزشي سه سال پيش در شهر همدان برگزار شد و چهار دوره قهرماني اروپا در كشورهايي مثل مولداوي، تركيه و قبرس برگزار شده و اولين قهرماني قاره امريكا سال آينده در لس آنجلس برگزار خواهد شد.
دبيركل جهاني فدراسيون ورزش او-اسپرت گفت: فدراسيون جهاني او-اسپرت داراي عضويت در چهار سازمان وابسته به كميته بين المللي المپيك است كه سازمان هاي تخصصي ورزش هستند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان اظهار داشت: ديدگاه ما در دانشگاه و در حوزه مديرين دانشگاهي بر اين است كه اين مركز آموزشي بايد مقداري ديد و منظر خود را از حوزه چارديواري كه در آن هست، خارج كرده و بسط دهد و همراه جامعه در حوزه تحليل امور سياسي و اقتصادي نيز مرجعيت خود را حفظ كند.
عليرضا رضايي با اشاره به پيشنهاد برگزاري يك همايش بين المللي با محوريت گردشگري ورزشي در همدات، ادامه داد: بر اساس ديدگاهي كه وجود داشت اين فرصت را غنيمت شمرديم چرا كه اعتقاد ما بر اين است كه دانشگاه بايد در حوزه اقتصادي و سياسي استان و جامعه اثرگذار باشد چون معتقديم جهانگردي ورزشي بر رشد اقتصادي استاني و كشور تاثيرات بسزايي داشته و دارد.
وي ابراز داشت: انديشمندان و محققان اين حوزه معتقدند كه هر جهانگرد خارجي كه وارد كشور شود درآمد وي برابر 20 بشكه نفت است و در حوزه رشد اقتصادي حضور جهانگردان در كشور به لحاظ اشتغالزايي، ورود ارز، توزيع عادلانه درآمد، افزايش درآمد ملي، افزايش سرعت گردش پول و توسعه صنايع دستي و توليدات صادراتي كشور و مزيت رقابتي آن حائز اهميت است.
جهانگردي ورزشي بازار فرهنگي را به دنبال دارد
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان گفت: جهانگردي ورزشي از سوي ديگر بازار فرهنگي نيز به دنبال دارد كه از جمله آن تبادلات فرهنگي بين نخبگان فرهنگي اين حوزه است كه مي تواند در ساير حوزه ها نيز اثرگذار باشد و از سوي ديگر نيز در روند بهبود و توسعه ورزشي در جامعه نيز موثر است.
رضايي افزود: جهانگردي ورزشي در عين حال باعث مي شود سطح اطلاعات ورزشي و سطح دانش عمومي جامعه نيز در حوزه هاي تخصصي رشد و ارتقا يابد.
وي بيان داشت: زماني كه در جامعه جهانگرد ورزشي در جامعه داشته باشيم ناگزير هستيم كه ظرفيت هاي خود را بر مبناي نيازمندي هاي اين قشر نيز ارتقا دهيم و در اين راستا هتل ها و مهمانسراها و امكانات و تجهيزات ورزشي جامعه نيز در سطح بين المللي بايد ارتقا داده شود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان همچنين در بيان ديگر مزاياي برگزاري كنفرانس جهاني گردشگري ورزشي در همدان گفت: برگزاري چنين همايش ها و برنامه هايي همچنين به نوعي افزايش غرور جامعه را نيز به دنبال دارد.
برگزاري همايش هاي جهاني غرور اجتماعي ايجاد مي كند
عليرضا رضايي ادامه داد: ايران به لحاظ قدمت تاريخي در جهان شناخته شده و همدان نيز به عنوان پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين داراي جايگاه است و زماني كه اين موارد به جهانگردان بيان مي شود احساس غرور براي مردم جامعه ايجاد مي كند.
وي با بيان اينكه پنج عامل مهم مي تواند در جذب گردشگران خارجي و جهانگردان ورزشي موثر باشد، افزود: از جمله اين موارد جاذبه هاي طبيعي است كه در اين زمينه همدان سرآمد است و خوشبختانه با حضور استاندار در همدان كه تاكيد بسياري بر سرمايه گذاري و توسعه اقتصادي در استان دارد، اين مهم بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است.
_______
گزارش: زهرا مرادوند
كد خبر: 2193096
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۲۱:۰۸
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]